ΠΑΟΚ: Οι δυο όψεις του ροτέισον

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στο κύπελλο και η κουβέντα για την αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι στην ημερήσια διάταξη. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο ΠΑΟΚ των 98 γκολ μέχρι πριν τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ο αήττητος εντός έδρας ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει μόλις έναν αποκλεισμό σε 16 νοκ άουτ ζευγάρια κυπέλλου ως προπονητής στην Ελλάδα (σε Ξάνθη και ΠΑΟΚ), έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στους δυο τελευταίους του αγώνες, και μάλιστα εντός έδρας, γνώρισε την πρώτη του ήττα εντός έδρας για φέτος και βλέπει κατάφατσα το φάσμα του αποκλεισμού από τον τελικό του κυπέλλου.

Η συζήτηση για τον πρώτο ημιτελικό επικεντρώνεται στις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου στην αρχική ενδεκάδα.  Δεν ήταν η πρώτη φορά που από παιχνίδι σε παιχνίδι φέτος, ο Ρουμάνος τεχνικός προχωρά σε οκτώ αλλαγές. Οι μόνοι που ξεκίνησαν και στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ αλλά και σε αυτή με τον Παναναθηναϊκό ήταν οι Κοτάρσκι, Κεντζιόρα και Ζίβκοβιτς.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δεχθεί μεγάλη κριτική για τον βαθμό του ροτέισον στο οποίο προχώρησε. Και η κριτική αφορά την υφή της αναμέτρησης. Οι επικριτές του θα έβαζαν την βασική ενδεκάδα και στο ματς με τον Παναθηναϊκό, και λογικά στο επερχόμενο με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Προσέξτε κάτι. Δεν έχει σημασία τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη της λίγκας για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός διότι ο Λουτσέσκου ετοίμασε τα πλάνα του με δεδομένο ότι το ματς θα γίνει.

Πήρε μια συγκεκριμένη απόφαση η οποία εκ του τελικού αποτελέσματος δεν τον δικαιώνει. Θα μου πεις, στο σουτ του Μεϊτέ, δοκάρι και μέσα, πέτυχε το ροτέισον, δοκάρι και έξω είναι αποτυχημένο;

Ποια είναι η δική μου άποψη; Εκ του αποτελέσματος, οι καλύτεροι είναι αυτοί που δεν έπαιξαν. Αυτό θα ισχύει πάντα. Σα να ακούω κάποιον να λέει «βρε άστα αυτά και πες μας εσύ τι θα έκανες στη θέση του Λουτσέσκου….». Ας το πάω και εκεί. Εγώ, λοιπόν, θα είχα τον Μπάμπα αντί του Ράφα Σοάρες, και στη μεσαία γραμμή θα δοκίμαζα τον Μάρκος Αντόνιο δίπλα στον Μεϊτέ και θα ξεκινούσα με τον Μουργκ στο «10». Αλλά, έχει σημασία το τι θα έκανα εγώ;

Είναι δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ έμεινε μακριά από τα στάνταρ του, ακόμα και από τα στάνταρ που μπορούσε να πιάσει η συγκεκριμένη 11άδα που είδαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οπως δεδομένο είναι πως κάποια από τα «βαριά χαρτιά» δεν τράβηξαν. Οι Ντεσπόντοφ και Ζίβκοβιτς κινήθηκαν σε ρηχά νερά και ο Τάισον που πέρασε ως αλλαγή έκανε όσα έκανε και αποβλήθηκε.

Οπως ο Λουτσέσκου έχει πιστωθεί μεγάλο μέρος της μέχρι τώρα πορείας του ΠΑΟΚ, έτσι θα έχει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί μετά το τέλος των δυο ημιτελικών και της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

Τότε θα γίνει η σούμα. Και για να είναι θετική θα πρέπει να γίνουν πολλά από την πλευρά του ΠΑΟΚ για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό, η τριάδα Σβαμπ, Τσιγγάρας, Μάρκος Αντόνιο τα βρήκε σκούρα απέναντι στους «πράσινους», οι οποίοι έκαναν μάθημα το πάθημα από τον Ντεσπόντοφ και δεν του άφησαν χώρο να κινηθεί.

Ο Παναθηναϊκός λειτούργησε καλύτερα και σε τακτικό και σε ατομικό επίπεδο και ένα ματς λεπτομερειών, στο οποίο αμφότεροι οι τερματοφύλακες είχαν μεγάλες αποκρούσεις, είχε το γκολ που τον καθιστά φαβορί για την πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πλέον το ποτήρι του γεμάτο μέχρι τη μέση για να το βλέπει άλλος μισογεμάτο και άλλος μισοάδειο. Η στάθμη κατέβηκε από τη μέση και πλέον υπάρχουν αυτοί που το βλέπουν εντελώς άδειο και άλλοι που βλέπουν ότι… θα βρεθεί νερό για να ξαναγεμίσει.  Οι πρώτες απαντήσεις θα έρθουν σύντομα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News