ΠΑΟΚ: Εμεινε πρώτος και σιωπηλός

Για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ κρατήθηκε με νύχια και με δόντια στην κορυφή σκοράροντας στο 89′ σε ένα πρωτάθλημα που οι ισορροπίες είναι τέτοιες που ακόμα και τα… «σπόρια» μετράνε. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης στην αναμέτρηση των δυο Δικεφάλων που έγινε στο στάδιο Τούμπας βρήκε – θεωρητικά – την ΑΕΚ χαμένη. Και αυτό διότι μέχρι το 89′ ήταν στην πρώτη θέση και τελικά έφυγε από τη Θεσσαλονίκη όντας τρίτη στη βαθμολογία. Η άλλη πλευρά του νομίσματος θέλει την ΑΕΚ να έχει πάρει επτά βαθμούς στις αναμετρήσεις που έδωσε σε Καραϊσκάκη, Λεωφόρο και Τούμπα.

Σε μια αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων με τους μακροβιότερους προπονητές της Super League (ο Λουτσέσκου έχει 2,5 σερί χρόνια στον ΠΑΟΚ, ο Αλμέιδα έχει 1,5 σερί χρόνο στην ΑΕΚ και τρίτος στη λίστα του πρωταθλήματος είναι ο Βόκολος στη Λαμία) οι 22 ποδοσφαιριστές παρατάχθηκαν στο γήπεδο έχοντας στο τσιπάκι τους όλες τις οδηγίες του προπονητή τους.

Ο ΠΑΟΚ την… πάτησε όπως στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πριν από 1,5 μήνα. Οπως τότε, έτσι και στο ματς με την ΑΕΚ δέχθηκε γκολ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, μετά από ένα πρώτο μέρος στο οποίο αποφάσισε να πιέσει ψηλά την ΑΕΚ και να της δώσει τη μπάλα στο δικό της μισό.

Το 0-1 ήταν αυτό που καθόρισε τη χρονική στιγμή των πρώτων αλλαγών και όχι τις επιλογές Λουτσέσκου. Κάποια στιγμή θα έμπαινε ο Ντεσπόντοφ. Σε επίπεδο αλλαγών, η παρουσία Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλια και Σβαμπ έπαιξαν ρόλο, όπως και οι αλλαγές του Αλμέιδα, που μετακίνησε τον Πινέδα από τον άξονα στο άκρο της άμυνας.

Ανοίγω παρένθεση για μια διαπίστωση. Η εικόνα των Ντεσπόντοφ, Πινέδα και Μεϊτέ είναι ο… ορισμός του ό,τι πληρώνεις, παίρνεις. Και αυτό αφορά τα χρήματα που έδωσαν οι δυο ομάδες για τους δυο πρώτους αλλά και αυτά που ετοιμάζεται να δώσει ο ΠΑΟΚ για τον Γάλλο.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ ισοφάρισης στο 89′ με την ΑΕΚ να προδίδεται από τον τρόπο που δεν τις βγήκαν τα μαρκαρίσματα στη ζώνη αλλά και από μια εξαιρετική εκτέλεση του Τάισον στο φάουλ.

Για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ κρατήθηκε με νύχια και με δόντια στην κορυφή σκοράροντας στο 89′. Δεν τα παράτησε, δεν πανικοβλήθηκε, και έδειξε να το πιστεύει. Το τελευταίο είναι το δεύτερο κέρδος από τα δυο γκολ που ήρθαν σε «back to back» αγωνιστικές για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ έχει ακόμα ένα ντέρμπι για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αυτό με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Μετά από αυτό, θα μπορούσε να κάνουμε τη «σούμα» για να δούμε το πώς θα μπουν οι ομάδες στα πλέι οφ.

Και κάτι τελευταίο. Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε πρώτος αλλά επέλεξε να μείνει και σιωπηλός για τη διαιτησία της χθεσινής αναμέτρησης. Δε θα βρείτε πολλές αναφορές στην κάρτα που δε δόθηκε στο Βίντα αλλά δόθηκε στον Ρότα για ίδιο ακριβώς φάουλ, ούτε και στο χρώμα της κάρτας που δόθηκε στον Κάλενς για το αγκάλιασμα αλά NFL στον Τόμας. Με αυτή τη στάση, μου έφυγε το όποιο άγχος με είχε πιάσει. Και ναι, με είχε πιάσει άγχος διότι θέλω «πρωτάθλημα φέτος ο ΠΑΟΚ». Αλλά μετά από αυτή τη σιωπή κατάλαβα ότι δεν υπάρχει λόγος να αγχώνομαι.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News