ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΑΛΕΑΣ: «Έλα κόψε την πλάκα, δεν είναι ενδεκάδα αυτή»

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την πολλοστή φορά που φέτος όλοι πέφτουμε έξω στις συζητήσεις που κάνουμε πριν και στη διάρκεια των αγώνων του ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου

Έχει πάει 6:30 και περιμένουμε να βγει η 11άδα του ΠΑΟΚ στα social media. Και να μη δω την ειδοποίηση στο twitter, έχω 3-4 τσατ στο messenger, εκεί που με το που βγει η 11άδα πέφτει το print screen και όλοι περιμένουμε το πρώτο σχόλιο. Τι εννοείς από ποιον; Από τον γκρινιάρη, από τον αντι – Λουτσέσκου. Έλα, όλοι στις παρέες μας έχουμε διαφορετικούς τύπους. Άλλος είναι αντί-Λουτσέσκου και φαν Αμπέλ Φερέιρα, άλλος είναι «Πάμπλο λέμε και κλαίμε», και οι καλύτεροι είναι αυτοί οι βάζουν τα φιτίλια, και απολαμβάνουν τον χαμό με το που θα τσιγκλίσουν κάποιον.

 

Σας βάζω λίγο στο κλίμα του τσατ μου, με τις ατάκες που γράφτηκαν, με το που έριξε κάποιος την 11άδα του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο

-Χωρίς Σβαμπ

-Έλα κόψε την πλάκα, δεν είναι ενδεκάδα αυτή

-Δηλαδή ο Γιοβάνοβιτς δεν θα πρεσάρει την πρώτη πάσα στον Εσίτι; δε θα τον ντουμπλάρει; Ο Τσιγγάρας που είναι;

 

Ο Λουτσέσκου άφησε στον πάγκο τους Σβαμπ, Καντουρί, που λογικά θα θεώρησε ότι δεν έχουν δεύτερο 60λεπτο μετά από την αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη, συνέχισε με τον Τέιλορ, και έβαλε μέσα τους Εσίτι και Μουργκ. Και για μια ακόμα αναμέτρηση, ο ΠΑΟΚ βρίσκει γκολ νωρίς, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει τα… δικά του και τον Άκπομ τη δουλειά του, από τη στιγμή που δεν τον εμπόδισε κανείς. Και ο Εσίτι, αυτός που στο Καραϊσκάκη «χαντάκωσε» τον ΠΑΟΚ, έχει φανέλα βασικού και στέκεται αξιοπρεπέστατα. Και κουβαλάει μπάλα, και προστατεύει μπάλα, και κλεψίματα έγραψε και απ’ όλα. Ποιος; Ο Εσίτι.

 

Στο Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ δεν είχε περιθώριο απώλειας. Ειδικά από τη στιγμή που η ΑΕΚ κατάφερε να μην κερδίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης σε «εντός έδρας» ματς, το να πάρει εκείνος βαθμούς σε δύσκολο ματς την ώρα που η ΑΕΚ άφησε βαθμούς σε εύκολο ματς ήταν ένα σενάριο που «δεν έπαιζε» πριν την αγωνιστική αλλά στο τέλος της, έγινε.

 

Μέχρι στιγμής, για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν μιλήσει οι έδρες, και οι γκέλες που έχουν κάνει και οι τρεις είναι για να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο. Ο Ολυμπιακός από τον Ατρόμητο σέρνεται, η ΑΕΚ από τον Απόλλωνα Σμύρνης και ο ΠΑΟΚ από το Βόλο σε ματς που το είχε 4-1.

 

Ο ΠΑΟΚ, σε ένα ματς στο οποίο προηγήθηκε νωρίς, δέχθηκε πίεση στο δεύτερο ημίχρονο, δέχθηκε την ισοφάριση και πιέστηκε από τον Παναθηναϊκό σε ένα γεμάτο γήπεδο – από τη στιγμή που έγινε sold out – βρήκε τον τρόπο να φύγει με τους τρεις βαθμούς. Ο Άκπομ έκανε το καλύτερό του παιχνίδι από τη στιγμή που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, και το ίδιο ισχύει και για τον Τέιλορ, ο Κούρτιτς έδειξε για ποιο λόγο τα τελευταία 10 χρόνια είχε γράψει 300 συμμετοχές στην Serie A, με μια εκτέλεση πέναλτι και ένα φάουλ – καρμπόν με αυτό που είχε βάλει στο Ηράκλειο. Στο τέλος της ημέρας, ο ΠΑΟΚ πήρε τους βαθμούς με εκείνους που ακριβοπληρώνει. Και έτσι όπως κύλισε το ματς, είχε να φέρει από τον πάγκο τον Σβαμπ και τον Καντουρί.

 

Αλήθεια, μας κάνει σοφότερους όσον αφορά τον ΠΑΟΚ αυτή του η νίκη επί του Παναθηναϊκού; Η αναμέτρηση για τον Δικέφαλο του βορρά ήταν «must win». Και βρήκε τον τρόπο να το κερδίσει και να μείνει στο παρεάκι των πρώτων. Και να μπει στο τραπέζι και κάτι. Τη σεζόν 2018-19, μετά από 9 αγωνιστικές, ο πρωτοπόρος είχε απολογισμό 8-1-0. Τη σεζόν 2019-20 μετά από 9 αγωνιστικές, ο πρωτοπόρος είχε απολογισμό 7-2-0, τη σεζόν 2020-21 μετά από 9 αγωνιστικές, ο πρωτοπόρος είχε απολογισμό 7-1-1 και φέτος μετά από 9 αγωνιστικές, ο πρωτοπόρος είχε απολογισμό 7-2-0. Βλέπετε κάτι διαφορετικό φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές σε νούμερα; Όχι. Σε ουσία; Ναι, υπάρχει.

 

Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στην Ελλάδα, έχει στα μέτρα του την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά… Η ΑΕΚ είναι σε απόσταση βολής από την κορυφή, έχει την αύρα του Τσούμπερ και τον κόσμο της στις επάλξεις, αλλά… Ο ΠΑΟΚ έχει τα περισσότερα «αλλά» και από τους δυο… αλλά είναι ακόμα κοντά. Τόσο θα αντέξει; Αν μπορεί να παίρνει τέτοια μας με ροτέισον, θα αντέξει, αλλά γιατί βιαζόμαστε; Μετά τη διακοπή, ο Νοέμβριος είναι «φωτιά» για τον ΠΑΟΚ. Περιστέρι, Σλοβακία και ντέρμπι με τον Άρη, όλα σε μια εβδομάδα. Και θα χρειαστεί και τότε τον Εσίτι. Και έναν καλύτερο Μουργκ, διότι στη Λεωφόρο ο Αυστριακός έκανε τον Χουανκάρ MVP του Παναθηναϊκού…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News