ΠΑΟΚ: Παραξενεύτηκε κανείς; Όχι, και αυτή είναι η μαγκιά του Λουτσέσκου!

Έκανε σε κανέναν εντύπωση η εικόνα του ΠΑΟΚ στη Γερμανία; Έναν τέτοιον ΠΑΟΚ δεν περιμένατε; Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου πήγε, έκανε αυτό που ξέρει και γυρίζει από την Φρανκφούρτη πρώτος και καλύτερος. Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλέας…

«Τι θα κάνουμε ρε ‘συ, θα το πάρουμε το ματς; Τα έχουμε αυτά…» Αυτή την ατάκα την άκουσα από πολλούς στους δρόμους της Φρανκφούρτης το πρωί της Πέμπτης. Και αυτή η ατάκα δεν έβγαινε λόγω κάποιας υπεραισιοδοξίας ή της αγάπης για τον ΠΑΟΚ. Προέκυπτε από τα… συμφραζόμενα. Και ξέρετε ποια είναι τα συμφραζόμενα;

Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι «μανούλα» σε τέτοια ματς. Το’ χει ρε παιδί μου, πως το λένε. Δωσ΄του τη ταμπέλα του αουτσάιντερ, δώσ’ του να πάει να σου… «κλέψει» ματς, δωσ’ του να πάει να νικήσει με 1-2, ένα σκορ που το έχει κάνει τατουάζ στα μεγάλα του διπλά στην Ευρώπη.

Εντάξει, με μια μεγάλη δόση αναζήτησης συμπτώσεων που μου φάνηκαν πολλές, έγραψα για όλα όσα είχαν γίνει στις 30 Νοεμβρίου 2011.Και κοίτα να δεις που ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-2 και έχει ένα ακόμα ματς να θυμάται σε αυτή την ημερομηνία.

Αλήθεια, τι έκανε τακτικά ο ΠΑΟΚ για να νικήσει την Αιντραχτ; Για αρχή, τα βασικά. Είχε κοντά τις γραμμές του, είχε τους εξτρέμ να δίνουν βοήθειες στα χαφ, δεν άφησε τους Γερμανούς να κάνουν αλλαγές παιχνιδιού, δεν «έφαγε» πολλές ατομικές προσπάθειες.

Αν σε αυτά προσθέσεις τις επεμβάσεις του Κοτάρσκι και μια εξ’ επαφής προσπάθεια του Μάρμους στα… πουλιά, από το ύψος της μικρής περιοχής, ε τότε καταλαβαίνεις πως τ ματς αρχίζει και γέρνει προς τον Δικέφαλο.

Το πιο κρίσιμο σημείο του ματς ήταν όταν οι Γερμανοί ισοφάρισαν και πίεσαν. Ηταν η στιγμή που ο ΠΑΟΚ αξιοποίησε τη διακοπή για τον τραυματισμό του Κοτάρσκι, ηρέμησε και επέστρεψε στις ρυθμίσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Μαζί βέβαια και την ταυτόχρονη παρουσία Τόμας και Κωνσταντέλια αντί Σαμάτα και Μουργκ. Οι δυο τελευταίοι έκαναν τη… χαμαλοδουλειά, που αλίμονο αν κάποιος δε τη ζυγίσει σωστά.

Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη στους «16» του Conference League, πρώτος από τον όμιλο του, με τρεις νίκες σε τρία ματς εκτός έδρας. Ποιος να του πει τι. Και μέχρι τις αρχές Μαρτίου, έχει να σκεφτεί μόνο το πρωτάθλημα  εκεί που είναι στο -2 από την κορυφή.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στη Γερμανία δεν παραξένεψε κανέναν και αυτή είναι η μαγκιά του Ραζβάν Λουτσέσκου. Που από εδώ και πέρα, έχει όλο το χρόνο να ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News