ΠΑΟΚ: Στους ομίλους με γκρίνια, αμφισβήτηση και μια χούφτα μεταγραφές; Έχω πάει!

Μέσα σε 36 μέρες εν μέσω αναταράξεων, ο ΠΑΟΚ έδωσε οκτώ αγώνες, έκανε τρεις προκρίσεις και είναι στους ομίλους του Conference League. «Σιγά τι έκανε…» Θα πεις; Ο Αντώνης Τσακαλέας μετράει τι πέτυχε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στους ομίλους του Conference League. Αν ρωτήσεις τον Ραζβάν Λουτσέσκου αν είναι ικανοποιημένος από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του σε αυτή τη διαδρομή, είναι δεδομένο πως θα εισπράξεις την εξής απάντηση: «Δεν με νοιάζει, εμείς θέλαμε τρεις προκρίσεις και τις πετύχαμε». Αυτό συζητούσαν όλοι στο περιβάλλον του. Δεν τον ένοιαζε ο τρόπος.

Και στην τελική, ο ΠΑΟΚ έχει να θυμάμαι τη μεγάλη πορεία που έκανε τα καλοκαίρι του 2018 και του 2020 αλλά και τις ματσάρες που έκανε με τον Άγιαξ το καλοκαίρι του 2019. Πέρασε; Όχι. Και ξέρετε γιατί έχει «δικαίωμα» να μην τον νοιάζει; Διότι αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε φτάσει στους ομίλους του Conference League θα θεωρούταν μεγάλη αποτυχία και θα υποθήκευε τη σεζόν. Τώρα που πέρασε; «Έλα μωρέ, σιγά τα θηρία που σκότωσε…». Μονά – ζυγά, κάποιοι δε θα του πίστωναν το παραμικρό κέρδος.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στους ομίλους του Conference League με τον Κετζιόρα και τον Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ για εκεί προορίζεται ο Σάστρε. Με τον Τσιγγάρα και τον Σβαμπ στη μεσαία γραμμή , σε θέσεις στις οποίες αποκτήθηκαν ο Μάρκος Αντόνιο, ο Σουαλιχό Μεϊτέ και ο Μαγκομέντ Οζντόεφ. Με τον Τάισον στα αριστερά θέση στην οποία θα έρθει παίκτης. Με τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης, θέση στην οποία ήρθε ο Άλι Σαμάτα.

Άλλος ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στους ομίλους και άλλος ΠΑΟΚ θα παίξει σε αυτούς. Για τα δεδομένα μιας τέτοιας αγωνιστικής μετάβασης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου παίρνει άριστα στο σύνολο των εξετάσεων καθώς πέτυχε το στόχο του.

Και οι παίκτες πέτυχαν το στόχο τους και αρκετοί από αυτούς, που ξέρουν πως το στάτους τους στην ομάδα θα αλλάξει, ξέρουν καλά το ρόλο τους και τον έχουν αποδεχτεί σε μια σεζόν που από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου περιλαμβάνει σχεδόν 30 ματς!

Ανάμεσα στις προκρίσεις ο ΠΑΟΚ είχε γκρίνια, μεγάλη αμφισβήτηση, μεταγραφικές αποτυχίες που είχαν κυρίως επικοινωνιακό κόστος αλλαγές και ανακατατάξεις στη δομή της ομάδας που έπαιρνε αποφάσεις για τις μεταγραφές και έναν Ιβάν Σαββίδη αρκετά μαζεμένο οικονομικά σε σχέση με το πώς κινήθηκαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ είναι καλά. Στο τέλος της ημέρας, ο κόσμος συσπειρώθηκε και η Τούμπα ήταν γηπεδική. Μετά από καιρό, η κερκίδα είχε συνοχή και αγκάλιασε την ομάδα διότι είδε από αυτήν προσπάθεια, είδε από αυτή αγωνιστικό πλάνο.

Στις αρχές της προσπάθειας, έξω από την πόρτα του ΠΑΟΚ βρισκόταν η απαξίωση, και δεν απείχε πολύ από το να μπει. Τώρα, πάει να επιστρέψει η όρεξη, η σπίθα, η πίστη για κάτι καλό.

Και αυτό πιστώνεται και στον Ραζβάν Λουτσέσκου τον οποίο τον έχω κρίνει πολλές φορές προπονητικά αλλά πλέον τον θεωρώ ένας από τους καλύτερους διαχειριστές έμψυχου δυναμικού. Και κάτι ακόμα για τον Λουτσέσκου.

Αυτή είναι η πέμπτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ και δεν έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες. Το λέει και όντως έχει συμβεί. Έχει αλλάξει, προπονητικά. Δεν έχει βάλει νερό στο κρασί του. Πάει να βάλει άλλο κρασί.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News