ΠΑΟΚ: Εκεί που το απλό φαντάζει το πιο δύσκολο!

EUROKINISSI

Υπάρχει η αίσθηση πως σύντομα θα «σκάσουν» οι πρώτες μεταγραφές στον ΠΑΟΚ, και για να φτάσουμε σε αυτές, έγιναν μια σειρά από… ΠΑΟΚοκαταστάσεις. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Μια από τις σκηνές που έχουν γράψει ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο είναι αυτή στην οποία ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ως «Ατσίδας» είχε πει το «Λοιπόν, σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε… είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».  Ούτε ανακαλύπτω την Αμερική, ούτε βγάζω άπλυτα στη φόρα, ούτε θα πω ότι αυτά γίνονται μόνο στον ΠΑΟΚ. Κάποια από αυτά, ίσως.

Κάθε προσωποκεντρική ομάδα τα έχει αυτά. Και για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο Μαρινάκης έχει τα δικά του, ο Μελισσανίδης έχει τα δικά του και ο Σαββίδης έχει τα δικά του. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Μια φιλοσοφία που δεν την αλλάζει. Πολλά έχει αλλάξει κατά καιρούς αλλά όχι και αυτή. Ακόμα και όταν ο πλέον αδαής διαπιστώνει πως κάποιοι άνθρωποι δεν ταιριάζουν, προσπαθεί να τους «παντρέψει» έχοντας ως γνώμονα «το καλό της ομάδας».

Τελειώνει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει μεταγραφές. Αναμενόμενο; Ναι, θα πω εγώ. Γιατί αναμενόμενο; Διότι ο ΠΑΟΚ έχει ξοδέψει ένα 15ήμερο στα… δικά του. Και για όλα αυτά που έγιναν εσωτερικά, μπορεί ο καθένας να δείξει τον Χ τον Ψ ή τον Υ ως υπεύθυνο αλλά στις προσωποκεντρικές ομάδες, όλα αρχίζουν και τελειώνουν σε αυτόν που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Λουτσέσκου και Μπότο ξέρουν τα λάθη τους

Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως στον ΠΑΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ο τρόπος λειτουργίας της μεταγραφικής ενίσχυσης για το καλοκαίρι του 2023. Ραζβάν Λουτσέσκου και Ζοσέ Μπότο τα βάζουν κάτω και προχωρούν. Θα μου πεις «καλά ρε φίλε, αυτό δεν είναι το αυτονόητο;». Γι’ αυτό λοιπόν σου είπα πως υπάρχουν φορές που στον ΠΑΟΚ το απλό και το λογικό φαντάζει το πιο δύσκολο. Λουτσέσκου και Μπότο ξέρουν καλά το ρόστερ καθώς είναι «δικό τους» από τον Δεκέμβριο του 2021, όταν και εντάχθηκε στην ομάδα ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής. Ο καθένας ξέρει καλά τα λάθη που έκανε και με γνώμονα αυτά, προχωρούν για να βγάλουν μια άκρη.

«Καίγονται» για φορ και μέσο, και παράλληλα προχωρούν για εξτρέμ, αριστερό μπακ και έναν ακόμα μέσο. Και τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν με έργα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News