ΠΑΟΚ: Ματς – πρόκληση με την Άιντραχτ που μπορεί να δώσει ακόμα και πρωτιά

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ένα μεγάλο ματς απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και θα πρέπει να συγκεντρωθεί 100% σε αυτό. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Μετά τη δύσκολη αλλά απαραίτητη νίκη στο Ελσίνκι, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει για το ματς που μπορεί να τον βάλει ακόμα και στο κόλπο για την πρωτιά στον όμιλο του Conference League. Από την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση,  η Άιντραχτ Φρανκφούρτης δικαιολογημένα είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση.

Τα νούμερά της σε… πονοκεφαλιάζουν. Έχει μόλις μια νίκη,  που είχε η χειρότερη επίδοση από τις ομάδες που είναι από την πρώτη ως την ένατη θέση. Έχει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει μόλις τέσσερα γκολ και έχει και την καλύτερη άμυνα καθώς έχει δεχθεί μόλις πέντε γκολ. Έχει μόλις μια ήττα και τέσσερις ισοπαλίες.

Το εύκολο συμπέρασμα που βγαίνει από τους αριθμούς είναι πως είναι δυσκολοκατάβλητη μεν, αλλά «δυσκοίλια» . Όλα αυτά στο γερμανικό πρωτάθλημα, που δεν έχει σχέση με την Ευρώπη. Δεν είναι ότι οι Γερμανοί «σνομπάρουν» το Conference League αλλά ίσως και να είναι σε ένα βαθμό αναμενόμενο  να έχουν ένα βλέμμα αφ’ υψηλού ως μέλη ενός εκ των κορυφαίων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει τις αδυναμίες και τα ατού του ΠΑΟΚ. Ξέρει πως έχει καταφέρει να στήσει ένα σύνολο που αν σε τρέξει στο ανοικτό γήπεδο μπορεί να σου κάνει εύκολα το γκολ, με: τον Ζίβκοβιτς να είναι τελευταία στα καλύτερά του και να είναι σε θέση να παρασύρει και τους υπολοίπους, τον Τάισον να έχει ποιότητα και ποδοσφαιρική οξυδέρκεια, τον Κωνσταντέλια να είναι μια μόνιμη πηγή κινδύνου αν δεν τον υπολογίσεις και τον Ντεσπόντοφ να έχει την ποιότητα που περιμένουν όλοι να δείξει.

Στο κάτω – κάτω της γραφής, για ματς όπως αυτό με την Άιντραχτ πάλευαν όλοι το καλοκαίρι να κάνουν τρεις προκρίσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο με τις παχιές μύγες. Δεν χρειάζεται να πει και πολλά στους ποδοσφαιριστές για τέτοια ματς. Τα μεγάλα Ευρωπαϊκά ματς μένουν σε όλους. Σε επίπεδο αγωνιστικής προετοιμασίας, για τον Λουτσέσκου μπορείτε να ακούσετε το ποιος είναι από εκείνους που τα έχουν… χώσει σε αυτόν. «Σαν προπονητής είναι τρομερός, στην ανάλυση, στην τακτική, στο να πάρει το 100% από τους παίκτες είναι ο καλύτερος που έχω δουλέψει». Αυτά είπε ο Γιάννης Κάργας.

ΥΓ1: Περιμένατε να πω για το ματς στη Λεωφόρο; Τα είπε όλα ο αγαπημένος προπονητής όλης της Ελλάδας, αυτός που αποθεώνεται νύχτα μέρα για το ήθος του. Πως το είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς; «Δε θεωρώ πως όσα έχουν γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο έπαιξαν ρόλο οι αποφάσεις των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο». Πως λένε στις ραδιοφωνικές εκπομπές; «Έγινε φίλε, σ’ ευχαριστούμε πολύ για την άποψή σου, ας περάσουμε στον επόμενο διότι ο ηχολήπτης λέει ότι είναι γεμάτες οι γραμμές».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News