ΠΑΟΚ: Κι όμως, όλοι… κρεμάστηκαν από το φιλικό με τη Γκενκ και με τη νίκη, κάτι άλλαξε

EUROKINISSI

Η μεταστροφή του κλίματος μετά τη φιλική νίκη επί της Γκενκ δεν έχει λογική, αλλά και τα όσα είχαν γίνει μέχρι τότε, στερούνταν λογικής επίσης. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του νίκη στην προετοιμασία μόλις της περασμένη Τετάρτη και η μεταστροφή του κλίματος στην Ολλανδία ήταν απίστευτη. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έσκασε ένα πλατύ χαμόγελο και είχε όρεξη για χιούμορ, ενώ άπαντες μιλούσαν για το κλικ που είχε ανάγκη η ομάδα μετά τα δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα στα ισάριθμα πρώτα φιλικά, σε συνδυασμό με τη μεταγραφική δυστοκία και τους πρώτους τραυματισμούς που είχαν φέρει σύννεφα.

Ήταν τόσο τρομερή η νίκη επί της Γκενκ; Έπαιξε καμία… μπαλάρα ο ΠΑΟΚ; Όχι δεν ήταν καμία τρομερή νίκη, αλλά ο Δικέφαλος είχε τόσο μεγάλη ανάγκη ένα θετικό αποτέλεσμα που το 3-0 όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, έφερε μεγάλη ικανοποίηση, και ένα… «ουφ».

Όπως ένα ακόμα «ουφ» έφερε και η οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Αλί Σαμάτα. Υπό άλλες συνθήκες, η μια από τις δυο πιο κομβικές μεταγραφές της φετινής περιόδου, δε θα έπρεπε να γίνει δεκτή με ανακούφιση. Το ιδανικό θα ήταν να είχε καταφέρει ο ΠΑΟΚ να συνδυάσει την ουσία με κάτι «δυνατό» επικοινωνιακά. Και η αλήθεια είναι πως το προσπάθησε με την περίπτωση Γκαμπιαντίνι, αλλά όχι μόνο δεν του βγήκε, αλλά ο χρόνος που χάθηκε τον φέρνει να πηγαίνει στα ματς με την Μπεϊτάρ με το νέο του φορ να έχει σκάρτες οκτώ προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα.

Όσο για την άλλα μεγάλη μεταγραφική ανάγκη, που είναι (μίνιμουμ) ένα χαφ; Αυτό αρχίζει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα αλλά η προοπτική παρουσίας του στα ματς με τη Μπεϊτάρ μάλλον θα πρέπει να ξεχαστεί.

Ωραία. Ο φορ άργησε τόσο ώστε ο ΠΑΟΚ να προετοιμάζεται για το πρώτο ματς με την Μπεϊτάρ με τον Στέφανο Τζίμα να «φορτσάρει», κίνηση για χαφ δεν ολοκληρώθηκε, και ο Κεντζιόρα που αυτή τη φορά ήρθε ως μπακ απ για το κέντρο της άμυνας ετοιμάζεται να παίξει ως δεξί μπακ λόγω των τραυματισμών Σάστρε, Λύρατζη και της τιμωρίας Βιεϊρίνια.

Αν τα βάλουμε όλα μαζί στο τραπέζι, τότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε για ποιο λόγο ο ΠΑΟΚ λειτούργησε στο φιλικό με την Γκενκ έχοντας ως ανάγκη τη νίκη. Ο Δικέφαλος έπιανε από κάπου να πιαστεί ώστε να «φρενάρει» τη μεγάλη μουρμούρα που υπάρχει.

Και αυτό που προκύπτει από την Ολλανδία είναι πως αυτό το πέτυχε. Το κλίμα στην ομάδα άλλαξε. Μπορεί αυτό να μοιάζει σε κάποιους ανούσιο, αλλά όσοι βρίσκονται στην Ολλανδία, ξέρουν καλά το πόσο μεγάλη ανάγκη το είχε αυτό ο ΠΑΟΚ…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News