ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου έχει «στύψει» το ρόστερ του

Ο ΠΑΟΚ παίζει στα όρια του και, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Πέμπτης, περιμένει καρτερικά τη διακοπή

Ο ΠΑΟΚ παίζει στα όρια του και, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Πέμπτης, περιμένει καρτερικά τη διακοπή

Για να μπορέσω να γράψω κάτι, θα πρέπει πρώτα να βρω στο μυαλό μου τον τίτλο και μετά να το στήσω πάνω σε αυτόν. Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, έφτασα στον τίτλο που βλέπετε πιο πάνω αλλά κάθισα και τον έψαξα στο google διότι ένιωθα σίγουρος ότι τον έχω ξαναγράψει και μάλιστα μέσα στη σεζόν. Κατά μια έννοια, έπεσα μέσα, αλλά το θέμα είναι πως η τελευταία φορά που έβαλα σε τίτλο ενός μπλογκ μου τη λέξη ρόστερ ήταν και πάλι σε ματς του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα! Κοίτα να δεις…

Το «πίστευε και μη, ερεύνα»

Τότε είχα γράψει «πίστευε και μη, ερεύνα το ρόστερ του ΠΑΟΚ» και αναφερόμουν στη μεγάλη ανάγκη που είχε προκύψει για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και τον Ραζβάν Λουτσέσκου να εξαντλήσει τα όποια περιθώρια που του δίνει το ρόστερ για να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε μια σεζόν με τρεις διοργανώσεις. Ήταν στα μέσα Δεκεμβρίου όταν φάνηκε ότι οι «ασπρόμαυροι» θα συνεχίσουν στην Ευρώπη και το 2022. Και ναι, αν μου έλεγε κάποιος πως ΠΑΟΚ και ΠΑΣ θα παίξουν και τρίτη φορά φέτος και ο ΠΑΟΚ θα συνεχίζει στην Ευρώπη, δε θα τον πίστευα. Τελικά, ο ΠΑΟΚ έφτασε να είναι στην Ευρώπη Μάρτιο μήνα διότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ερεύνησε το ρόστερ του, πήρε όσα θεωρούσε ότι μπορούσε να πάρει και πλέον το έχει στύψει, προσπαθώντας να κρατήσει την ομάδα στη «μοναξιά» της δεύτερης θέσης για όσο πάει…

Όλοι έχουν παίξει με τον ΠΑΣ

Και μιας και μίλησα για το στύψιμο του ρόστερ, ας δούμε τις τρεις αρχικές ενδεκάδες των φετινών αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στην αρχική 11άδα στο ΠΑΟΚ – ΠΑΣ του Αυγούστου βρισκόταν οι: Ζίβκοβιτς, Λούκας, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Σβαμπ, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Καγκάβα, Μουργκ, Σβιντέρσκι.

Στην αρχική 11άδα στο ΠΑΣ – ΠΑΟΚ του Δεκεμβρίου βρισκόταν οι: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Mιχάι, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Τσιγγάρας, Μουργκ, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

Στην αρχική 11άδα στο ΠΑΟΚ – ΠΑΣ του Μαρτίου βρισκόταν οι: Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σοάρες, Κούρτιτς, Μουργκ, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ, Τσόλακ.

Το πήγε όσο (δεν) πάει

Που θέλω να καταλήξω; Στις τρεις αναμετρήσεις ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 24 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Μιλάμε για ένα ολόκληρο ρόστερ, όχι αστεία. Ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να στύψει το ρόστερ του για να επιβιώσει ο ΠΑΟΚ. Με βάση τη ζημιά που έγινε το Νοέμβριο, με εκείνες τις τρεις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα, το ότι ο ΠΑΟΚ, βρίσκεται με αυτό το ρόστερ, που έχει φτάσει στα όρια του, να νιώθει ασφάλεια για την δεύτερη θέση, να καλείται να υπερασπιστεί νίκη στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Conference League και να περιμένει να δει πότε θα παίξει τα ημιτελικά κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, το λες επιτυχία. Επαναλαμβάνω, τηρουμένων των αναλογιών και των δεδομένων που έχουν καταγραφεί. Και, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αναμέτρηση με τη Γάνδη στο Βέλγιο, ο ΠΑΟΚ περιμένει τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, για ξεκούραση, ανάσες και να ετοιμαστεί για την επόμενη παρτίδα αγώνων, όταν και τα πλέι οφ θα είναι πάλι σε δεύτερη μοιρα και σε πρώτη θα είναι είτε οι προημιτελικοί του Conference League είτε οι ημιτελικοί με τον Ολυμπιακό.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News