ΠΑΟΚ: Έπρεπε να καταπιεί σπαθιά για να (του) πάρετε παίκτες;

Ο ΠΑΟΚ έχει φέρει στα μέτρα του την πρόκριση στους ομίλους στο Conference League έκανε το 2Χ2 στο πρωτάθλημα και τώρα πάει για τις μεταγραφές που θα έπρεπε να έχει κάνει από τις αρχές του καλοκαιριού. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

Επτά παιχνίδια συμπλήρωσε ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο μήνα. Απολογισμός; Πέντε νίκες, δυο ισοπαλίες. Ο Δικέφαλος μετρά… 2,5 Ευρωπαϊκές προκρίσεις και θα πρέπει να αποφύγει το κάζο με τη Χαρτς στην Τούμπα για να επιστρέψει στους ομίλους του Conference League, και στη συνέχεια να πάει στο Ηράκλειο για να ψάξει το 3Χ3 στο πρωτάθλημα.

Και από τη μέρα που επιβλήθηκε της Χαρτς στη Σκωτία, ήρθε ο Μεϊτε, γίνονται κινήσεις για Μάρκος Αντόνιο και θα έρθουν και ένας εξτρέμ και ένας μεσοεπιθετικός καθώς φεύγει ο Νάραϊ. Σε αυτό το διάστημα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έστυψε το ρόστερ του και αξιοποίησε σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές του για να πετύχει τους στόχους.

Θα μου πεις, αυτό δεν όφειλε να κάνει; Τον Μουργκ έχει; Τον Μουργκ να βάλει. Ο Νάραϊ ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο ζωής στη Σαουδική Αραβία και θα μπει να βάλει τα πόδια του στη φωτιά ως αλλαγή στο ματς με τη Κηφισιά; Μπήκε και έπαιξε «κανονικά». Και για να μη παρεξηγηθώ, το κανονικά πηγαίνει στο ότι έβαλε τα πόδια τους στις κόντρες παραμονή υπογραφής συμβολαίου με απολαβές 1,4 εκ. Ευρώ, όταν αυτό το ποσό το έβγαλε τα προηγούμενα πέντε χρόνια συνολικά.

Ο ΠΑΟΚ είναι στα πρόθυρα του τέλους ενός τρελού καλοκαιριού. Με μεταγραφικές ασυνεννοησίες και ασάφειες, με απομάκρυνση τεχνικού διευθυντή και χρησιμοποίηση της λίστας του ένα μήνα μετά, με τον Ιβάν Σαββίδη να είναι… παντού και πουθενά με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει τη δουλειά του με ομάδες «μιας χρήσης» με τη λογική «παίκτες του ΠΑΟΚ είναι, δεν μπορούν να περάσουν τη Μπεϊτάρ, τη Χάιντουκ και τη Χαρτς;».

Εφόσον όλα πάνε καλά το βράδυ της Πέμπτης, ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει στη λογική των δυο αγώνων την εβδομάδα και θα πρέπει να έχει το ανάλογο ρόστερ. Το θέμα όμως είναι άλλο. Ο ΠΑΟΚ έχει μπει για τα καλά σε λογική αυτάρκειας.

Να θυμίσω το τι ακριβώς είχε δηλώσει ο Ιβάν Σαββίδης στις 18 Αυγούστου 2022:

«Κανείς δεν έχει αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο εγώ αναφέρομαι στη λέξη αυτάρκεια. Ο ΠΑΟΚ πριν από εμένα δεν ήταν ποτέ ενωμένος, στηριζόμενος σε δικά του στελέχη, σε δικούς του πόρους, σε δικό του σχέδιο. Μετά από εμένα θέλω να είναι έτσι. Μέχρι τότε εξασφαλίζω τη χρηματοδότηση για να διεκδικούμε υψηλούς στόχους».

Και μαζί να… «κολλήσω» και την τοποθέτηση του Κυριάκου Κυριάκου λίγη ώρα πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος:

«Το σχέδιο για το οποίο μίλησα αρχές Ιουνίου ήταν για ποιοτική αναβάθμιση και με τις λιγότερες δυνατές αλλαγές στο ρόστερ. Οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει και θεωρώ ότι όσοι ήρθαν αναβαθμίζουν το ρόστερ μας. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι στην πλευρά του ρόστερ. Και παίκτες που δεν θέλαμε να φύγουν, έφυγαν και παίκτες που θέλουμε να φέρουμε, δεν έχουν έρθει. Πιστεύω όμως, ότι στο τέλος των μεταγραφών θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό ρόστερ. Έρχονται συνεχώς προτάσεις για παίκτες μας. Άλλες φορές η αγορά μάς λέει να περιμένουμε, άλλες φορές πρέπει να αντιδράσουμε διαφορετικά».

Μετά από όλα αυτά αρχίζω και καταλαβαίνω πως ο τίτλος που έβαλα στο μπλογκ, απαντήθηκε…

 

ΥΓ1: Το αφήνω εδώ για να υπάρχει. Το συμβόλαιο του MVP του Αυγούστου, Αντρίγια Ζίβκοβιτς καθώς και του προπονητή τελειώνουν το επόμενο καλοκαίρι.

ΥΓ2: Πως και δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα οι «έλα μωρέ, πέρυσι έπρεπε να τραυματιστεί ο Καντουρί για να παίξει ο Κωνσταντέλιας και τώρα ο Σαμάτα για να παίξει ο Τζίμας» ;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News