ΠΑΟΚ: Από τον Γκαμπιαντίνι στο… Τζιοβίνκο, ένα «περίμενε» δρόμος

ΑΠΕ

Ο Μάνολο Γκαμπιαντίνι πάει να μετατραπεί σε «καυτή πατάτα» και ο ΠΑΟΚ παίζει σε δυο ταμπλό χωρίς δικαίωμα να χάσει. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο ΠΑΟΚ έχει «καταφέρει» (διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να ετοιμάζεται να κάνει μεταγραφή επιθετικού με γεμάτες χρονιές στο Καμπιονάτο και πέρασμα από την Premier League, και αντί να υπάρξει ικανοποίηση σε περίπτωση που τελικά την ολοκληρώσει, να βγάλει ένα «ουφ, ευτυχώς».

Η κατάσταση που επικρατεί στον «Δικέφαλο» δεν είναι καλή. Ο ΠΑΟΚ παίζει σε επίσημο αγώνα σε πέντε εβδομάδες και ούτε μεταγραφή έχει κάνει, ούτε εισιτήρια διαρκείας έχει βγάλει. Αν αναρωτηθεί κανείς για ποιο λόγο τα συνδέω αυτά, τότε μάλλον δεν μπορεί να «μυρίσει» Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΟΚ δίνει έναν αγώνα σε επίπεδο ουσίας και επικοινωνίας. Ουσίας διότι θέλει ποδοσφαιριστές που θα καλύψουν εκείνους που ήδη έφυγαν και θα πρέπει να δώσουν πολλά περισσότερα. Ο «Δικέφαλος» έδωσε την περσινή σεζόν 1,1 εκατομμύριο Ευρώ στον Ολιβέιρα και 1,2 εκατομμύρια ευρώ στον Κούρτιτς και σκέφτεται να δώσει περισσότερα σε κάθε μια από τις θέσεις, με στόχο να πάρει πολλά περισσότερα αγωνιστικά από όσα έδωσαν πέρυσι Ολιβέιρα και Κούρτιτς.

Επικοινωνιακά; Ο ΠΑΟΚ θέλει να «μιλήσει» με πράξεις και μέχρι στιγμής η απραξία του αλλά και οι λόγοι για τους οποίους καταγράφηκε αυτή, έχουν δημιουργήσει ένα άσχημο αίσθημα στην πλατιά μάζα των φίλων του.

Η υπόθεση φορ «καίει». Και έτυχε ο ΠΑΟΚ να έχει στοχεύσει στον Μανόλο Γκαμπιαντίνι, σε Ιταλό, με αποτέλεσμα όλοι θα θυμούνται τον τρόπο με τον οποίο «κάηκε» η ομάδα με την υπόθεση Τζιοβίνκο. Τότε ο ΠΑΟΚ πήγε για κάτι «έξτρα» τώρα όμως πάει για μεταγραφή πρώτης γραμμής αλλά και πρώτης, μεγάλης και βασικής ανάγκης.

Εκ των πραγμάτων, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αφήσει την υπόθεση να γίνει σήριαλ. Και το ήξερε αυτό από την πρώτη μέρα. Και φυσικά δεν το επικοινώνησε. Και μη μου πείτε «πως να το κάνει». Στο 2023 υπάρχουν… 2023 τρόποι να το κάνεις.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News