ΠΑΟΚ: Η βιασύνη για την Φρανκφούρτη και ο Πάμπλο Γκαρσία

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πανσερραϊκό σε ένα ματς που θα είχε ούτως η άλλως ιδιαιτερότητα λόγω Πάμπλο Γκαρσία, αλλά έχει αποκτήσει μια επιπλέον λόγω Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλέας.

Η πλειοψηφία των συζητήσεων στις παρέες των ΠΑΟΚτσήδων τις τελευταίες ημέρες αφορούν την αναμέτρηση με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Οι τυχεροί εξηγούν το πώς βρήκαν εισιτήριο κια τι αεροπορικά εισιτήρια έκλεισαν και οι υπόλοιποι ζηλεύουν και αρχίζουν τα «φέρτε μας την πρόκριση αλλιώς θα είστε οι γκαντέμηδες».

Η λέξη «Πανσερραϊκός» δεν υπάρχει πουθενά. Όλοι το προσπερνάνε αυτό το παιχνίδι. Ο μόνος λόγος που στέκονται δεν είναι άλλος από την παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία. Ο «Ινδιάνος» έχει γράψει ξεχωριστή ιστορία με τον ΠΑΟΚ. Έχει διατελέσει παίκτης, προπονητής, βοηθός προπονητή, προπονητής της Κ19, του ΠΑΟΚ Β αλλά και της ανδρικής ομάδας με την οποία κατέκτησε τον τελευταίο ως τώρα τίτλο του Δικεφάλου, το κύπελλο του 2021.

Το όνομά του έχει ακουστεί πολλάκις στην Τούμπα. Υπάρχουν εκατοντάδες ΠΑΟΚτσήδες που έχουν κάνει το «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς». Για καμία δεκαετία, αν έκανες βόλτα σε ένα πάρκο που βγάζει ο κόσμος τα σκυλιά τους βόλτα και φώναζες «Πάμπλο», θα ερχόταν κοντά σου σχεδόν όλα τα μεγαλόσωμα σκυλιά.

Το Σάββατο ο Πάμπλο Γκαρσία έρχεται στην Τούμπα για πρώτη φορά ως αντίπαλος. Και έρχεται ως αντίπαλος σε ένα ματς που άπαντες το θεωρούν εύκολο. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Υπάρχουν ματς που μπορούν να γίνουν εύκολα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει πως σήμερα, ο πρώτος μεγάλος του αντίπαλος είναι η…. Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ο δεύτερος αυτό το «έλα μωρέ» που υπάρχει στην πλειοψηφία των φιλάθλων. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει κάνει ο,τι μπορεί για να μη το δει αυτό εντός ομάδας. Και το γεγονός πως ο Λουτσέσκου θεωρεί ως μεγάλους αντιπάλους του αυτά τα δυο «δεδομένα» δεν αποτελεί υποτίμηση στον Πανσερραϊκό.

Δεν μπορεί κανείς να αδικήσει κάποιον αν σκεφτεί πως ο ΠΑΟΚ είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στον Πανσερραϊκό στην Τούμπα. Όπως και να σκεφτεί πως, ακόμα και αν ο Πανσερραϊκός παίξει στο 100% των δυνατοτήτων του, ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον νικήσει ακόμα και αν δεν πιάσει το δικό του 100%.

Το ματς με τον Πανσερραϊκό έχει ιδιαιτερότητες, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει να κάνει για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα τρεις διαδοχικές νίκες. Φαντάζει περίεργο αλλά μέχρι τώρα δεν το έχει καταφέρει. Ας το κάνει και μετά έχει αρκετές ημέρες για να σκεφτεί το ταξίδι στην Φρανκφούρτη…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News