ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΑΛΕΑΣ: Η κλήρωση του κυπέλλου έχει σχέση με τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ

Στον πλανήτη ΠΑΟΚ συμβαίνουν πολλές φορές πράγματα που δεν έχουν λογική και η σύνδεση των μεταγραφών με τα προημιτελικά του κυπέλλου ίσως να είναι ένα από αυτά

Η κλήρωση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο έχει οριστεί για τις 29 Δεκεμβρίου. Είτε μια μέρα νωρίτερα είτε εκείνη την ημέρα, ο Ζοσέ Μπότο αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ώστε να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντα του αθλητικού διευθυντή και να «τρέξουν οι μεταγραφικές εξελίξεις» όπως ορίζει ένα από τα δεκάδες μεταγραφικά κλισέ. Όχι πως αυτή τη στιγμή οι μεταγραφές «κάθονται». Κάθε μέρα, όσο και κάτι γίνεται, κάποια πληροφορία προκύπτει που δίνει συνέχεια σε υποθέσεις που θα έρθουν επί τάπητος σύντομα.

Τώρα, τι σχέση μπορεί να έχει η κλήρωση των προημιτελικών του κυπέλλου με τις μεταγραφές; Αυτό αναρωτιέστε; Τον πλανήτη ΠΑΟΚ τον ζω ρεπορταζιακά αρκετά χρόνια. Και εννοώ τον οργανισμό που αποτελείται από παίκτες διοίκηση, περιβάλλον, φιλάθλους, Μέσα, ραδιόφωνα, φόρουμ και ότι άλλο θες. Το «φέρτε παίκτες χθες» ακούγεται πάντα, ακουγόταν ακόμα και όταν ο ΠΑΟΚ ήταν στα καλύτερά του, πόσο δε μάλλον τώρα που απέχει πολύ από τα καλύτερε του. 

Και φυσικά, οι φίλαθλοι ξέρουν πως οι φορές που ο ΠΑΟΚ έκανε κινήσει πριν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Θα μου πει κάποιος «έλα μωρέ, όλες οι ομάδες στην Ελλάδα πάνω – κάτω αυτό κάνουν». Ναι, ωραία αλλά εδώ μιλάμε για τον ΠΑΟΚ. Για τον ΠΑΟΚ της σεζόν 2021-22 που έκλεισε τις μεταγραφές του καλοκαιριού του 2021 χωρίς να κάνει βασικές κινήσεις και λίγο πριν ξεκινήσει η μεταγραφή περίοδος του Ιανουαρίου, προσέλαβε τεχνικό διευθυντή.

Και τώρα, τι κάνουμε; Δεν έχει κάνει ο ΠΑΟΚ ήδη μια προεργασία ανεξάρτητα από τον τεχνικό διευθυντή; Θα έχει κάνει, δεν μπορεί. Αυτή, τι θα γίνει; Θα πεταχτεί; Θα την κρίνει ο νέος τεχνικός διευθυντής; Αλλάζουν οι μεταγραφικές προτεραιότητες με το νέο τεχνικό διευθυντή; Και αυτές είναι μόνο οι μισές ερωτήσεις – απορίες που υπάρχουν. Και μέσα σε όλα, έρχεται και η κλήρωση του κυπέλλου. Γιατί;

Τι γιατί ρε παιδιά; Για σκεφτείτε να «καίγεται» ο ΠΑΟΚ για μεταγραφές και να του έρθει ματς με Ολυμπιακό, Άρη για το κύπελλο στις 18, 19 ή 20 Ιανουαρίου. Εσείς που ζείτε Θεσσαλονίκη και νιώθετε από ΠΑΟΚ με καταλαβαίνετε. Αλλά και οι υπόλοιποι πιστεύω πως μπορείτε να σκεφτείτε το που θα πάει η κουβέντα. Και για να εξηγούμαι για να μη παρεξηγηθώ. 

Δε λέω οτι ανάλογα με την κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδας, θα κυλίσει και η μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΟΚ όσον αφορά την ποιότητα ή τα λεφτά που θα δοθούν. Όχι, δεν εννοώ αυτό. Όμως είναι άλλο το «φέρτε παίκτες χθες» και άλλο να υπάρχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία που να ακούγεται συνεχώς. Ένα ντέρμπι στο κύπελλο θα φέρει πίεση και σε αυτό το κομμάτι. Θα μου πεις «η πίεση είναι μέρος της δουλειάς». Ναι, μαζί σου. Όμως εδώ, τα πράγματα είναι σύνθετα. Μιλάμε για μεταγραφές και ΠΑΟΚ, μιλάμε για νέο τεχνικό διευθυντή, μιλάμε για Ιανουάριο που οι μεταγραφές γίνονται εν μέσω αγώνων, αλλά και κορονοϊού.

Για σκέψου λίγο τι είχε γίνει όταν ο Λημνιός πήρε μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στην Κολωνία. Που πήγε να μπει στο αεροπλάνο και έκανε τεστ, βγήκε θετικό και έμεινε 10 μέρες κλεισμένος… Να κλείσεις μεταγραφή 2/1 και να μπορεί να ταξιδέψει στις 12/1. Τα βάζω όλα στο τραπέζι διότι αυτή την εποχή πρέπει να μπαίνουν όλα στο τραπέζι.

Ας ας έρθει όμως με το καλό ο Μπότο και η κλήρωση, και προχωράμε…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News