ΠΑΟΚ: Το κενό στη μεγάλη περιοχή και η… επιστροφή Ζίβκοβιτς

ΠΑΟΚ: Το κενό στη μεγάλη περιοχή και η… επιστροφή Ζίβκοβιτς στο 0-0 με τον Ολυμπιακό για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος

Ο Αντώνης Τσακαλέας μετράει όλα όσα έδειξε ο ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, ένα ματς που δε μας έκανε σοφότερους αλλά έριξε νερό στο μυλό των δυο ομάδων 

Η συνολική εικόνα του πρώτου ημιτελικού ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, που έγινε στη μισογεμάτη Τούμπα (κόπηκαν περίπου 15.000 εισιτήρια) μας έδειξε πως καμία από τις δυο ομάδες δεν μπόρεσε να παίξει καλύτερα από την εικόνα που έχει το τελευταίο διάστημα. 

Η λογική της «έκπληξης» με Ζαμπά 

Η γνωστοποίηση των ενδεκάδων επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε προκύψει από την προηγούμενη της αναμέτρησης, και ήθελε τον Λέο Ζαμπά (σχεδόν δέκα ημέρες μετά το πειθαρχικό παράπτωμα που έκανε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να τον διώξει από την προπόνηση και να τον στείλει στη Β’ ομάδα) να έχει θέση στο αρχικό σχήμα. Ο Ρουμάνος τεχνικός αποφάσισε να πάει στην αναμέτρηση με τον μοναδικό καθαρόαιμο εξτρέμ που διαθέτει. Και για να σας προλάβω, ούτε ο Μουργκ, ούτε ο Μιτρίτσα είναι καθαρόαιμοι εξτρέμ. Με αυτό τον τρόπο, αποφάσισε να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στον Ζαμπά. Μη ρωτάτε για τον αριθμό των «ευκαιριών» που έχει πάρει ο Ζαμπά. Έχει χαθεί το μέτρημα. Αν ο Λουτσέσκου είχε ένα πλήρες ρόστερ, δε θα το έκανε αυτό.  

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει φρεσκάδα και ψάχνει διαστήματα 

Ακόμα και σε μια περίοδο που είχε και την αναβολή της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ, ανάμεσα στους αγώνες με τη Μαρσέιγ, ακόμα και με σχεδόν «δεύτερη» ομάδα στο παιχνίδι με τον Άρη, ο ΠΑΟΚ δεν δείχνει να έχει τη φρεσκάδα που θα πρέπει να έχει μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, σε αυτό το κομμάτι της χρονιάς. Δεν είπαμε να τρέχουν όπως περιμένεις να το κάνουν στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά έναν ρυθμό, να κάνουν ένα ματς υψηλής έντασης ως κάτοχοι μπάλας. Αν θέλετε, να κάνουν ξανά ένα ματς τέτοιας έντασης όπως απαιτήθηκε με τη Μαρσέιγ, μια εβδομάδα νωρίτερα. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε διαστήματα μέσα στο ματς. Κάποια 10λεπτα για να φορτσάρει.    

Το «αλλά» του Άκπομ 

Για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Τσούμπα Άκπομ έκανε πολλά έξω από τη μεγάλη περιοχή. Και κάπου εδώ έρχεται και το «αλλά». Δεν είναι 100% δική του ευθύνη η απουσία του από τη μεγάλη περιοχή. Δεν είναι ότι ο ΠΑΟΚ πήγε τη μπάλα καμιά 10αρία φορές και ο Άκπομ τα θαλάσσωσε, αλλά και πάλι δεν είναι το φορ περιοχής, και όσο ο ΠΑΟΚ πάει σε ματς των τριών – τεσσάρων φάσεων, τέτοιο φορ έχει ανάγκη. 

Αντρίγια Ζίβκοβιτς, καλώς ήρθες πίσω 

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε μετά από καιρό ένα γεμάτο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι γεμάτο από στιγμές, εμπνεύσεις, μάχες. Ο Σέρβος είναι ιδιαίτερος παίκτης, με τα πάνω και τα κάτω του, και τελευταία, είχαμε… πήξει να βλέπουμε τα κάτω του. Στη μεγάλη του στιγμή, ο Βατσλίκ είχε τη δική του μεγάλη. Ωραίο τέρμα ο Βατσλίκ. Τέρμα για πρωταθλητισμό. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα, από τον τερματοφύλακα θέλεις να σου βγάζει το δύσκολο.  

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News