ΠΑΟΚ: Το έχετε γούρι να χάνετε το πρώτο ματς με τη χειμερινή ώρα;

Ο Λουτσέσκου λέει συνεχώς πως οι ομάδες του παίρνουν μπρος από το Νοέμβριο. Αυτό τι σημαίνει; Πως πρέπει για τρίτη σερί φορά το τελευταίο παιχνίδι του Οκτωβρίου να είναι το χειρότερο αποτέλεσμα της χρονιάς; Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ξεκινάω κάπως ανάποδα. Για μένα δεν υπάρχουν γούρια, θεοί και δαίμονες. Το ότι έχω μερικά δεν σημαίνει ότι πιστεύω. Απλά προσπαθώ να κάνω τον εαυτό μου να πιαστεί από κάπου. Γιατί τα λέω όλα αυτά;

Ο ΠΑΟΚ έχει τρία σερί χρόνια που χάνει το πρώτο ματς που παίζει με τη χειμερινή ώρα. Και δεν είναι απλά ότι χάνει. Η εμφάνισή του, μου μένει, και νιώθω ότι εδώ και τρία σερί χρόνια αφήνει ένα στίγμα στην ομάδα.

Το 2022, στις 30 Οκτωβρίου, ο ΠΑΟΚ έχασε από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με 2-0.

Ηταν η πρώτη του επίσκεψη στο νέο γήπεδο της Ενωσης. Προερχόταν από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης και δέχθηκε μια ακόμα «σφαλιάρα». Τι έμεινε από εκείνο το ματς; Ηταν το πρώτο του Γιάννη Κωνσταντέλια στην αρχική 11άδα. Λίγους μήνες νωρίτερα ο Ραζβάν Λουτσέσκου του είχε πει «εσύ, μια μέρα θα μπεις στην 11άδα και μετά, δε θα ξαναβγείς»….

Το 2023, στις 30 Οκτωβρίου, ο ΠΑΟΚ έχασε από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με 2-0. Ξανά.

Τότε, είχε κάνει μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του. Θυμάμαι σαν τώρα που είχα γράψει μπλογκ με αφορμή αυτή την αναμέτρηση και είχα πει πως «κάτι μέσα μου, έσπασε». Για να το πω απλά, είχα χαλαστεί πάρα πολύ από την εικόνα του ΠΑΟΚ, από αυτό που παρουσίασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Τι έμεινε από εκείνο το ματς; Εξι μέρες μετά, ο ΠΑΟΚ έβαλε τέσσερα γκολ στον Ολυμπιακό, στο «Γ. Καραϊσκάκης»…

Το 2024, στις 27 Οκτωβρίου, ο ΠΑΟΚ έχασε από τον ΟΦΗ στην Τούμπα με 1-2.

Σε ματς στο οποίο προηγήθηκε με 1-0, σε ματς στο οποίο κυριάρχησε και έκανε φάσεις, σε ματς στο οποίο πέτυχε δεύτερο γκολ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, το οποίο ακυρώθηκε μετά από έλεγχο στο VAR και από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο ΠΑΟΚ… έφυγε από το γήπεδο. Οι παίκτες του έμοιαζαν άδειοι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που έβλεπε την αναμέτρηση από τον τέταρτο όροφο του κτηρίου της Τούμπας άργησε να απαντήσει σωστά στις αλλαγές του Ράσταβατς και ο ΟΦΗ νίκη στην Τούμπα μετά από 31 χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ έχασε διότι άπαντες έχουν πειραγμένο μυαλό. Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν πως δεν είναι «εδώ». Και το δείχνουν σε ματς που τη συγκέντρωση πρέπει να τη ψάξεις να τη βρεις. Με την ΑΕΚ, δεν χρειάζεται να τη «ψάξεις». Με τον ΟΦΗ, Κυριακή βράδυ, με το κλίμα «στραβοπάτησαν όλοι οι άλλοι», φαίνεται πως η ομάδα το είχε ανάγκη.

Η ΑΕΚ δείχνει να έχει θέμα με τον Αλμέιδα, ο Παναθηναϊκός έχει θέμα με τον Αλόνσο, ο Ολυμπιακός βλέπει τον Μεντιλίμπαρ να έχει πορεία  «α λα Σεβίλη» και ο ΠΑΟΚ… Ο ΠΑΟΚ, τι;

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλά. Εχει να κερδίσει στην Τούμπα εδώ και πέντε ματς. Συνολικά, έχει κερδίσει σε ματς που έχει παίξει χάλια (Λεβαδειακό) έχει χάσει ματς που έχει κάνει φάσεις (Αρη, Κλαμπ Βουκουρεστίου, ΟΦΗ).

Του λείπει κάτι και ατομικά, και ομαδικά και προπονητικά. Το ματς με τον ΟΦΗ είναι από αυτά που αν το ξαναδεί ο Λουτσέσκου θα τα βάλει με τον εαυτό του. Ο πιο μάγκας προπονητής της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ, κάτι δεν έκανε καλά. Συμβαίνουν αυτά, αρκεί να μη γίνουν συνήθεια.

Ενα ακόμα παιχνίδι των αριθμών θέλει τον ΠΑΟΚ να έχει την καλύτερη επίθεση και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της πρώτης 8άδας του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε χάλια, αλλά ούτε και καλά. Είναι σε μια περίεργη φάση. Μια φάση αναζήτησης σημείου αναφοράς. Ενα ορόσημο, ένα «πάμε όπως το κάναμε εκεί». Φετινό «εκεί» δεν έχει.

Το όλο θέμα με τις τρεις σερί χρονιές που ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει το πρώτο ματς με το που αλλάζει η ώρα, το συνδύασα με την ατάκα Λοιυτσέσκου που οι ομάδες που στρώνουν από το Νοέμβριο. Ε, αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει μετά το τελευταίο ματς του Οκτωβρίου να μας χορηγήσουν αλπραζολάμη για να κοιμηθούμε…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News