ΠΑΟΚ: Βρε, ποια κλήρωση, ο φορ και το χαφ που είναι;

EUROKINISSI

Μπορεί όλοι να γελάνε όταν ακούνε το κλισέ «ο καλός ΠΑΟΚ, περνάει» αλλά σε αυτή την κλήρωση, με όλα τα δεδομένα ισχύει 100%. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Στην κλήρωση του Conference League για τον δεύτερο προκριματικό γύρο, ο ΠΑΟΚ έμαθε στο… τσακ μπαμ τον αντίπαλό του. Κληρώθηκε πρώτος – πρώτος και μάλιστα με αντίπαλο, όχι με ζευγάρι. Και το όνομα αυτής; Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Έχω πάει με τον ΠΑΟΚ στο Ισραήλ Αύγουστο μήνα. Εσείς που δεν έχετε πάει, αν θέλετε να το ζήτησε χωρίς να τραβιέστε μέχρι εκεί, μπείτε με τα ρούχα σε μια σάουνα, το ίδιο είναι.

Στα δημοσιογραφικά γραφεία, όταν ετοιμαζόμαστε να γράψουμε για κλήρωση ελληνικής ομάδας, περιμένουμε ποιος θα είναι ο πρώτος που θα πάει το «ο καλός τάδε, περνάει». Στο «τάδε» βάλτε όποια ελληνική ομάδα θέλετε. Στο ζευγάρι ΠΑΟΚ – Μπεϊτάρ, θεωρώ ότι ισχύει όσο δεν πάει διότι ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που θα καθορίσει τη μοίρα του ζευγαριού. Το πώς θα είναι αγωνιστικά αλλά και εσωτερικά. Ψυχολογικά. Ως ομάδα, ως οργανισμός, ως ψυχοσύνθεση.

Το 2017 ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός ομίλων από την Έστερσουντ, μια ομάδα που είχε νωρίτερα αποκλείσει την Γαλατασαράι, πέρασε και από τους ομίλους, έπαιξε στους «32» με την Άρσεναλ και ο προπονητής της, Γκρέιαμ Πότερ, έφτασε μέχρι την Τσέλσι.

Το 2019 ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, της οποίας του «γυάλισε» ο φορ. Δεν τον πήρε, πήγε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τώρα είναι στον Παναθηναϊκό

Το 2022 ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη Λέφσκι Σόφιας, η οποία αποκλείστηκε στην επόμενη φάση από ομάδα της Μάλτας.

Τρεις διαφορετικοί αποκλεισμοί που όλοι τους θα μπορούσα να είχαν αποφευχθεί διότι σε όλα τα ζευγάρια, ο αστάθμητος παράγοντας ήταν ο ΠΑΟΚ. Και φτάνουμε στον τίτλο του μπλογκ.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει σε σημείο να είναι υπό μεγάλη πίεση στα μεταγραφικά. Και σε ένα 80% φταίει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ και ο χειρισμός της κατάστασης που υπήρχε. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ήδη… φορτώσει και αυτό διότι εκείνος θα βρεθεί απέναντι σε μικρόφωνα και θα δεχθεί ένα κάρο ερωτήσεις για τις μεταγραφές. Όλοι οι άλλοι θα λάμπουν δια της απουσίας τους. Ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι ζητά τριετές «κλειστό» . Και καλά κάνει. Τι θα ζητήσει 20 Ιουνίου; Στα χαφ, ο ΠΑΟΚ άρχισε να κινείται και πέρα από τις δύσκολες περιπτώσεις.

Στα χαφ καίγεται διότι στο πρώτο Ευρωπαϊκό ματς θα λείπει και ο Αουγούστο. Καταλάβατε τώρα γιατί αυτό το «βρε, ποια κλήρωση, το φορ και το χαφ που είναι;»…

Και για να προλάβω όλους αυτούς του «ε άμα είναι η ομάδα να θέλει μεταγραφές για να περάσει την 7η του Ισραήλ…» θα πρέπει κανείς να καταλάβει πως οι μεταγραφές είναι και ουσία αλλά και ψυχολογία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News