ΠΑΟΚ: Όταν θέλεις κάτι, μη περιμένεις από το σύμπαν να συνωμοτήσει

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ
EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην επικράτηση επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης διότι το πίστεψε, είχε πλάνο, είχε αρκετούς πρωταγωνιστές και ένα παιδί που πέταξε από πάνω του τη ταμπέλα του μοιραίου. Blogάρει ο Αντώνης Τσακαλέας.

«Στο κάτω – κάτω της γραφής, για ματς όπως αυτό με την Άιντραχτ πάλευαν όλοι το καλοκαίρι να κάνουν τρεις προκρίσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο με τις παχιές μύγες. Δεν χρειάζεται να πει και πολλά στους ποδοσφαιριστές για τέτοια ματς. Τα μεγάλα Ευρωπαϊκά ματς μένουν σε όλους».

Ξεκινάω με μια παράγραφο από το blog της περασμένης Δευτέρας,, στο οποίο ασχολήθηκα αποκλειστικά με την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Άιντραχτ. Το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ έδωσε μια σειρά από παιχνίδια που το κέρδος τους ήταν το μίνιμουμ της φετινής σεζόν (η παρουσία δηλαδή στους ομίλους του Conference League) και την ίδια στιγμή αν έχανε θα στιγμάτιζε μια ολόκληρη σεζόν.

Το ματς όπως αυτό με την Άιντραχτ ήταν το ακριβώς αντίθετο. Απέναντι σε μια γερμανική ομάδα, είτε εντός είτε εκτός έδρας, μια ήττα, δε τη λες και «εκτός προγράμματος». Μια νίκη όμως σε απογειώνει, σε γεμίζει καύσιμο, σε φτιάχνει, σε ανεβάζει.

Ο ΠΑΟΚ, απέναντι στην Άιντραχτ έκανε ένα πολύ καλό ματς σε τακτικό επίπεδο και αυτό έχει την υπογραφή του Ραζβάν Λουτσέσκου. Δεν θα γινόταν αλλιώς. Δεν μπορείς να νικήσεις γερμανική ομάδα μόνο με ατομική ποιότητα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μαζεμένος, δεν εκτέθηκε παρά μόνο από ένα ατομικό λάθος. Έδειχνε μια ομάδα που ήξερε το πώς να αμυνθεί, το πώς να επιτεθεί. Και φυσικά είχε μια σειρά ποδοσφαιριστών σε καλό βράδυ.

Ο Κοτάρσκι έχει δείξει δείγματα γραφής. Ξέρουμε και ξέρουν όλοι ποιος είναι. Ο Μεϊτέ από την πλευρά του έκανε το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι. Και η απουσία του λόγω της αποβολής του μετά το τέλος του αγώνα δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στον άξονα, ειδικά σε περίπτωση που τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές.

Και πάμε και στον Κουλιεράκη. Οι περισσότεροι, ειδικά όσοι δεν ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ, θα νομίζουν ότι ο Κρητικός «πούλησε τρέλα» με τον πανηγυρισμό που κάνει. Αυτό που σταματάει και μετράει τους σφυγμούς του. Μπορεί κάποιος που δεν τον ξέρει να νομίζει ότι μετά το λάθος που έκανε και έφερε την ισοφάριση της Άιντραχτ, ήθελε να το παίξει ψύχραιμος. Όχι. Αυτός είναι. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του. Αυτή η ικανότητά του να διατηρεί τους σφυγμούς του είτε μετά από γκέλα που φέρνει γκολ για τον αντίπαλο, είτε μετά από δικό του νικητήριο γκολ.

Ο Κουλιεράκης έδειξε σε όλους πως όταν θέλεις κάτι, μη περιμένεις από το σύμπαν να συνωμοτήσει. Πήγαινε και πάλεψε να το πετύχεις μέχρι το τέλος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News