ΠΑΟΚ: Και πρόκριση και γκρίνια, ο ορισμός του «ΠΑΟΚ είσαι…»

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Conference League με την εντός έδρας ισοπαλία με την Αμπερντίν και υπάρχει γκρίνια. Λογικό; Και ναι και όχι… Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν έτοιμος για… καυγά το βράδυ της Πέμπτης μετά το 2-2 με την Αμπερντίν. Ο Ρουμάνος τεχνικός εισέπραξε μια πρώτη δυσαρέσκεια για το γεγονός πως ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να ντουμπλάρει τις νίκες του με τους Σκωτσέζους, και κατά το κοινώς λεγόμενο… φόρτωσε.

Από τη μια, αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό του. Ναι, αν σκεφτεί κανείς ότι στις αρχές της Ευρωπαϊκής πορείας στο Conference League, κανείς δεν ήταν σίγουρος για την πρόκριση επί της Μπεϊτάρ, στο δεύτερο προκριματικό γύρο, και τώρα ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει στην πρώτη νοκ άουτ φάση έχοντας έναν απολογισμό 7-3-0 σε δέκα αγώνες και πηγαίνει στην έδρα του φαβορί του ομίλου  με στόχο να μη χάσει για να έχει στα χέρια του την απευθείας πρόκριση στους «16», είναι λογικό κάποιος να βλέπει τη γκρίνια να κυριαρχεί της ικανοποίησης για τη μέχρι τώρα πορεία και να δυσανασχετεί.

Από την άλλη όμως, μιλάμε για τα πρώτα λεπτά, τις πρώτες ώρες μετά από μια εντός έδρας ισοπαλία με μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας από τον ΠΑΟΚ, που ήρθε στην Τούμπα και του «έκλεψε» αποτέλεσμα.

Υπάρχει μια περίεργη ισορροπία ανάμεσα στα δυο συναισθήματα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε να είναι ενοχλημένος, σε βαθμό που θεώρησε ότι όσοι ήθελαν να συζητήσουν για το τι δεν πήγε καλά και ο ΠΑΟΚ δε νίκησε την Αμπερντίν, το έκαναν διότι έψαχναν κάτι να του προσάψουν.

Στο τέλος της ημέρας, ο ΠΑΟΚ έκλεισε έναν κύκλο τριών παιχνιδιών στα οποία είχε μια  εκτός έδρας ήττα με κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ, έναν απίστευτο εκτός έδρας θρίαμβο επί του Ολυμπιακού και μια εντός έδρας ισοπαλία με την Αμπερντίν. Δεν είναι τόσο τα αποτελέσματα όσο η χρονική σειρά με την οποία ήρθαν αυτά.

Πολλοί περίμεναν ο ΠΑΟΚ να χάσει στο «Καραϊσκάκης» με βάση την εικόνα του στο τελευταίο παιχνίδι, και τελικά θριάμβευσε. Ακολούθως όλοι περίμεναν νίκη του ΠΑΟΚ επί της Αμπερντίν με βάση (και) την εικόνα του στο τελευταίο παιχνίδι, και τελικά ήρθε ισόπαλος.

Η όποια πικρία ή απογοήτευση για το 2-2 με την Αμπερντίν, ήταν για όλους στιγμιαία. Ακόμα και αν γινόταν το 3-2, δε θα άλλαζε κάτι ως προς το αποτέλεσμα που θα ήθελε ο ΠΑΟΚ στη Γερμανία. Να μη χάσει θέλει.

Στο κάτω – κάτω της γραφής, αν στον ΠΑΟΚ έφτασε η στιγμή που υπάρχει γκρίνια για το γεγονός πως σταμάτησε το σερί των έξι διαδοχικών νικών στην Ευρώπη, χαλάλι…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News