ΠΑΟΚ: Οι πέντε μεταγραφικές προτεραιότητες και ο ελεύθερος Πέλκας

EUROKINISSI

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δηλώνουν έτοιμοι για τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις και καλούνται να μη μείνουν στα λόγια, με τον Πέλκα να είναι στο κάδρο αλλά όχι σε κεντρικό πλάνο. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

Το ότι η μάχη για την τρίτη θέση βρίσκεται σε εξέλιξη ούτε μπορεί αλλά ούτε και πρέπει να αλλάξει ή να επηρεάσει τις μεταγραφικές συζητήσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ο ΠΑΟΚ θέλει το καλύτερο δυνατό Ευρωπαϊκό εισιτήριο και από οικονομικής αλλά και από αγωνιστικής άποψης καθώς η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για το Europa League θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις, στην χειρότερη περίπτωση, στις 10 Αυγούστου.

Αυτό που προκύπτει είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει κάνει την προεργασία του για πέντε θέσεις. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η απόκτηση ενός αριστερού μπακ, δυο μέσων, ενός εξτρέμ και ενός φορ. Αυτές αναμένεται να είναι οι μίνιμουμ προσθήκες που θα επιδιώξει ο Δικέφαλος του Βορρά. Και μιας και η επόμενη ερώτηση – σκέψη είναι το πότε αναμένονται κάποιες εξ’ αυτών, οι ασπρόμαυροι αφήνουν να εννοηθεί πως έχουν κάνει προεργασία προκειμένου μίνιμουν τρεις κινήσεις να γίνουν με το ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου. Αυτό που όλες οι ομάδες λένε, ειδικά στην Ελλάδα που οι «Ευρωπαίοι» μπαίνουν στο γήπεδο πρώτοι και καλούνται σύντομα να έχουν βαθμό ετοιμότητας, είναι το να γίνουν οι πρώτες προσθήκες πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν συζητηθεί εσωτερικά είναι και ένα παιδί του ΠΑΟΚ. Ο Δημήτρης Πέλκας. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός είναι, από την 1η Μαΐου ελεύθερος.  Όταν ο Δικέφαλος του Βορρά τον παραχώρησε στην Φενερμπαχτσέ, τον Οκτώβριο του 2020, ο Πέλκας είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Τουρκική ομάδα μέχρι τον Ιούνιο του 2023, με δυνατότητα μονομερούς ανανέωσης για ένα χρόνο μέχρι τις 30 Απριλίου 2023.

Η Φενέρ αποφάσισε να μην κάνει χρήση του συγκεκριμένου δικαιώματος και από την πρώτη Μαΐου ο Πέλκας είναι και επίσημα ελεύθερος. Οι δυο πλευρές (ΠΑΟΚ και Πέλκας) γνωρίζονται πολύ καλά. Ο Πέλκας δε λέει όχι σε επιστροφή και ο ΠΑΟΚ θα τον ήθελε στην Τούμπα. Την ίδια στιγμή, το… like του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι δεδομένο. Εδώ όμως έρχεται το «αλλά» της ιστορίας. Το «αλλά» έχει να κάνει με το γεγονός πως καμία από τις δυο πλευρές δεν έχουν ως προτεραιότητα τη μεταξύ τους συνεργασία, τη δεδομένη στιγμή. Αμφότεροι ψάχνονται και είναι στο «βλέποντας και κάνοντας».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News