ΠΑΟΚ: Ραζβάν, δώσε τη μπάλα στον Ιβάν και αποφασίστε

EUROKINISSI

Όταν στο big 4 είσαι τέταρτος, (νιώθεις πως) είσαι τελευταίος. Ο περσινός «τελευταίος» του big 4, φέτος τα έχωσε και το πήρε. Τόσο απλά. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Τα πλέι οφ ολοκληρώθηκαν με τον ΠΑΟΚ να έχει απολογισμό 0-1-5 στις έξι αναμετρήσεις με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στα πλέι οφ, την ώρα που στην κανονική διάρκεια, στα ίδια ματς είχε 3-1-2. Τη συγκεκριμένη μέτρηση δεν μπορείς να μη τη λάβεις υπ’ όψιν από όποια πλευρά και αν τη δεις.

Οι Αμερικανοί, οι οποίοι είναι εκείνοι που έχουν «εξυψώσει» την έννοια των πλέι οφ, λέτε το «When the going gets tough, the tough get going». Σε μια ελεύθερη μετάφραση, για να αποδοθεί και το λογοπαίγνιο, σημαίνει πως «όταν τα πράγματα σκληραίνουν, οι «σκληροί» προχωρούν».

Ο ΠΑΟΚ, στα πλέι οφ ήταν βούτυρο. Και το χειρότερο από όλα, όσο οξύμωρο και αν είναι αυτό, είναι το γεγονός πως το μίνι πρωτάθλημα ξεκίνησε ιδανικά για τους «ασπρόμαυρους» με ένα διπλό στο «Βικελίδης», με ανατροπή, ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ βρήκε τρόπο και έδειξε σκληράδα.

Το αποκορύφωμα της απογοήτευσης ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο Καραϊσκάκης. Ούτε οι δυο ήττες από την ΑΕΚ, ούτε η εντός έδρας ήττα από  τον Παναθηναϊκό, ούτε η ήττα από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Είναι η ήττα στο «Καραϊσκάκης» εκεί που ο ΠΑΟΚ προηγείται κόντρα στη ροή του αγώνα και η συνολική εικόνα της αναμέτρησης είναι σα να έχει ξεκινήσει ο Ολυμπιακός να πιέζει τον ΠΑΟΚ, να τρώει μια «ξώφαλτση» από τον Μπράντον και το ματς να συνεχίζεται σαν να μη συνέβη ποτέ αυτό.

Που καταλήγουμε; Όταν στο big 4 είσαι τέταρτος, (νιώθεις πως) είσαι τελευταίος. Ο περσινός «τελευταίος» του big 4, ήταν η ΑΕΚ. Τι έκανε; Άφησαν πίσω τους τις αναταράξεις, πήραν συγκεκριμένες αποφάσεις, κινήθηκαν μεθοδικά, τα έχωσαν, περιφρούρησαν την επένδυσή τους με χίλιους δυο τρόπους και έστησαν φιέστα. Ακόμα και αν στο τέλος στράβωνε, θα έλεγες πως αυτοί εδώ έκαναν ο,τι περνούσε από το χέρι τους, είτε σε ποδοσφαιρικό είτε σε «ελληνικό» επίπεδο.

Τώρα, είναι η ώρα που ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, πρέπει να δώσει τη μπάλα στον επικεφαλής του διοικητικού τμήματος, τον Ιβάν Σαββίδη, και να πάρει πίσω μια ξεκάθαρη απάντηση. Η τοποθέτηση περι «αυτάρκειας» ήρθε από τον Σαββίδη τον περασμένο Αύγουστο, κατόπιν… μεταγραφικής εορτής και Ευρωπαϊκή αποτυχίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η όλη ατάκα περι αυτάρκειας να μη λειτουργήσει ως κίνητρο αλλά ως επιχείρημα στην αποτυχία.

Δεν είναι κακό να αποτύχεις. Στη θητεία του ως πρόεδρος, ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει αφήσει μια ατάκα που θα πρέπει να λειτουργεί ως παρακαταθήκη. Σε μια συνέντευξη Τύπου, είχε αναρωτηθεί… «ρε παιδιά, που πήγε η κ**λα που υπήρχε;».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News