ΠΑΟΚ: Ο «έξυπνος» Λουτσέσκου κατάλαβε πως πρέπει να «αφήσει» και άλλους να μιλήσουν

Στον απόηχο της συνέντευξη που έδωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην Ολλανδία, ο Αντώνης Τσακαλέας προσπαθεί να διαβάσει πίσω από τις λέξεις των όσων είπε ο Ρουμάνος τεχνικός

Κάθε χρόνο, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό ολοκληρώνεται με τη συνέντευξη που παραχωρεί ο εκάστοτε προπονητής.

Και να σας πω την αλήθεια με την προετοιμασία του Δικεφάλου να είναι ένα ρόλερ κόστερ και σε επίπεδο εμφανίσεων αλλά και σε επίπεδο μεταγραφικής κινητικότητας, τη φετινή συνέντευξη που θα έδινε ο Λουτσέσκου στους συναδέρφους που βρέθηκαν στην προετοιμασία την περίμενα με ανυπομονησία για να προσπαθήσω να καταλάβω το πρόσωπο που θα θελήσει να βγάλει προς τα έξω ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Ήμουν σίγουρος ότι θα αναφερόταν στη δήλωση που έκανε στα Ρουμανικά ΜΜΕ περί μη δυνατότητας του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Και εδώ είναι η ουσία. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που κατάλαβα είναι πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατάλαβε πως ήταν λάθος ο τρόπος της τοποθέτησης και όχι η ουσία της.

Και δίκιο έχει. Και το αναλύει και στη συνέντευξή του. Ουσιαστικά αυτό κάνει. Διορθώνει τον τρόπο με τον οποίο είπε ότι «ο ΠΑΟΚ δεν πάει για πρωτάθλημα» αλλά μέσω των όλων όσων λέει, ουσιαστικά το εξηγεί. Και το εξηγεί και ξεκάθαρα κιόλας. Λέει ότι στις μεταγραφές έχει ζητήσει τρία πράγματα. Τρια συγκεκριμένα, ξεκάθαρα πράγματα. Τα έχει δει; Όχι. Μόνο το ένα από αυτά, που και αυτό ακόμα δεν το έχει δει, τώρα του ήρθε.

Υπάρχει όμως μια κομβική ατάκα του Λουτσέσκου στη συνέντευξη αυτή. Είναι το σημείο που μιλάει για «έξυπνο» κλαμπ και «έξυπνους» οπαδούς. Και με τον τρόπο του, ο Λουτσέσκου ζήτησε βοήθεια σε κάτι που το είχε αναλάβει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου.

Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε ήταν ότι θέλει να δει και άλλους να μιλούν από την ομάδα. Όλα αυτά τα χρόνια, σε μεγάλο βαθμό ο Λουτσέσκου είχε αναλάβει την επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΟΚ. Πλέον ξέρει ότι θα πρέπει να υποστηριχτεί. Και αυτό διότι υπάρχουν πράγματα που αφορούν τη δουλειά του και δεν εξαρτώνται από τον ίδιο, όμως από τη στιγμή που κανείς άλλος δε μιλάει καλείται ο ίδιος να απαντήσει.

Ο Λουτσέσκου είναι αρκετά… έξυπνος για να καταλάβει και το πότε θα πρέπει να μιλήσει για ένα έξυπνο κλαμπ και για τους έξυπνους οπαδούς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News