ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΑΛΕΑΣ: Για 2021, μια χαρά ήταν ο ΠΑΟΚ του 2019

Ο Αντώνης Τσακαλέας καταπιάνεται με την προσπάθεια του Λουτσέσκου να… «ξεζουμίσει» τον ΠΑΟΚ που βρήκε, πριν τον αλλάξει

Άλλη μια περίεργη βραδιά στην Τούμπα. Με το κλίμα στις τάξεις των φιλάθλων να μην είναι καθόλου καλό λόγω της κωλυσιεργίας στις μεταγραφές, τον ΠΑΟΚ να παλεύει να ισοφαρίσει, να το καταφέρνει στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων και τους φιλάθλους να αντιδρούν με χειροκρότημα.

Και το περίεργο δεν ήταν αυτό. Το περίεργο ήταν ότι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, η Τούμπα δεν έβγαλε αρνητισμό, δεν έβγαλε πίεση προς την ομάδα. Να σας πω την αλήθεια, με το όλο κλίμα που επικρατεί στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και στα social media, μου έκανε εντύπωση που δεν ακούστηκε το «ΠΑΟΚ παίξε τη μπάλα της ζωής σου, αλλιώς θα σε … εμείς οι οπαδοί σου». Η εμβολιασμένη Τούμπα έδειξε να έχει υπομονή, έδειξε να προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στον στόχο της, που έτσι όπως κυλούσε το παιχνίδι, ήταν η αποφυγή της ήττας. Και έρχεται η ώρα της κριτικής της εικόνας του ΠΑΟΚ. Και για να γίνει κριτική, θα πρέπει να δούμε το που μπαίνει ο πήχης. Για ομάδα του 2019, ο ΠΑΟΚ τα πήγε καλά εν έτη 2021.

Βλέποντας την ενδεκάδα, με Πασχαλάκη, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ, μεταξύ σοβαρού και αστείου, το πρώτο μου σχόλιο που έκαναν προς τους συναδέρφους που καθόμασταν μαζί στα δημοσιογραφικά της Τούμπας ήταν το «μόνο ο… Πρίγιοβιτς λείπει».

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα μέτριο προς κακό πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να πάθει ο,τι και στο Δουβλίνο όταν από δυο λάθη, δέχθηκε δυο γκολ. Η Ριέκα είχε μια μεγάλη ευκαιρία με σουτ που η μπάλα κόντραρε, και σκόραρε μετά από λάθος του Μπίσεσβαρ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε όπως είχαν… επιβάλει οι ίδιοι οι παίκτες στον Λουτσέσκου. Τις όποιες φάσεις έκανε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, τις έκανε όταν ο Μπίσεσβαρ βγήκε στα πλάγια για να κάνει γεμίσματα, και ο Καντουρί είχε κόψει στον άξονα. Αυτό μονιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ έκανε φάσεις και τελικές. Αρκετές φάσεις και μέτριες ως κακές τελικές.

Στο 71′, ο Λουτσέσκου έριξε στο παιχνίδι τον Κούτσια, τον 17χρονο επιθετικό, που μπήκε μέσα με θάρρος, θράσος και πίστη. Επιχείρησε τέσσερις ντρίμπλες και οι τρεις ήταν πετυχημένες. Δεν στέκομαι στις πετυχημένες αλλά σε αυτές που έκανε. Με τον ΠΑΟΚ να χάνει, ο Κούτσιας μπήκε μέσα με ένα «εγώ» του στο ταβάνι. Δεν μπήκε με ύφος «ε, με έβαλε και μένα ο κόουτς παιδιά, δεν έχει άλλον επιθετικό…». Μπήκε με ύφος «έλα, παίξε, φέρε μπάλα, δες με».

Και τελικά; Τι έχει το ποτήρι της εικόνας του ΠΑΟΚ απέναντι στη Ριέκα; Έχει τους… παππούδες να κάνουν στο δεύτερο ημίχρονο 15 τελικές, 15 κόρνερ, να κυριαρχούν, να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους, να έχουν ιδέες και με όποια ταχύτητα έχουν να καταφέρνουν, έστω και με μια καραμπόλα, να σβήσουν το γκολ των Κροατών και να πηγαίνουν στην έδρα της Ριέκα για τη νίκη – πρόκριση.  

Έχει νόημα να συζητήσουμε για άλλη μια φορά γιατί ο ΠΑΟΚ παίζει στον Αύγουστο του 2021 με την ομάδα που χτίστηκε στο 2016 και η κορύφωσή της ήταν το 2019; Γιατί ο ΠΑΟΚ έφτασε να ρισκάρει την παρουσία του στους ομίλους του Κονφερενς Λιγκ και να ετοιμάζεται για 4 μεταγραφές το τελευταίο 10ημέρ του Αυγούστου; Το πώς έπαιξε ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τη Ριέκα πρέπει να κριθεί με βάση τους παίκτες που είχε ο προπονητής του για αυτό το παιχνίδι και όχι με το αν του λείπουν ακραίο μπακ, εξτρέμ, 10άρι και επιθετικός.  Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε να πρέπει να ξεζουμίσει τα δικά του παιδιά για να φέρει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Κονφερενς Λιγκ, και από Σεπτέμβριο… βλέπουμε. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News