ΠΑΟΚ: Το ακραίο ροτέισον του Λουτσέσκου είναι ρίσκο και ανάγκη μαζί

Στο ματς με τα Γιάννενα, ο Λουτσέσκου έκανε εννιά αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση με την Ελσίνκι.Έχει τόσο βάθος το ρόστερ του ΠΑΟΚ; Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Μια ώρα πριν από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα έγινε γνωστή η ενδεκάδα. Ήταν η στιγμή που αποκαλύφθηκε ο βαθμός του ροτέισον στο οποίο προχώρησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Στις αναμετρήσεις με Ελσίνκι και Γιάννενα, ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού σε 20 διαφορετικούς παίκτες. Μιλάμε για ακραίο ροτέισον.

Πήρε φανέλα βασικού ο Ιβάν Νέσμπεργκ, που μέχρι εκείνη τη στιγμή μετρούσε 25 αγωνιστικά λεπτά, ο Ράφα Σοάρες που μετρούσε τρεις συμμετοχές και έμειναν εκτός ποδοσφαιριστές που στα δέκα πρώτα παιχνίδια είχαν μετρήσει πάνω από 600 λεπτά συμμετοχής.

Αν κάποιος δει τα highlights, στα οποία λογικά θα έχουν μπει πολλές από τις στατικές φάσεις με τις οποίες απείλησε ο ΠΑΣ (στο 80% των εκτελέσεων οι γηπεδούχοι πήραν την κεφαλιά), μπορεί εύκολα να χαρακτηρίσει το τελικό σκορ ως «μαγική εικόνα».

Είναι μαγική εικόνα το να μη… χαρίζονται οι Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλιας όταν σου στρώνεται η μπάλα; Στο ποδόσφαιρο, πολλές φορές ισχύει το «δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο». Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήξερε που… έμπλεκε. Ήξερε ότι ο ΠΑΟΚ στις μεταβιβάσεις μπορεί να σε διαλύσει. Ήξερε πως όποια ομάδα έκατσε πίσω και έκλεισε τους χώρους, δυσκόλεψε πολύ τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΣ έχει μια δικιά του αγωνιστική ταυτότητα, με αυτή ζει και με αυτή πεθαίνει. Με αυτή άλλωστε θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο και τρίτο γκολ με τον ρυθμό που κατάφερνε να κάνει τελικές από τις στατικές φάσεις.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου από την άλλη έδειξε πως έχει καλέσει γενική επιστράτευση. Το ακραίο ροτέισον που έκανε ο Ρουμάνος τεχνικός είναι ρίσκο και ανάγκη μαζί. Έδωσε φανέλα βασικού στον Νέσμπεργκ, πέρασε αλλαγή τον Σάστρε. Δυο κομμένοι της Ευρωπαϊκής λίστας. Δυο παίκτες που, τελευταία, τους έχει δείξει πως τους έχει ως τελευταίες επιλογές.

Το ματς στα Γιάννενα για τον ΠΑΟΚ ήταν οριακό. Μετά την ήττα από τον ΟΦΗ και την ισοπαλία με τον Άρη, ο ΠΑΟΚ κινδύνευε να μείνει πίσω στη βαθμολογία ακόμα και από τον Παναθηναϊκό, που έχει δυο ματς λιγότερα. Τα επίπεδα εσωστρέφειας θα χτυπούσαν κόκκινο. Και σε αυτό το ματς, ο Λουτσέσκου πήγε με ακραίο ροτέισον. Και τώρα, τι; Αν ο ΠΑΣ τα έβαζε θα ήταν ο μοναδικός υπεύθυνος για την ήττα και τώρα που ο ΠΑΟΚ κέρδισε είναι ο μάγκας; Μέση λύση δεν υπάρχει;

Να σας πω την αμαρτία μου, ο ΠΑΟΚ μου θύμισε κάτι σκίτσα που κυκλοφορούσαν για τη Λίβερπουλ πριν από μερικά χρόνια, μέχρι να πάρει τον Φαν Ντάικ. Ήταν εκείνα τα σκίτσα που την παρομοίαζαν με αυτοκίνητο που στην άμυνα ήταν Ζάσταβα και στην επίθεση Πόρσε. Ο… μηχανικός Λουτσέσκου παλεύει με όσα υλικά έχει. Όλα τα υλικά που έχει. Με τα λάθη του, με τα καλά του, ψάχνει τις ισορροπίες.

ΥΓ1:Ωραίος ο Κωνσταντέλιας. Είχε το θάρρος να μιλήσει για τα όσα έχουν συμβεί τελευταία με τον προπονητή του: «Η σχέση μου με Λουτσέσκου ξαναφτιάχνει». Έχει παράπονα από τον προπονητή του; Έχει. Έχει ο προπονητής παράπονα από εκείνον; Έχει. Πως το λύνουν; Στους αγώνες… Μια χαρά.

ΥΓ2: Στην αναμέτρηση της Λέστερ με την Πλίμουθ, οι φίλοι της Πλίμουθ στόλισαν πατόκορφα τον Βάρντι. Εκείνος σκόραρε, τα παράτησε όλα και πήγε και πανηγύρισε μπροστά τους. Και δεν αποβλήθηκε; Ντροπή! Αίσχος!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News