ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου πήγε στο Σπλιτ με 11άδα μιας χρήσης

EUROKINISSI

Με δυο μεγάλες «τρύπες» στα χαφ και στην επίθεση, ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε μέχρι και τον Μουργκ διότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

Με μια ενδεκάδα που θα περιμέναμε να τη δούμε σε φιλικό προετοιμασίας και όχι σε αναμέτρηση για την 3η προκριματική φάση του Conference League, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα αξιοπρεπέστατο πρώτο ημίχρονο στο Σπλιτ, εκεί που δεν άφησε τη Χάιντουκ να πάρει το ρόλο του φαβορί.

Ο Δικέφαλος είχε μαζεμένες τις γραμμές του, είχε όλους τους ποδοσφαιριστές του τακτικά προσηλωμένους, έναν άξονα αποτελούμενο από τον 24χρονο Φιλίπε Σοάρες, τον 22χρονο Χάρη Τσιγγάρα και τον 19χρονο Γιάννη Κωνσταντέλια να αποδίδει σε πρώτο χρόνο σχεδόν κάθε σκέψη.

Αν το δούμε συνολικά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναγκάστηκε να πάει στην αναμέτρηση στο Σπλιτ με 11άδα μιας χρήσης. Από ποιον αναγκάστηκε; Από τον μεταγραφικό προγραμματισμό καθώς ο ένας χαφ που έπρεπε να είναι στην Τούμπα εδώ και καιρό , προπονήθηκε πρώτη φορά την περασμένη Δευτέρα και μπήκε άρον – άρον ως αλλαγή , ο φορ δεν είναι ακόμα σε θέση να «βγάλει» 60λεπτο και μπαίνει αλλαγή, ενώ ένα ακόμα χαφ…είναι στο δρόμο.

Βέβαια, για να μη τα φορτώνουμε όλα στη διοίκηση, είχε στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον, με τον Λουτσέσκου να εισηγείται την ανανέωση του συμβολαίου του ενώ γνωρίζει πολύ καλά όλες του τις αδυναμίες. Είχε και στα δεξιά της άμυνας τον Κεντζιόρα ενώ ο Λύρατζης χαίρει άκρα υγείας και… ελάχιστη εμπιστοσύνης, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Για δεύτερη φορά στα προκριματικά, ο Λουτσέσκου χρησιμοποίησε τον Τόμας Μουργκ. Ένας ποδοσφαιριστή, που όσο άκομψο και αν ακούγεται, ο Δικέφαλος προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» εδώ και ένα χρόνο και δεν τα έχει καταφέρει. Και ο Ρουμάνος τεχνικός, τον χρησιμοποιεί, σα να λέει σε όλους «με αυτόν εδώ με αφήνουν και παλεύω». Και, για να τα λέμε όλα, ο Μουργκ όσο έπαιξε ήταν αξιοπρεπέστατος.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Σπλιτ και πέτυχε μια σειρά από πράγματα που ήθελε. Κατά πρώτον, μπήκε στο ματς με στόχο να μην τον «τρέξει» η Χάιντουκ και το κατάφερε. Μπήκε για να δημιουργήσει ρήγματα και ο Νάραϊ «τρύπησε» πολλές φορές την αριστερή πλευρά των Κροατών αλλά δεν του βγήκε ούτε μισό γέμισμα.

Κάτι και για τη Χάιντουκ. Ναι, σαφώς καλύτερη ομάδα από τη Μπεϊταρ σε επίπεδο μονάδων, αλλά ως εκεί. Έχει ταβάνι, ειδικά μέσα στον Αύγουστο, και η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον τον Οζντόεφ και θα δούμε τι θα γίνει με το σήριαλ Μαξίμοβιτς. Χρειάζεται έναν ακόμα εξτρέμ. Αυτά είναι τα βασικά, διότι οι ανταγωνιστές του έχουν κάνει, άλλοι μικρά και άλλοι μεγάλα βήματα μπροστά.

Τι θα δούμε την Πέμπτη στην Τούμπα; Αν κρίνω από αυτό που είδα στο Σπλιτ, μια ομάδα τακτικά σωστή που θα ψάχνει την ατομική ενέργεια και ποιότητα. Και μετά ξεκινά και το πρωτάθλημα…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News