ΠΑΟΚ: Το μπλοκ Μεντιλίμπαρ στον Λουτσέσκου και το «Μπρά ντε φερ» με Τερίμ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν βρήκε απάντηση στην τριάδα του Μεντιλίμπαρ, ο Ντεσπόντοφ είχε… 1/3 και ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στη Λεωφόρο για all in.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τα τρία σερί εντός έδρας ντέρμπι με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με μια ισοπαλία και δυο ήττες, και πλέον βρίσκεται στο -1 από την κορυφή και καλείται να ανατρέψει την εντός έδρας ήττα του πρώτου ημιτελικού στη Λεωφόρο. Είναι δύσκολο; Ναι. Ακατόρθωτο; Ε όχι δα…

Η βραδιά με τον Ολυμπιακό για τον ΠΑΟΚ ήταν κακή. Και σε ατομικό επίπεδο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, και σε ομαδικό επίπεδο για τους «ασπρόμαυρους».

Η πρώτη διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες ήταν η απόδοσης της μεσαίας γραμμής της καθεμίας. Οι Όρτα, Τσικίνιο και Εσε έβαλαν δύσκολα στους Μεϊτέ και Οζντόεφ, που δεν μπόρεσαν να συνδεθούν όσο θα ήθελαν.

Η δεύτερη διαφορά είναι το γεγονός πως ο Ολυμπιακός σκόραρε από δυο στατικές φάσεις την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ είχε 1/3. Στην πρώτη βρήκε εστία και σκόραρε, στην δεύτερη έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ και στην τρίτη ο Πασχαλάκης έκανε μεγάλη επέμβαση. Η πρώτη ευκαιρία καταγράφηκε με το σκορ στο 1-2 και η δεύτερη στο 1-3.

Μπορεί το πλάνο του Μεντιλίμπαρ να υπερνίκησε αυτό του Λουτσέσκου, όμως ο Ρουμάνος τεχνικός έψαξε τις αλλαγές προσώπων και όχι κάποια αλλαγή σχηματισμού.

Ο Λουτσέσκου, με τρεις διαφορετικές ενδεκάδες απέναντι στους τρεις «μεγάλους», στην Τούμπα, μέσα σε μια εβδομάδα, δεν μπόρεσε να πάρει κάποια νίκη. Ούτε θα πρέπει κάποιος να τον ρίξει στον… Καιάδα, ούτε όμως και να το περάσει «μπάι».

Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ πάει για all in στη Λεωφόρο. Πηγαίνει για μια πρόκριση που για να έρθει θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να βγει νικητής  με δυο γκολ διαφορά, καθώς με νίκη με ένα γκολ το ματς θα έχει παράτασης και ίσως πέναλτι.

Υπάρχει μια σημαντική πτυχή. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα ήταν πρώτοι αν είχαν νικήσει το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο συνδυασμός της αδυναμίας παρουσίας στην κορυφή με έναν αποκλεισμό, θα είναι βαρύ φορτίο για όποια ομάδα κληθεί να το κουβαλήσει.

Ο ΠΑΟΚ έχει ξαναβρεθεί φέτος σε «σημείο μηδέν». Μετά την ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο, όλα έμοιαζαν… μαύρα και άραχνα. Ο ΠΑΟΚ πήγε τότε στο «Καραϊσκάκης» και τα άλλαξε όλα. Ούτε εύκολο είναι να κάνει κάτι παρόμοιο πηγαίνοντας την τετάρτη στη Λεωφόρο, αλλά ούτε και απίθανο.

Το «Μπρα ντε φερ» Λουτσέσκου – Τερίμ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Και η επόμενη μέρα για τον αποκλεισμένο της Τετάρτης θα είναι δύσκολη. Κανένας από τους δυο προπονητές δεν είναι… χθεσινοί σε κρίσεις. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως θέλουν και να τις αντιμετωπίζουν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News