ΠΑΟΚ: Ακόμα και στις κακές του βραδιές, επιβιώνει…

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με τη μικρότερη δυνατή «ζημιά», ξέρει πως είναι είναι κάθε μέρα της… Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά μπορεί να το επαναλάβει. Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλέας.

Μια από τις κλασικές συζητήσεις που γίνονται πριν από τις αναμετρήσεις έχει να κάνει με το ποιο σκορ θα «αγόραζε» κάποιος χωρίς να γίνει η αναμέτρηση. Ο ΠΑΟΚ έχασε στο Βέλγιο με 1-0 σε έναν αγώνα στο οποίο πλήρωσε το πρώτο του σοβαρό λάθος, το οποίο μάλιστα το έκανε νωρίς – νωρίς, μόλις στο 6′.

Και από εκείνη τη στιγμή, φάνηκε πως η Κλαμπ Μπριζ βολεύτηκε με αυτό. Οι Βέλγοι ήθελαν να βρεθούν στην Τούμπα έχοντας κάτι να υπερασπιστούν. Εδειχναν να αρκούνται σε αυτό το 1-0. Πως το έδειξαν; Το βράδυ της Πέμπτης, οι Βέλγοι έδειχναν το πόσο πολύ φοβούνται τις αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ. Υπήρχαν φορές που ο προπονητής του ωρυόταν από τον πάγκο, σα να τους έλεγε «άντε παιδιά, ορμάτε», και οι παίκτες του έπαιζαν με δεύτερες σκέψεις. «Μη μας κλέψουν, μη μας τρέξουν».

Στην οικονομία των δυο αναμετρήσεων, η απόκρουση του Κοτάρσκι στο πέναλτι του Τιάγκο θα αποτελεί σημείο αναφοράς. Θεωρητικά, με 2-0 στο 77, θα βλέπαμε ένα 15λεπτο στο οποίο είναι πολύ πιθανό οι Βέλγοι να έδιναν τη μπάλα στον ΠΑΟΚ και να έψαχναν τρόπο να λήξει το ματς.

Αυτό που έλειψε από τον ΠΑΟΚ στο Βέλγιο δεν ήταν οι τελικές προσπάθειες, αλλά οι καλές τελικές πάσες. Ο Δικέφαλος έχει δείξει πως είναι ομάδα που δεν χρειάζεται πολλές αντεπιθέσεις για να σου κάνει τη ζημιά. Αυτή τη φορά όμως, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει κάποια από αυτές που ξεδίπλωσε. Δεν μπόρεσε να τεστάρει τον τερματοφύλακα των Βέλγων. Οι περισσότερες αντεπιθέσεις ήταν ημιτελείς.

Σε επιλογές προσώπων, ο Λουτσέσκου πόνταρε στον Οζντόεφ αντί του Σβαμπ και ο Ρώσος έχει ευθύνη στο μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Την ίδια στιγμή, ο Κωνσταντέλιας δείχνει να περνάει ένα ντεφορμάρισμα. Φαίνεται να του λείπει η καθαρή σκέψη. Μας είχε… καλομάθει στο να τα κάνει όλα σωστά, και στο Βέλγιο υπήρχαν φορές που φάνηκε ξεκάθαρα είτε να κάνει δεύτερη σκέψη είτε να κάνει τη λάθος σκέψη.

Είναι λίγα τα πράγματα που πήγαν καλά για τον ΠΑΟΚ στο ματς του Βελγίου. Ακόμα και σε αυτή την κακή του βραδιά, ο ΠΑΟΚ επιβίωσε. Εφυγε από το Μπριζ έχοντας υποστεί ζημιά, αλλά αυτή είναι η μικρότερη δυνατή.

Η Κλαμπ Μπριζ δεν είναι Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μετά τη νίκη τους με 2-0 οι Κροάτες είχαν πανηγυρίσει σα να μην υπάρχει επαναληπτικός, και η μόνη τους έννοια ήταν  η αλλαγή έδρας του τελικού του Conference League. Οι Βέλγοι δεν είναι τέτοιοι. Από τη μια δεν έχουν σκορ ασφαλείας. Από την άλλη, και να είχαν το 2-0, ήξεραν πως θα πάνε σε μια έδρα που πρόσφατα ανέτρεψε ένα 2-0.

ΥΓ: 57 ψυχές ζητούν δικαίωση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News