ΠΑΟΚ: Επέλεξε να αφήσει τον Σαμάτα να τον… κάνει ό,τι θέλει!

APE

Ο ΠΑΟΚ λέει πως «καίγεται» για φορ, έχασε την πρώτη του επιλογή και ενώ δεν έχει χρόνο αφήνει τον Σαμάτα να έρθει όποτε θέλει. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Όποια έκβαση και αν έχει η υπόθεση του Αλί Σαμάτα, θα αφήσει κάποια διδάγματα. Βέβαια, δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία υπόθεση που θα το κάνει αυτό και κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, το ζητούμενο είναι το αν αυτά τα διδάγματα τα αφομοιώνουν εκείνοι τους οποίους αφορούν.

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει φορ από τον Ιανουάριο (για να μη πω από το περασμένο καλοκαίρι). Και από τότε που αποφασίσει πως θα αποκτήσει φορ έχει προβεί σε μια σειρά κινήσεων. Έβαλε μια επιλογή από αυτές που αρέσκονται πολλοί να λένε «από το πάνω ράφι» ως προτεραιότητα. Επέλεξε τον Γκαμπιαντίνι και του ζήτησε να αφήσει ένα τριετές συμβόλαιο που είχε στην Ιταλία για να υπογράψει με τον ΠΑΟΚ ένα συμβόλαιο για 2+1 χρόνια.

Πριν από δυο χρόνια όταν πήγε και πήγε μέσο από τον Ιταλικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα τον Κούρτιτς, του έδωσε το συμβόλαιο που είχε στην Ιταλία (κλειστό διετές) συν κάποια επιπλέον χρήματα και ο παίκτης πήγε στην προετοιμασία.

Για τον Γκαμπιαντίνι,κάποιοι έλεγαν πως «και κλειστό τριετές αν του δίναμε δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα ερχόταν, μπορεί να μας έλεγε «περιμένετε». Δηλαδή λένε πως δεν έκαναν την υπέρβαση όχι διότι δεν πίστευαν ότι την αξίζει αλλά διότι πίστευαν πως ίσως ούτε αυτό θα ήταν ικανό να κάνει τον παίκτη να πει το «ναι».

Επόμενη υπόθεση που προχώρησε αρκετά ήταν αυτή του Αλί Σαμάτα. Για τον οποίο ο ΠΑΟΚ ναι μεν «καίγεται» να τον έχει «χθες» αλλά δεν μπήκε στη διαδικασία να βάλει το χέρι στην τσέπη για να τον απεμπλέξει από την Φενερμπαχτσε.

Φτάσαμε στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει καμία μεταγραφή. Έχει προχωρήσει σε μια ανανέωση, αυτή του Μπράντον Τόμας και σε μια αντικατάσταση, αυτή του Σβέριρ Ίνγκασον από τον Γουίλιαμ Τοστ Έκονγκ.

Η κατάσταση είναι οριακή και χειροτερεύει με το παιχνίδι των λέξεων του Ραζβάν Λουτσέσκου στις δηλώσεις του που κάθε φορά θέλουν και μια δεύτερη ερμηνεία – μετάφραση και με το «σε δυο τρεις μέρες τελειώνουμε» που έχει πει τρεις φορές η πλευρά του Αλί Σαμάτα.

Ακόμα και σήμερα να βρεθεί ο Σαμάτα στην Ολλανδία, την ημέρα που ο ΠΑΟΚ έχει ρεπό, δεν αλλάζει κάτι. Η πίεση είναι μεγάλη.

Για δεύτερο σερί καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ βλέπει κάποιες απίστευτες συμπτώσεις. Πέρυσι τέτοιο καιρό, ο Δικέφαλος είχε δει το βασικό του δεξί μπακ (Λύρατζη) να τραυματίζεται, δεν έχει επιθετικό (ο Τσόλακ έφυγε και ο Ολιβέιρα τραυματίστηκε) και αναγκάστηκε να κόψει τις διακοπές του φορ του ΠΑΟΚ Β (Κούτσια) και να του πει «έλα τώρα στην προετοιμασία».

Και σήμερα που μιλάμε, ο Δικέφαλος έχει το βασικό του δεξί μπακ τραυματία (Σάστρε), ψάχνει επιθετικό (ο Ολιβέιρα έφυγε και ο Σάματα ακόμα έρχεται) και αναγκάστηκε να κόψει τις διακοπές του φορ του ΠΑΟΚ Β (Τζίμα) και να του πει «έλα τώρα στην προετοιμασία».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News