ΠΑΟΚ: Και τώρα η νίκη που θα διώξει το φάντασμα της… Λεφσκι

EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό την Κυριακή με μεγάλο διακύβευμα τα… μπάνια του λαού και την απουσία επίσημου αγώνα μέσα στον Ιούλιο. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

Πάει και αυτό. Με βαριά καρδιά ξεκίνησα από Βόλο το πρωί της Τρίτης. Λουκούμι η αναβολή των αγώνων για μια μέρα. Ξεκίνησε για το Βόλο και το πατρικό μου το πρωί του Σαββάτου και η είδηση για την επικείμενη αναβολή με βρήκε λίγο μετά τα Τέμπη. Λόγος μεταβολής δεν υπήρχε, χάρηκα τους γονείς μου μια μέρα παραπάνω. Και τους γονείς μου είδα, και το ματς έγινε την Κυριακή, και ο ΠΑΟΚ νίκησε… Δεν είχαν πρόγραμμα εκεί στη Super League αλλά δεν παραπονιέμαι. Τέλος τα προσωπικά, πάμε στα αγωνιστικά.

Δεν έχει «μεγάλη» νίκη φέτος στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ  έφτασε, στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, να αναζητά αυτό που δεν κατάφερε ποτέ μέχρι τώρα στη διάρκεια της σεζόν. Ποιο είναι αυτό; Μια πραγματικά μεγάλη, σε ειδικό βάρος αλλά και βαθμολογική αξία, νίκη στην Τούμπα. Αρχικά ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο, στο ματς που έβαλε στους «πράσινους» το μικρόβιο του πρωταθλητισμού. Ακολούθως δεν κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό αν και είχε 10-1 τελικές στην εστία, σε ένα ματς που θα μπορούσε να τον έχει φέρει στο -6 από την πρώτη ΑΕΚ, την οποία νίκησε δυο εβδομάδες μετά, έχοντας όμως ήδη χάσει έδαφος μετά από το ιστορικό ματς στην Τρίπολη. Όσο για τα πλέι οφ; Μέτρησε δυο ήττες από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό…

Είναι τελικός χωρίς εισαγωγικά καθώς θέλει μόνο νίκη

Υπάρχουν δυο τελικοί για τον ΠΑΟΚ. Ο ένας είναι εντός έδρας, και η έννοια του τελικού έχει να κάνει και με το αποτέλεσμα. Στους τελικούς δεν πας για δυο αποτελέσματα, αλλά για ένα. Αυτό ισχύει για τον ΠΑΟΚ. Μόνο με νίκη περνάει τον Ολυμπιακό καθώς τον πιάνει στη βαθμολογία και τον περνάει στην ισοβαθμία.

Για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, αυτό είναι το μεγάλο ματς. Το ματς που θα πρέπει όλοι να καταλάβουν πως καθορίζει τη χρονιά. Ο τελικός του κυπέλλου, όποτε και όπου και αν γίνει, είναι ματς τίτλου και ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγάλει από πάνω από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και το βάρος του Ευρωπαϊκού εισιτηρίου στο Europa League.

Ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη για να αποφύγει να παίξει επίσημους αγώνες στα τέλη Ιουλίου και να διώξει το φάντασμα της Λέφσκι. Αυτό από μόνο του αρκεί ως κίνητρο. Ο τελικός του κυπέλλου είναι μάχη για ένα τρόπαιο, είτε δίνει «καλό» Ευρωπαϊκό εισιτήριο είτε όχι.

Και κάτι τελευταίο από τον προπονητή του ΠΑΟΚ, που και πάλι κάνει και δεύτερη δουλειά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Για εσάς είναι έκπληξη  όσα γίνονται με τον τελικό; Όχι; Ούτε για εμένα είναι! Έχω δει τόσα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο… Υπάρχουν πολλά συμφέροντα πίσω από πολλές ιστορίες. Μας έκλεψαν ένα πρωτάθλημα, μας έκλεψαν κι ένα Κύπελλο. Τα έχετε δει να συμβαίνουν αλλού αυτά; Κάποιος έχει κέρδος να μας βάλει εμπόδια και να μπερδέψει την όλη ιστορία. Ξέρω ποιος είναι αλλά δε θα πω κάτι για να μη μπλέξω παραπάνω τα πράγματα. Ας το αφήσουμε το θέμα μέχρι την Κυριακή. Ποιος ξέρει, μπορεί να ξαναγυρίσουμε στο Βόλο».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News