ΠΑΟΚ: Η κλασική ομάδα Λουτσέσκου Αύγουστο μήνα και η Μεϊτ(ρ)ε-λα

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να φέρει την πρόκριση στα μέτρα του και το κατάφερε. Ηθελε να φέρει και την υπόθεση χαφ στα μέτρα του. Δεν το έχει καταφέρει, ακόμα. Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλεας.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε από τη Σουηδία με το 2-2 στις αποσκευές του απέναντι στη Μάλμε, σε ένα ματς στο οποίο κάποιες στιγμές υπέφερε και κάποιες έδειξε το ποιος είναι. Για Αύγουστο μήνα, είδαμε μια κλασική ομάδα Λουτσέσκου. Μια ομάδα που ξέρεις ότι έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, με έναν προπονητή στον πάγκο της που σου εγγυάται αυτή τη βελτίωση που περιμένεις.

Είναι ο ΠΑΟΚ καλύτερη ομάδα από τη Μάλμε; Ναι. Μπορεί να το (απο)δείξει αυτό Αύγουστο μήνα;  Θα δυσκολευτεί, αλλά μπορεί. Ο ΠΑΟΚ έφερε την πρόκριση στα μέτρα του. Καλείται να νικήσει τη Μάλμε στην Τούμπα, και με… μισό – μηδέν που λέει ο λόγος.

Το παιχνίδι περιμένουμε να δούμε στην Τούμπα; Πόσο μπορούν να αλλάξουν οι δυο ομάδες; Η δική μου εντύπωση είναι πως ο ΠΑΟΚ μπορεί και έχει ανασταλτικά περιθώρια βελτίωσης, έχοντας δώσει μόλις τρία επίσημα παιχνίδια. Η Μάλμε, που έχει 18 επίσημα παιχνίδια στα πόδια της, αντιλαμβάνεσαι πως αυτή είναι. Και αυτό πρέπει να αξιοποιήσει ο ΠΑΟΚ.

Μπορεί η Τούμπα να παίξει ρόλο; Ναι Μπορεί. θεωρώ πως η πρόκριση θα κριθεί σε λεπτομέρειες και ο ΠΑΟΚ οφείλει να κυνηγήσει την παραμικρή λεπτομέρεια.

Πάμε τώρα και στα μεταγραφικά. Στο θέμα του χαφ, έχω πολλές απορίες, αλλά θα περιμένω να τελειώσει το όλο σήριαλ για να τις εκφράσω. Κάτι έχει πάει λάθος. και αν ακούσεις τη κάθε πλευρά, θα ακούσεις δυο διαφορετικές αλήθειες. Η αλήθεια όμως πάντα είναι μια.

Ο ΠΑΟΚ θέλει τον Μεϊτέ. Ο Μεϊτέ θέλει ΠΑΟΚ. Η κάθε πλευρά όμως έχει και ένα «αλλά». Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως στην υπόθεση Μεϊτέ, ο ΠΑΟΚ δεν είναι «ένα». Οπως δεν ήταν «ένα» στην υπόθεση Μίσιτς. Η διαφορά όμως είναι ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε ποτέ στην υπόθεση Μίσιτς.

Στην υπόθεση Μεϊτέ όμως μπήκε. Ολα αυτά που αφορούν τα οικονομικά και τη διάρκεια του συμβολαίου είναι τα κλασικά σε μια διαπραγμάτευση.

Ο ΠΑΟΚ θέλει τον Μεϊτέ; Τον θέλει. Είναι ξεκάθαρο το τι δίνει; Είναι ξεκάθαρο το ποιους όρους δεν δέχεται επ’ ουδενί να αλλάξει; Το έχει ξεκαθαρίσει στην άλλη πλευρά; Αν ήταν ξεκάθαρα όλα αυτά, δε θα φτάναμε ως εδώ. Θα άκουγε τι έχει να προτείνει η μια πλευρά στην άλλη, και θα έληγε εξ’ αρχής, θετικά ή αρνητικά. Το θέμα έχει συρθεί εδώ και μέρες. Μη πω μήνες, λέω για τις τελευταίες ημέρες.

Κάποια στιγμή διαφάνηκε πως η υπόθεση «πάει προς συμφωνία» και εκεί έρχεται το μυστήριο. Είναι τόσο ρευστά τα πράγματα, που έχω φτάσει σε σημείο να μην αποκλείσω την ανατροπή στην ανατροπή. Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θέλει χαφ από τον Μάϊο και δεν το έχει ούτε και τώρα που… οι μύγες πάχυναν. Εξακολουθώ να πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ, στην υπόθεση Μεϊτέ δεν ήταν «ενωμένος». Οπως εξακολουθώ να περιμένω την κατάληξη την όλης ιστορίας χωρίς να αποκλείω τίποτα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News