ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου δήλωσε «ήρεμος και χαρούμενος» διότι ξέρει καλά τον ΠΑΟΚ του

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δήλωσε «ήρεμος και χαρούμενος» μετά την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Πανσερραϊκό και είχε κάθε λόγο να νιώθει έτσι. Γιατί; Διότι ξέρει τον ΠΑΟΚ (του) πάρα πολύ καλά. Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλέας.

Οπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ψάχνει τον τρόπο να μαζέψει εννιά βαθμούς μέχρι την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος. Ξέρει καλά τι σημαίνει να παίζει ο ΠΑΟΚ Αύγουστο αγώνες πρωταθλήματος.

Μιλάμε για παιχνίδια με μεγάλο ροτέισον, παιχνίδια από τα οποία όπως λέμε «έχεις μόνο να χάσεις» διότι ακόμα και στην καλή εμφάνιση θα ακούσεις το «έλα μωρέ, σιγά, ποιόν είχε αντίπαλο;». Μιλάμε για παιχνίδια που το μυαλό της ομάδας είναι άλλου.

Και το μυαλό της ομάδας θα ήταν αλλού όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ – Μάλμε. Αν ο ΠΑΟΚ είχε προκριθεί, το μόνο που θα άκουγες θα ήταν για τον αγώνα των πλέι οφ του Champions League.

Τον Λουτσέσκου τον ξέρουμε καλά. Και τις ομάδες του επίσης. Οταν για πρώτη φορά είχε πει «τον ΠΑΟΚ θα τον δείτε από τον Οκτώβριο και μετά», ο ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει χωρίς εκτός έδρας νίκη στα πρώτα έξι ματς πρωταθλήματος και μετά, έκανε μια ήττα με 50 ματς πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ έχει συγκεκριμένες μεταγραφικές ανάγκες, που δεν δημιουργήθηκαν από την εικόνα του στα μέχρι τώρα παιχνίδια. Χαφ του έλειπε και χαφ του λείπει. Κεντρικός αμυντικός του έλειπε, κεντρικός αμυντικός του λείπει, απλά θα υπάρχει και το κενό που αφήνει ο Κουλιεράκης. Ενα κενό που θα δημιουργηθεί τώρα αλλά ουσιαστικά αποτελεί απόφαση του ΠΑΟΚ να το «δημιουργήσει».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δημιουργήσει την προσδοκία ότι ο ΠΑΟΚ (του) θα είναι καλύτερος, αρχής γενομένης από το διάστημα λίγο πριν την πρώτη παρέλαση. Αυτή την προσδοκία, την έχει «χτίσει» ο Λουτσέσκου.

Γι’ αυτό και κάποιες συνεντεύξεις Τύπου μοιάζουν βαρετές και σε κάποιους ακούγονται ως δικαιολογίες. Ολα όσα λέει για το γκρουπ στο οποίο πρέπει να μπουν οι νέοι παίκτες και να δέσουν με τους παλιούς, σε κάποιους μοιάζουν με δικαιολογίες. Ομως δεν είναι. Είναι γεγονότα.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί όπως θα έπρεπε την παρουσία του στα προκριματικά του Champions league. Καλείται να διαχειριστεί τα απόνερα της αποτυχίας.

Απομένουν κάποιες σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις για να ολοκληρωθεί το παζλ. Οι δυο «κεφαλές» του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης και Ραζβάν Λουτσέσκου κρατούν τις τύχες της σεζόν στα χέρια τους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News