ΠΑΟΚ: Κοιμήθηκε όπως ακριβώς έστρωσε

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τα πλέι οφ ως πρωτοπόρος και στην πρεμιέρα υπέστη… διπλή ήττα. Μια ήττα «deja-vu» που έρχεται πριν τη διακοπή, μια διακοπή περισυλλογής. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Η λήξη του ντέρμπι με τον Αρη στην Τούμπα, με τον ηλεκτρονικό πίνακα να δείχνει «0-1» βρήκε τον ΠΑΟΚ προβληματισμό όχι τόσο για το «1» κάτω από το σήμα του Αρη αλλά για το «0» κάτω από τον Δικέφαλο Αετό.

Ο Αρης σκόραρε στη μοναδική τελική του ενέργεια στην εστία στο πρώτο ημίχρονο, μια συνθήκη την οποία ο ΠΑΟΚ έχει ξαναζήσει, και σε μεγάλο βαθμό έβρισκε λύσεις καθώς δεν έμεινε στο μηδέν στην επίθεση.

Αυτή τη φορά, οι «ασπρόμαυροι» δεν βρήκαν σχεδόν καμία. Ο Αρης ήρθε στην Τούμπα με σκοπό να δώσει το μισό γήπεδο στον ΠΑΟΚ, κάτι που το έκανε και τις δυο προηγούμενες φορές που τον συνάντησε, και κάπως έτσι έχει μετρήσει φέτος δυο νίκες και μια ισοπαλία στις φορές που τον έχει αντιμετωπίσει.

Ποια ήταν η απάντηση του ΠΑΟΚ; Καμία. Ο Δικέφαλος υστέρησε και σε τακτικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο. Οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν βγήκαν.

Η μια αφορούσε την παρουσία του Μάρκος Αντόνιο στο πλευρό του Σουαλιχό Μεϊτέ, με τον Βραζιλιάνο να μη μπορεί να αντεπεξέλθει στο ρόλο του, που ήταν κομβικός από τη στιγμή που ο Αρης παρατάχθηκε με τριάδα στη μεσαία γραμμή, με τους Ζουλ, Βερστράτε και Νταρίντα.

Η άλλη αφορούσε την ταυτόχρονη παρουσία των Μουργκ και Μπράντον στην επίθεση, οι οποίοι δεν κατάφεραν να φανούν σε αναμέτρηση στην οποία ο αντίπαλος έπαιξε πίσω από τη μπάλα και με τις γραμμές του κοντά. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε αλλά δεν έβρισκε στηρίγματα στα μεσοδιαστήματα. Ο άξονάς του ήταν κομμένος, ενώ την ίδια στιγμή οι πτέρυγές αδυνατούσαν να παράξουν φάση.

Το βράδυ της Κυριακής, ο ΠΑΟΚ κοιμήθηκε όπως ακριβώς έστρωσε και πλέον καλείται να ξυπνήσει και να βρει απαντήσεις.

Πάνω στην τούρλα της ήττας και στη διαμόρφωση μιας κατάστασης, φταίνε όλοι. Οι γραμμές ανάμεσα στην κριτική και την ισοπέδωση είναι, στην Ελλάδα, λεπτές.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει επιλέξει έναν συγκεκριμένο τρόπο διοίκησης, τόσο αναφορικά με τη μεταγραφική πολιτική όσο και στο επικοινωνιακό κομμάτι και στον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί εις βάρος του διαιτησίες αλλά και την πρόσφατη τιμωρία – τύλιγμα σε μια κολλά χαρτί – από τη ΔΕΑΒ.

Το αγωνιστικό τμήμα και ο επικεφαλής του κρίνεται με βάση τα όσα κάνει η διοίκηση για να του διευκολύνει το έργο και τον χειρισμό των αγωνιστικών καταστάσεων που δημιουργούνται.

Η ήττα στην πρεμιέρα των πλέι οφ είναι διπλή.  Το  να χάσεις στα πλέι οφ, θα γίνει. Νομοτελειακά. Το να χάσεις με τρόπο – καρμπόν με κάποιες από τις προηγούμενες ήττες μέσα στη σεζόν, είναι αντικείμενο μεγαλύτερου προβληματισμού από ότι η ήττα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Λουτσέσκου μίλησε στους παίκτες και είπε: «Να το γυρίσουμε χωρίς εγωισμούς, έχουμε φτάσει ως εδώ, βάζοντας το εμείς κάτω από το εγώ»…

Η επόμενη μέρα βάζει τον ΠΑΟΚ σε μια διαδικασία εσωτερικής συζήτησης που δυστυχώς για εκείνον έρχεται σε ένα διάστημα διακοπής του πρωταθλήματος. Οι εσωτερικές συζητήσεις στο ποδόσφαιρο χρειάζονται αλλά δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Οι λύσεις έρχονται μόνο στο γήπεδο, στους αγώνες.

Την Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί με το κοινό του για τη ρεβάνς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ενα κοινό που το στερήθηκε από την πρεμιέρα των πλέι οφ από μια ποινή – παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, μια κατάσταση για την οποία παραδόξως δεν μιλάει κανείς…

Ενα κοινό απαιτητικό, που λίγα λεπτά μετά το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4 δεν αποδοκίμασε αλλά στήριξε την ομάδα, λίγες ημέρες πριν τον ημιτελικό – ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό.

Σε αυτό το ματς ο ΠΑΟΚ καλείται να τα δώσει όλα και όταν σφυρίξει για τελευταία φορά ο διαιτητής είτε να έχει προκριθεί είναι να έχει δείξει σε όλους πως έκανε ο,τι μπορούσε για να το πετύχει. Και ο φετινός ΠΑΟΚ έχει δείξει το τι μπορεί να πετύχει.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News