ΠΑΟΚ: Τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου μη τον ξεγράφεις ποτέ

Ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά πρόκριση επί της ΑΕΚ, ακόμα και όταν όλοι τον είχαν ξεγράψει

Τέτοια μας σε κάνουν άρρωστο με το ποδόσφαιρο. Δένεσαι. Περιμένεις το επόμενο ματς. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε πει το περίφημο «Football, bloody hell». Μερικές αυτές, αυτές οι τρεις λέξεις, αρκούν. 

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς πάει για το σουτ του ματς. Της πρόκρισης. Σουτ buzzer beater. Και ζωγραφίζει. Τι να κάνει εκεί ο Τσιντώτας; «Πουλί ήταν;» που λέει και ο Μπουλάς στον Ζουγανέλη στο «ας περιμένουν οι γυναίκες»; Το γκολ του Κούρτιτς έρχεται σε μια στιγμή που ο ΠΑΟΚ παίζει τα ρέστα του. Παλεύει να αντιδράσει, να αποδράσει, να πάρει μια πρόκριση που με τον τρόπο που θα ερχόταν θα ήταν μυθική για τον ΠΑΟΚ και καταστροφική σε ουσία και ψυχολογία για την ΑΕΚ. Και αυτό έγινε. Για να φτάσουμε μέχρι εκεί, έγιναν πολλά στα δυο ματς. Πάρα πολλά.

Έζησε με τα χιλιοστά

Όταν θα αρχίσει να περνάει η ώρα, και θα πέσουν οι σφυγμοί, θα δει κανείς πως ο ΠΑΟΚ δέχθηκε τέσσερα γκολ από την ΑΕΚ σε αυτά τα δυο παιχνίδια, και μέτρησε το τελευταίο χρονικά. Δυο γκολ, ένα το Τσούμπερ και ένα του Μήτογλου, ακυρώθηκαν στο χιλιοστό του VAR. Μην τα ξαναλέμε. Αυτό είναι το VAR. Έτσι λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Μεταξύ μας, άλλες φορές το… αγαπάς και άλλες φορές θες να δώσεις μια στην οθόνη του VAR να πάει απο εκεί που ήρθε. Το ρίτο γκολ που ακυρώθηκε ήταν «καθαρά» οφ σάιντ. Το τέταρτο ελέγχθηκε διπλά και μέτρησε. Μπήκε στο 83′ και μέτρησε στο 87′. Ακόμα και τα λεπτά παίζουν το ρόλο τους. Όταν βλέπεις αυτό το «90+» στον πίνακα, αγχώνεσαι. Στο ΟΑΚΑ το χρονόμετρο σταματά στο 90:00, δεν «γράφει» επιπλέον χρόνο. Κοιτάς και δεν ξέρεις πόσο χρόνο έχεις. Αν θέλεις γκολ λες «έχω λίγο ακόμα», αν αμύνεται είσαι στο «ληξ’ το ρεφ, ληξ’ το».

Οι αλλαγές που έπαιξαν ρόλο

Από τη μια, ο Αλεξάντρου Μιτρίτσα, τον οποίο έχω αμφισβητήσει σε βαθμό που θα πει κανείς πως έχω κάτι μαζί του (και το κάνω διότι θεωρώ πως έχει να δώσει πράγματα, αν πίστευα οτι δεν μπορεί, δε θα… ασχολούμουν), βρήκε ένα γκολ που έδωσε τέλος σε ένα ματς που είχε καμία μια – δυο φάσεις, και με το γκολ του Ρουμάνου είχε μόνο αυτή. Από την άλλη ο Νταμιέν Λε Ταλέκ είναι «μέσα» και στις δυο φάσεις των γκολ του ΠΑΟΚ, και έχει μπει στο φινάλε του αγώνα, για να βοηθήσει την ομάδα του να κρατήσει το 1-0.

Οι δυο «μοιραίο»

Για κάθε «ωραίο», υπάρχει και ένας «μοιραίος». Αντίστοιχα για τον ΠΑΟΚ, μοιραίος ήταν ο Αουγκούστο ο οποίος στη φάση του γκολ της ΑΕΚ πηγαίνει στον Γκαρσία, ο οποίος τροφοδοτεί τον Σιμόες, με τον Πορτογάλο να κινείται στο χώρο που έπρεπε να είναι ο Αουγκούστο. Στο τέλος της βραδιάς, το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ καταφέρνει και παίρνει μια τέτοια πρόκριση με έναν τέτοιο τρόπο, γεμίσει ακόμα περισσότερο το ντεπόζιτο εμπιστοσύνης. Από την άλλη, η ΑΕΚ, δεν έχει από κάπου να πιαστεί. Σκληρός αποκλεισμός, αλλά αποκλεισμός. Και βαραίνει το κλίμα για έναν προπονητή που ψάχνει από κάπου να πιαστεί και δεν έχει τίποτα…

Ραζβάν Λουτσέσκου, το έχεις…

Και στο φινάλε, ήρθε η ώρα για την αναφορά στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Στο κάτω – κάτω της γραφής, αυτός είναι ο προπονητής πίσω από αυτή την πρόκριση. Τη δούλεψε, προσπάθησε να διορθώσει τα λάθη, έχει κάνει μια σειρά από ομιλίες τις προηγούμενες ημέρες αν και σε μερικούς ένιωθε οτι τα… ξανα-μανα-λέει. Και πάλι σε τέτοιο ματς πήγε με τα δικά του παιδιά. Έβαλε τον Κρέσπο αντί του Μιχαηλίδη. Έβαλε τον Μπίσεσβαρ που έχουν περάσει όσα μαζί όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά φέτος που γράφτηκαν πολλά… κεφάλαια. Και στο τέλος, έβαλε τον Μιτρίτσα, από τον οποίο περιμένει να τον δικαιώσει έστω και με καθυστέρηση. Τον Λουτσέσκου, λοιπόν, μη τον ξεγράφεις ποτέ. Και, να ξαναπω και κάτι; Ξέρετε καλά πόσο μα πόσο πολύ ήθελε τον Λουτσέσκου ο Μελισσανίδης….

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News