ΠΑΟΚ: Να αποδείξει πως ήταν μια κακή μέρα στη δουλειά

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο ματς με τον Αρη ως πρώτος και έφυγε δεύτερος με παρέα. Την Κυριακή μπορεί να βρεθεί ξανά πρώτος, αρκεί να δείξει πως ο,τι έγινε στο «Κλ. Βικελίδης» να μείνει στο «Κλ. Βικελίδης». Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο ΠΑΟΚ έπεσε από την κορυφή και αυτό «πονάει» περισσότερο όταν ο αντίπαλος που τον ανάγκασε να πέσει είναι ο Αρης. Και ο ΠΑΟΚ έχασε στο «Κλ. Βικελίδης» διότι δεν μπόρεσε, στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, να φέρει το παιχνίδι στα μέσα του.

Σε τακτικό επίπεδο ο Αρης προσπάθησε να μην αφήσει ούτε σπιθαμή στο μεσοδιάστημα και το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Σε συνδυασμό με την κακή μέρα στην οποία βρέθηκε η μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου, το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου ήταν δίκαιο. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με τον Αρη να πετυχαίνει «γκολ από τα αποδυτήρια» αξιοποιώντας στο έπακρο ένα λάθος του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή. Επαιξε σε πρώτο χρόνο και έβαλε ένα γκολ… ΠΑΟΚ, με εκτέλεση σχεδόν μέσα από τη μικρή περιοχή. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Τακτικά και πνευματικά, ο ΠΑΟΚ είναι «ομάδα Λουτσέσκου». Αυτός έχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε κάθε αποτέλεσμα. Το ότι υπήρχαν παίκτες που υστέρησαν σε ατομικό επίπεδο είναι δεδομένο, αλλά και το σύνολο έδειξε πως δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις στις αρχικές συνθήκες του αγώνα.

Η επόμενη μέρα έχει σημασία. Και θα είχε σημασία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Η διαφορά είναι η αύρα που σου δίνει το αποτέλεσμα. Μετά την ήττα από την ΑΕΚ στην ΟΠΑΠ Αρένα, που ήταν η τελευταία μέχρι αυτή στο «Κλ. Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ απάντησε με το εμφατικό του πέρασμα από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Τώρα ο ΠΑΟΚ καλείται να απαντήσει αρχικά με την πρόκριση επί του Βόλου και την υπεράσπιση της νίκης με 1-0 στην Τούμπα, και στη συνέχεια με μια νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, με την οποία θα αξιοποιήσει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Αν νικήσει ο ΠΑΟΚ τον ΠΑΣ, είτε θα είναι πρώτος με παρέα (σε περίπτωση ισοπαλίας στο αθηναϊκό ντέρμπι ή νίκης της ΑΕΚ), είτε μόνος δεύτερος (αν νικήσει ο Παναθηναϊκός).

Στο μαραθώνιο μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, έχεις δικαίωμα για στραβοπάτημα αρκεί να το… ισιώσεις «στο καπάκι». Τα πλέι οφ είναι άλλη ιστορία.

ΥΓ: Θα μου πείτε, μήπως όλα αυτά είναι μάταια αν είναι να δούμε ξανά να μη δίνονται πέναλτι όπως αυτά για τον Παναιτωλικό και την ΑΕΚ και ακυρώνονται γκολ όπως αυτό του Ολυμπιακού; Η θέση μου για τη διαιτησία είναι πάγια εδώ και χρόνια. Η διαιτησία είναι σα την τράπουλα. Αν πιστεύεις πως είναι σημαδεμένη ή σταματάς να παίζεις χαρτιά μέχρι να αλλάξει η τράπουλα ή κάθεσαι και μαθαίνεις τα σημάδια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News