ΠΑΟΚ: Ραζβάν, όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς…

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για το πρώτο ημίχρονο της Τούμπας που είναι η μικρογραφία της φετινής σεζόν για τον ΠΑΟΚ…

Μια ελπίδα είχαμε μήπως και ζωντανέψει το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα. Δεν πιστεύω ότι θα είχαμε διαφορετικό τέλος από αυτό που θα έχουμε τώρα. Απλά θα είχε λίγο ενδιαφέρον ρε παιδί μου. Θα είχε λίγο τζερτζελέ, μέχρι ο ΠΑΟΚ να έβγαλε ξανά τα προβλήματά του στην επιφάνεια. Όσα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, είναι η μικρογραφία της φετινής σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Η εικόνα του από τη μέση και μπροστά είναι αυτή που τη βλέπεις και καταλαβαίνεις γιατί αυτή η ομάδα έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Και πριν μου πει κανείς για τα πέναλτι, αυτά ήρθαν διότι ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ μόχθησε να γεμίσει την καρδάρα και την κλώτσησε

Ο ΠΑΟΚ έδωσε μεγάλη μάχη για να σκοράρει. Το πάλεψε από τα δεξιά, το πάλεψε από τα αριστερά, το πάλεψε από τον άξονα, έκανε σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε σουτ έξω από την περιοχή, έκανε κεφαλιές. Αυτό που έλεγε μια πασίγνωστη διαφήμιση «έχω δοκιμάσει τα πάντα» αλλά δεν ίσχυσε το «δεν γίνεται τίποτα». Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 42′. Το δικαιούταν αυτό το γκολ και το βρήκε. Και για πόσο έμεινε μπροστά στο σκορ; Σκάρτα δυο λεπτά. Ε, σε παρακαλώ δηλαδή, για όνομα… Αλλά, τι λέω; Πρώτη φορά είναι; Όχι. Τελευταία; Γι’ αυτό στην αρχή είπα πως και να νικούσε ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό, η πιθανότητα να άλλαζε κάτι μέχρι το τέλος της χρονιάς ήταν μικρή. Με την ευκολία που ο ΠΑΟΚ δημιουργεί φάσεις και βρίσκει σκορ, με την ίδια ευκολία τρώει γκολ χωρίς να δεχθεί πολλές φάσεις. Μπορεί να διεκδικήσεις έτσι πρωτάθλημα; Ποτέ…

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τα γκρέμισε όλα με τις αλλαγές

Πολλοί είναι αυτοί που περίμεναν να δουν τις 11άδες, αλλά τις περισσότερες φορές ρόλο παίζουν τα ψιλά γράμματα. Και αυτά είναι οι αλλαγές, ο πάγκος που έχει η κάθε ομάδα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε την αναμέτρηση με τα δικά του παιδιά. Όχι όλα. Ο Βαρέλα έχει πάει πλέον κερκίδα, αλλά οι Κρέσπο, Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ ήταν εκεί. Ο Βιεϊρίνια όσο άντεξε έδωσε πράγματα. Ο Μπίσεσβαρ ήταν κομβικός αλλά δεν έβγαλε το ημίχρονο. Και ο Κρέσπο έπαιξε αντί του Μιχαηλίδη και ο Ολυμπιακός στόχευσε σε αυτόν όταν πίεζε ψηλά. Και, ποιοι πέρασαν στην αναμέτρηση ως αλλαγές. Θα σταθώ στον Ζαμπά και τον Μιτρίτσα. Ο Ζαμπά κάνει ο,τι μπορεί. Και πήρε τη θέση του Μπίσεσβαρ. Αλλαγή προσώπου. Ο Μιτρίτσα, μπήκε στη θέση του Τσιγγάρα, και κάπου εκεί, «τελειώσαν τα βιολιά». Ο Λουτσέσκου κρεμάστηκε από τον παίκτη που στήριξε όσο δεν πάει. Τον «χρεώθηκε» και περίμενε από εκείνον να του το ανταποδώσει. Μπα. Ο Ρουμάνος, στο μεγάλο του τεστ, πήρε κάτω από το βάση. 

Ο Λύρατζης είναι ένα ακόμα λάθος του Λουτσέσκου

Ό,τι έγινε με τον Μιτρίτσα, έγινε και στο θέμα του δεξιού μπακ. Του Λύρατζη, το λέει η ψυχούλα του. Του βγάζω το καπέλο. Ο Λουτσέσκου, όπως με τον Μιτρίτσα, πάλεψε όσο μπορούσε να του βγει ο Τέιλορ. Συμβαίνουν αυτά. Δεν υπάρχει προπονητής που να θέλει να χάνει, να θέλει να του τη λένε. Ο Ρουμάνος έκανε τις επιλογές του, με αυτές έστρωσε, και όπως στρώνει, έτσι κοιμάται. Απλά, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όσο καλά το πήγε στο πρώτο μέρος, του στράβωσε με τον τραυματισμό του Μπίσεσβαρ και με την επιλογή Μιτρίτρσα αντί Τσιγγάρα, το αποτελείωσε.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News