ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΑΛΕΑΣ: Ένα εξτρέμ για τον ΠΑΟΚ ρε παιδιά, πολλά ζητάει ο Ραζβάν;

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε κόντρα στον Παναιτωλικό τις γνωστές φετινές του παθογένειες, ο Λουτσέσκου ψάχνει λύσεις και ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης και στην επιθετική γραμμή

Ο ΠΑΟΚ, ο Ζαμπά, η ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης και ο Ραζβάν Λουτσέσκου που δεν μπορεί να παρουσιάσει τον «δικό του ΠΑΟΚ» χωρίς εξτρέμ!

Μπαίνει ο Λέο Ζαμπά αλλαγή.«Άντε να σε δούμε κι’ εσένα» είπανε μέσα τους όσοι έβλεπαν το ματς, αλλά σίγουρα όχι με την ίδια διάθεση. Κάποιοι, σίγουρα οι λιγότεροι, μπορεί να πιστεύουν πως ο Βραζιλιάνος έχει κάτι να δώσει, και την προηγούμενη ατάκα την είπαν ευελπιστώντας να δούνε κάτι που θα τους κάνει να ελπίζουν. Οι περισσότεροι θα είπαν τη συγκεκριμένη ατάκα με στυλ «να δούμε τι θα καταλάβεις» έχοντας στο μυαλό τους «τον φορτωθήκαμε και αφού τον πληρώνουμε, θα τον φάμε στη μάπα». (Το ξέρετε καλά πως πολλές φορές οι οπαδοί μιλάνε για την ομάδα τους σε πρώτο πληθυντικό. Κερδίσαμε, χάσαμε, πήραμε τον τάδε κτλ.)

 

Ο Ζαμπά τράβηξε επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας κυρίως λόγω του γκολ του. Όμως αυτό που έχει σημασία είναι τα δυο – τρία πράγματα που έκανε πλην του γκολ. «Σιγά μωρέ, με τον Παναιτωλικό τα έκανε» θα πει κάποιος. Ναι, με τον Παναιτωλικό, αλλά τα έκανε. Μισό λεπτό όμως. Τι είναι αυτό που έκανε, μωρέ, ο Ζαμπά; Τίποτα το ιδιαίτερο Μια – δυο βασικές κινήσεις που κάνει ένα εξτρέμ. Έβαλε τη μπάλα κάτω και μπήκε στη μεγάλη περιοχή.

Ναι, αυτό έκανε. Και γιατί το κάνω σημείο αναφοράς αυτό εδώ το πράγμα; Διότι, με εξαίρεση τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που δεν είναι καθαρόαιμο εξτρέμ, προσπαθώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ είναι δυο εξτρέμ να τα χαρείς.

Να πουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ «να αυτός εδώ ο μπουκαδόρος». Να τρέξει μπροστά σα τρελό φορτηγό και να τους πάρει όλους παραμάζωμα. 

Τον Χρήστο Τζόλη, μια που τον είδαμε και μια που έφυγε. Πιο πίσω; Ο Στοχ στην επιστροφή του ήταν σκιά του εαυτού του. Πιο πίσω, τη χρονιά του νταμπλ ήταν ο Λημνιός και ο Ζαμπά, αλλά σε μια χρονιά που αυτοί οι δυο στην πλάτη τους είχαν Βιεϊρίνια και Μάτος. Πιο πίσω; Ο Μακ στην επιστροφή του δεν άφησε κάτι άξιο αναφοράς και ο Πέδρο Ενρίκε είχε εκλάμψεις. Πιο πίσω; Ο Γκάρι Ροντρίγκες. Αυτό ναι. Τότε, έβαζε τη μπάλα κάτω, έβαζε… ξερες πρώτη – τρίτη (την δευτέρα ούτε που την κούμπωνε) και μη τον είδατε.

Μπήκε ο Ζαμπά, με τις ούτε δέκα προπονήσεις με όλη την υπόλοιπη ομάδα, και μπροστά στον Μουργκ, φάνηκε λες και ήταν ο δε ξέρω γω ποιος. Γιατί; Μα, γι’ αυτό κάνω όλη αυτή τη κουβέντα. Διότι όλο αυτό το χαμό τον κάνω βλέποντας τον Ζαμπά, που ήρθε από τελείωμα σεζόν στη Βραζιλία, τρεις εβδομάδες διακοπές και δυο εβδομάδες προπονήσεις, να κάνει ως εξτρέμ τα βασικά του εξτρέμ. Ούτε σπαθιά κατάπιε, ούτε την έκρυψε τη μπάλα. Ένα κανονικό οδήγημα μπάλας με είσοδο στη μεγάλη περιοχή έκανε.

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου έχει μάθει να παίζει με εξτρέμ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει μάθει να παίζει με εξτρέμ, τον παλιό τον ορθόδοξο εξτρέμ, να ξεκινά από τον ασβέστη και να μπουκάρει. Να δίνει πλάτος με τη θέση που βρίσκεται και να είναι διεμβολιστής. Θα αποκτηθεί εξτρέμ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου; Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Μπότο και Λουτσέσκου έχουν πολλά στο μυαλό τους, και σκέφτονται και μακροπρόθεσμα. Χτίζουν ρόστερ, και υπάρχουν θέσεις στις οποίες θα γίνουν σίγουρα κινήσεις αλλά και άλλες που αυτή τη στιγμή ξεκινά η προεργασία για το καλοκαίρι. Είναι δεδομένο πως ο Λουτσέσκου θα ήθελε έναν εξτρέμ. Μπορεί να φτάσαμε σχεδόν στα μισά του Ιανουαρίου, αλλά… τώρα αρχίζει η δράση, οι καραμπόλες σε ομάδες, οι κινήσεις που φέρνουν ξεβολέματα, οι συζητήσεις για ανανέωση που ίσως στραβώσουν και οι ομάδες σκεφτούν «δωσ’ τον να βγάλουμε όσα μπορούμε». Άντε να δούμε.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News