ΠΑΟΚ: Ένα ματς δικαίωσης του Λουτσέσκου και αποτυχίας του Σαββίδη

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ανέτοιμος για ένα ματς για το οποίο είχε δυο μήνες να ετοιμαστεί και τώρα καλείται να μην υποθηκεύσει μια ακόμα σεζόν στο Ισραήλ

Η λήξη της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τη Μπεϊτάρ βρήκε τους παίκτες του Δικεφάλου να θέλουν να χειροκροτήσουν την Θύρα 4 που τους στήριξε, και τη Θύρα 4 να αποδοκιμάζει τους ποδοσφαιριστές όχι μόνο για το τελικό 0-0 αλλά και για αυτό που είδαν. Αλήθεια οι φίλαθλοι τα έχουν με τους ποδοσφαιριστές, με τον Λουτσέσκου, με τον Σαββίδη ή με όλους μαζί;

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αποκλειστεί αλλά πλέον ξέρει πως έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, θέλει μόνο νίκη για να περάσει. Ίσως και αυτή να είναι η μεγάλη δικαιοσύνη της κατάργησης του εκτός έδρας γκολ. Και η δικαιοσύνη έχει να κάνει με το γεγονός πως για να προκριθείς πλέον πρέπει να φέρεις ένα αποτέλεσμα καλύτερο από τον αντίπαλο. Οι προκρίσεις με δυο ισοπαλίες «πεθάνανε».

Ας γυρίσουμε στο βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην Τούμπα. Τι του έλειπε του ΠΑΟΚ; Μόνο το γκολ; Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ζήτησε τρία πράγματα στις μεταγραφές, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα.

«Με δεδομένο το γκρουπ που έχουμε από πέρυσι και μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις μου, ζήτησα προσωπικότητα. Επίσης, ζήτησα παίκτες με μεγαλύτερη ταχύτητα γιατί κατά την άποψη μου, γιατί ως γκρουπ είμαστε λίγο πιο αργοί από τα στάνταρ που έχω θέσει. Είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας.Το τρίτο στοιχείο που ζήτησα, ήταν το εύκολο γκολ».

Αυτά είχε πει ο Λουτσέσκου στη συνέντευξη που έδωσε την προετοιμασία. Αλήθεια, από όλα αυτά, τι είχε στα χέρια του, χθες, στο ρόστερ, σε σχέση με πέρυσι; Είχε κάποια νέα προσωπικότητα; Είχε παίκτη με το εύκολο γκολ; Είχε παίκτη με ταχύτητα. Τίποτα. 0/3 σε σχέση με αυτά που ζήτησε.

Ωραία. Αυτό, σε ποιο βαθμό τον απενοχοποιεί; Σίγουρα όχι στον απόλυτο. Χρησιμοποίησε τους Κεντζιόρα και Μπάμπα στα δυο άκρα της άμυνας, προτίμησε τον Μιχαηλίδη αντί του Κουλιεράκη και τον Μπράντον αντί του Τζίμα. Τι παρουσίασε;

Ένα σύνολο που φαινόταν ότι ψάχνει από κάπου να πιαστεί και αυτό το σύνολο στο 12′ βλέπει τον Σβαμπ να μπορεί να ευστοχήσει σε πέναλτι. Για μια ομάδα που έχει αποδεδειγμένα εύθραυστη ψυχολογία, αυτό είναι μεγάλο πλήγμα.

Η Μπεϊτάρ είναι μια ομάδα που ο ΠΑΟΚ δεν έχει κανένα δικαίωμα να φοβάται. Αλλά, σε επίπεδο ψυχολογίας, ο ΠΑΟΚ φοβάται και τη σκιά του.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ είναι εικόνα – δικαίωση για τον Λουτσέσκου που ναι μεν έχει δίκιο να ζητάει ποιοτική ενίσχυση, αλλά δεν έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιεί ως άλλοθι για την εικόνα της ομάδας που παρουσίασε. Ο Λουτσέσκου και ο ΠΑΟΚ παίρνουν κάτω από τη βάση για αυτό που είδαμε στην Τούμπα με την Μπεϊτάρ.

Όσο για τον Ιβάν Σαββίδη; Είναι πλέον αντιληπτό ότι πρόθεσή του είναι να χρησιμοποιήσει κυρίως τα χρήματα που θα του φέρει η ομάδα, και όσο η ομάδα δεν του φέρνει χρήματα, τόσο ο πήχης θα πέφτει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News