ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΑΛΕΑΣ: Το καλοκαίρι «φώναζε» για ενίσχυση, τώρα την απαιτεί

Ο Αντώνης Τσακαλέας αναφέρεται και πάλι στον ΠΑΟΚ του… 2019, που πλέον απαιτεί να γίνει ΠΑΟΚ του 2022 με δυο κομβικές κινήσεις τον Ιανουάριο, που έχει ήδη προγραμματιστεί

Ο ΠΑΟΚ, που βρέθηκε προτελευταίος μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, βρέθηκε να είναι πρώτος, λόγω ενός συνδυασμού αποτελεσμάτων και καταστάσεων. Είναι σίγουρο πως δεν άξιζε να είναι σε αυτή τη θέση στην πρεμιέρα, αλλά πλήρωσε ένα ατομικό λάθος του τερματοφύλακά του, και όλοι ξέρουν πως τα λάθη του τερματοφύλακα είναι εκείνα που έχουν σχεδόν 100% επίδραση στο αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης.

Στη διαδρομή για τις τέσσερις διαδοχικές νίκες, οι τρεις εκ των οποίων εκτός έδρας, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε εκείνους που πήγαν κόντρα στο λαϊκό έρεισμα που είχε ο Πάμπλο Γκαρσία, να νιώσουν την πρώτη δικαίωση της επιλογής τους. Οι επιστροφές πάντα έχουν ρίσκο. Και όσο μεγαλύτερη είναι η επιτυχία της πρώτης θητείας, άλλο τόσο είναι και το βάρος των προσδοκιών της δεύτερης. Πόσο δε μάλλον όταν οι σαμπάνιες από την κατάκτηση του κυπέλλου δεν είχε ακόμα στεγνώσει όταν ανακοινώθηκε στον Πάμπλο Γκαρσία την απόφαση απομάκρυνσής του από τον πάγκο της πρώτης ομάδας.

Η αλήθεια είναι πως οι φορές που ο ΠΑΟΚ κινήθηκε με τη λογική και όχι με το συναίσθημα, είναι μετρημένες. Και η αντικατάσταση του Γκαρσία από τον Λουτσέσκου είναι μια από αυτές.

Ο Ρουμάνος, από την πρώτη μέρα, έδειξε πως θα προτάξει το «εγώ» του. Και το έκανε με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψει και όσα έγιναν το καλοκαίρι ανεξάρτητα αν είχε εκείνος ευθύνη. Έγιναν πάρα πολλά σε πολλές μεταγραφικές υποθέσεις. Ένας μικρός χαμός στο θέμα του τερματοφύλακα και του επιθετικού, ένας νορμάλ χαμός στο θέμα του εσωτερικού μέσου και ένας μεγάλος χαμός στο θέμα του επιτελικού μέσου. Σε αυτές τις θέσεις, ο ΠΑΟΚ έχει, τη δεδομένη στιγμή, τον Πασχαλάκη, τον Κούρτιτς, τον Μπίσεσβαρ και τους Άκπομ και Σβιντέρσκι αντί του Ολιβέιρα. Αν ο Πορτογάλος επιθετικός δεν είχε τη ρήξη χιαστού, θα μιλούσαμε για ένα 50%-50% ανάμεσα στη φουρνιά του 2019 και σε αυτή του 2022.

Το θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης του Ιανουαρίου θα ερχόταν στο προσκήνιο με δυο τρόπους. Είτε για να «σωθεί η χρονιά» αν ο ΠΑΟΚ δεν πήγαινε καλά, είτε για να δοθεί η απαραίτητη ενίσχυση στο δρόμο της συνέχισης της διεκδίκησης του τίτλου. Και ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβαλε στην κουβέντα την δεύτερη προοπτική. Σα να είπε «εγώ με αυτούς σας είπα οτι μπορώ να το παλέψω…»

Ήδη στα μεταγραφικά, οι εσωτερικές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, σε συνέντευξη που έδωσε πριν από 10 ημέρες, αναφέρθηκε εκ νέου σε «ποδοσφαιριστή που είναι δανεικός και δεν καταφέραμε να τον φέρουμε πίσω αν και προσπαθήσαμε». Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει δυο δανεικούς των οποίων οι δανεισμοί ολοκληρώνονται στις 31 Δεκεμβρίου 2021 και θα προσπαθήσει να τους αξιοποιήσει. Οι Λέο Ζαμπά και Αντόνιο Τσόλακ.

Η πρώτη σκέψη για τον Λέο Ζαμπά αφορά την επανένταξή του στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ, με τον Λουτσέσκου να θέλει να κάνει και με τον Βραζιλιάνο… τα δικά του. Η πρώτη σκέψη για τον Αντόνιο Τσόλακ είναι η πώλησή του. Η «ρευστοποίηση» μιας μετοχής προκειμένου τα χρήματα να αξιοποιηθούν. Και επειδή η πρώτη σκέψη που θα κάνουν πολλοί είναι η «και οι Τζόλης και Γιαννούλης έφεραν πάνω από 15 εκ. Ευρώ, αλλά «κάθονται» , το να «αξιοποιηθούν» τα χρήματα δεν σημαίνει απαραίτητα «τόσα πήρα από τις πωλήσεις, τόσα θα δώσω». Όταν θα έρθει ώρα, θα αξιοποιηθούν.

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από έναν εξτρέμ, και φυσικά από έναν μεσοεπιθετικό. Στόχοι υπάρχουν. Και πρωταρχικοί αλλά και δευτερεύοντες. Ο ΠΑΟΚ το είχε ψάξει αρκετά για 10άρι. Περισσότερο από όσο φάνηκε, διότι επικοινωνιακά, ο Δικέφαλος έδειξε να έχει κρεμαστεί από τον Τζιοβίνκο που προτίμησε να είναι άεργος. Στόχοι υπάρχουν, ειδικά ένας που ξεψαχνίστηκε το καλοκαίρι, έγιναν συζητήσεις, και έμειναν στα μισά. Μια περίπτωση την οποία ο Δικέφαλος δούλεψε αρκετά και θα την επαναφέρει στο προσκήνιο καθώς πρόκειται για παίκτη που το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News