ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου ήταν «αρνάκι» στην Ελλάδα και «στρίγγλος» στη Ρουμανία

Με τα δεδομένα του υπάρχουν το πρώτο φιλικό της σεζόν θα είχε να «δώσει» τις δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου για τις μεταγραφές και ο Λουτσέσκου είπε όσα είχε και έπρεπε να πει. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Λίγες ώρες μετά το φινάλε της περσινής σεζόν, ο Γιώργης Σαββίδης απευθυνόμενος σε οπαδούς είπε ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει έξι με επτά μεταγραφές, και όταν έλεγε για μεταγραφές εννοούσε για παίκτες πρώτης γραμμής.

Τότε το ημερολόγιο έδειχνε 25 Μαΐου. Τώρα δείχνει 6 Ιουλίου και αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει ούτε μια μεταγραφή από αυτές που είχε πει ο Γιώργος Σαββίδης παρά μόνο μια αντικατάσταση, αυτή του αρχηγού Σβέριρ Ίνγκασον.

Αν σε αυτούς τους έξι – επτά που θέλει να πάρει ο ΠΑΟΚ, προσθέσεις και τους Κοτάρσκι, Κουλιεράκη, Έκονγκ, Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς που είτε δεν αγωνίστηκαν είτε δεν ήταν σε θέση να αγωνιστούν για πάνω από 20 λεπτά τότε μιλάμε ότι από τον ΠΑΟΚ που θέλει ο Λουτσέσκου, έλειπαν 11-12 παίκτες.

Όχι ένας ούτε δυο ούτε τρεις. Επαναλαμβάνω. Από τον ΠΑΟΚ που περιμένει ότι θα έχει ο Λουτσέσκου, του έλειπαν 11 και 12 παίκτες. Πόσο να συζητήσουμε, λοιπόν για το πρώτο φιλικό; Ο,τι έγινε, έγινε, πάει και πέρασε.

Το ζουμί θα ήταν στις δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου. Και προσέξτε. Όχι μόνο σε αυτά που έλεγε αλλά και στη γλώσσα του σώματος του Λουτσέσκου. Όταν έναν προπονητή τον έχεις ζήσει στο ρεπορτάζ για τέσσερις σεζόν, και μπαίνεις στην πέμπτη, μπορεί να τον «διαβάσεις».

Μπορείς να ακούσεις και… αυτό που δεν λέει. Στις δηλώσεις του, λοιπόν στις οποίες η συζήτηση για τις μεταγραφές μονοπώλησε το ενδιαφέρον, πολλοί περίμεναν να δουν έναν Λουτσέσκου πιο… «στρίγγλο» από αυτό που είδαν. Σε σχέση με αυτό, ο Ρουμάνος ήταν… «αρνάκι». Γιατί;

Θα επιχειρήσω να δώσω τη δική μου απάντηση. Πέρυσι, ο Λουτσέσκου είχε γίνει κάποια στιγμή «στρίγγλος» διότι έβλεπε πως αυτά που είχε ζητήσει δε θα γίνουν. Και ερμηνεύσω το γεγονός πως σε σχέση με ο,τι κάποιοι περίμεναν ήταν «αρνάκι» διότι μάλλον πιστεύει πως αυτά που είχε να γίνουν θα γίνουν. Πιο αργά από όσο θα ήθελε; Ναι. Με όχι τις Νο1 επιλογές,, ειδικά στην επίθεση; Ναι. Αλλά κάτι θα γίνει.

Και σε επίπεδο ηλικίας παικτών αν το δεις θα καταλάβεις πως πέρυσι είχε μεγάλους και πρόσθεσε «μικρούς» και εκείνοι από τους οποίους ένιωσε προδομένος όταν περισσότερο οι «μεγάλοι». Τώρα περιμένει να έρθουν κάποιοι «μεγάλοι». Ο Λουτσέσκου ξέρει πως θα έρθει ένας 30χρονος φορ, ένας 29χρονος ακραίος μπακ, ένας 29χρονος κεντρικός αμυντικός, δυο εσωτερικοί μέσοι που θα είναι 29-30 χρόνων.

Ωραία όλα αυτά αλλά… άντεξαν μισή μέρα! Στους Ρουμάνους που βρέθηκαν στην Ολλανδία και είδαν το Στεάουα – ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου ήταν «στρίγγλος» λέγοντας πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει τίτλο την επόμενη χρονιά.

Θα μου πεις… «μα αυτό δεν περιέγραψε με τις δηλώσεις του στα Ελληνικά Μέσα;».

Το θέμα είναι το εξής. Για ποιο λόγο ο Λουτσέσκου ήταν «αρνάκι» στην Ελλάδα και «στρίγγλος» στη Ρουμανία; Μήπως είμαστε στο 1970 και οι δηλώσεις του δε θα γινόταν γνωστές;

Όπως και να έχει, ο Λουτσέσκου είναι ο τελευταίος που φταίει για την κατάσταση αλλά είναι ο πρώτος που πρέπει να τι διαχειριστεί.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News