ΠΑΟΚ: Οι γάτες προσγειώνονται πάντα με τα πόδια…

EUROKINISSI

Και ξαφνικά, εμφανίστηκαν όσοι δεν μυρίζουν από μπάλα να πουν πως ο ΠΑΟΚ διάλεξε να βγάλει πάθος στη Λεωφόρο για να μας θυμίσουν το ρητό για τις γάτες. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Όταν η γάτα πέφτε από ένα ύψος, προσγειώνεται πάντα με τα πόδια. Μη ξαμοληθείτε να βρείτε γάτα για να την πιάσετε ανάποδα και να την αφήσετε να πέσει προκειμένου να το διαπιστώσετε, είναι διασταυρωμένο. Οι γάτες προσγειώνονται πάντα με τα πόδια και αυτός που θέλει να πει αυτό που τον βολεύει, θα βρει το τρόπο να το κάνει.

Αν έμενε το 1-0 του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ θα είχε πάει στη Λεωφόρο «με τα δεύτερα και τα τρίτα για το ξεκάρφωμα». Τώρα που η αναμέτρηση έληξε με 1-1, ο ΠΑΟΚ «σκίστηκε ενώ στην ΟΠΑΠ Αρένα τα έφαγε μαζεμένα και έμεινε και με δέκα παίκτες από νωρίς, μη και τυχόν γίνει καμιά ζημιά». Είναι από που λένε μερικοί «μονά, ζυγά, μονόζυγα».

Ας το δούμε ποδοσφαιρικά

Αν θέλει κάποιος να δει τα συνολικά δέκα ματς που έχει δώσει φέτος ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, μπορεί να καταλάβει πολλά πράγματα. Και, πανάθεμά τα, είναι δέκα ματς, σχεδόν μισή κανονική διάρκεια πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 21 ματς φέτος, σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Με τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός έχει παίξει έξι φορές. Πόσες φορές κράτησε ανέπαφη την εστία του σε αυτά τα έξι ματς; Καμία. Ναι, καμία. Ο ΠΑΟΚ έχει βρει το κουμπί του φετινού Παναθηναϊκού.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρει το κουμπί της ΑΕΚ. Την έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές και μέτρησε τρεις ήττες. Τη νίκησε μόνο στο ματς στο οποίο σκόραρε. Σε όλα τα άλλα έχασε χωρίς να βάλει γκολ.  Θέλει κάποιος να το δει και σε… καφενειακό επίπεδο; Όποιος και να το κάνει, θα το δει από την πλευρά που θέλει. Για παράδειγμα, δε θα εξετάσει το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ πήγε στη Λεωφόρο με περισσότερες απουσίες από όσες είχε όταν έπαιξε στην έδρα της ΑΕΚ.

Το 2Χ2 του Europa League

Στη μάχη της τρίτης θέσης, ο ΠΑΟΚ είναι όπως ο Παναθηναϊκός. Δεν τον νοιάζει τι θα γίνει στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Θέλει δυο νίκες απέναντι σε Βόλο και Ολυμπιακό και θα βγει τρίτος. Και μεγαλύτερη απόδειξη στο γεγονός πως δεν τον νοιάζει είναι το εξής σενάριο. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει τον Βόλο και ο Ολυμπιακός χάνει από τον Παναθηναϊκό. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα είναι ισόβαθμοι. Ακόμα και σε αυτό το σενάριο, ο ΠΑΟΚ θέλει ΜΟΝΟ νίκη επί του Ολυμπιακού. Διότι αν το ματς έρθει ισόπαλο και οι δυο ομάδες ισοβαθμήσουν, ο Ολυμπιακός θα είναι τρίτος διότι στα μεταξύ τους ματς θα έχει πετύχει ένα γκολ περισσότερο.

Μια… καλησπέρα στον Μπράντον Τόμας

Για φινάλε, μια καλησπέρα στον Μπράντον Τόμας, τον οποίο πριν από λίγες εβδομάδες έγινε πρώτο θέμα στην «AS». Γιατί. Είχαν την περιέργεια, με αφορμή το πρόβλημα στο σκορ που έδειχνε να αντιμετωπίζει η εθνική Ισπανίας, να στήσουν ένα θέμα με τον πιο παραγωγικό Ισπανό φορ τη σεζόν 2022-23 με βάση τα γκολ ανά λεπτά συμμετοχής. Και τους… έσκασε ο Μπράντον Τόμας, με ένα γκολ ανά 116 λεπτά συμμετοχής. Πιο τίμιο χρονιά από αναπληρωματικό φορ, δε θα βρεις.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News