ΠΑΟΚ - Γάνδη 1-0: Έβαλε βάσεις πρόκρισης

ΠΑΟΚ – Γάνδη Με γκολ φάουλ του Γιάσμιν Κούρτιτς ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 και έβαλε βάσεις πρόκρισης στα προημιτελικά του Conference League

Με γκολ φάουλ του Γιάσμιν Κούρτιτς ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 και έβαλε βάσεις πρόκρισης στα προημιτελικά του Conference League

Ο Γιάσμιν Κούριτς έβαλε άλλη μια υπογραφή σε ματς του ΠΑΟΚ. Ο Σλοβένος – που θα απουσιάζει από τη ρεβάνς, όπως και ο Ζίβκοβιτς λόγω καρτών – σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ο Δικέφαλος επικράτυησε με 1-0, βάζοντας πλώρη για τα προημιτελικά του Conference League!

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους δυο προπονητές να δείχνουν διαβασμένοι και να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του αντιπάλου. Από τη μια ο ΠΑΟΚ ο οποίος προσπάθησε να πάει τη μπάλα στα άκρα και στην πλάτη των δυο μπακ χαφ στο 3-5-2 των Βέλγων. Από την άλλη η Γάνδη, αν και αρέσκεται να παίζει στον άξονα, «φόρτωσε» τη δεξιά της πλευρά, πιέζοντας αρκετά τον Βιεϊρίνια. Είναι χαρακτηριστικό πως από εκείνη την πλευρά, ο Πασχαλάκης βγήκε εκτός περιοχής και έδιωξε τη μπάλα τέσσερις φορές στα πρώτα 25 λεπτά. Το δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου ήταν ισορροπημένο, με αρκετές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και ελάχιστες τελικές στις δυο εστίες.  

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να δείχνει μεγαλύτερη διάθεση και στο 52’ να χάνει ευκαιρία, με την κεφαλιά του Άκπομ να φεύγει άουτ, μετά από σέντρα του Κούρτιτς. Η Γάνδη είχε δική της μεγάλη ευκαιρία στο 54’, με τον Πασχαλάκη να έχει απάντηση στο σουτ του Οφόε, με τον Μόντες να σκοράρει στην εξέλιξη της φάσης αλλά από θέση οφ σάιντ. Πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, με τον… συνήθη ύποπτο. Ο Λευτέρης Λύρατζης πήρε φάουλ και ο Σλοβένος βρήκε και πάλι τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, έστω και αν η εκτέλεση δεν ήταν καλή, με τη μπάλα να χτυπά σε παίκτη της Γάνδης και να αλλάζει πορεία τόσο ώστε να νικηθεί ο ρεφ.  

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο ΠΑΟΚ πήγε το ματς εκεί που το ήθελε. Κοντρόλαρε τον ρυθμό, δεν απειλήθηκε και έψαξε κάποια φάση για ένα ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα.  

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (80’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς (85’ Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (71’ Ελ Καντουρί), Άκπομ (85’ Τσόλακ). 

Γάνδη: Ρεφ, Οκούμου (46’ Τορουναρίγκια), Ενγκαντό, Χάνσεν-Όλσεν, Σαμουίς, Ντε Σαρτ, Καμς, Κάστρο, Οφόε, Χιουλσάγκερ (82’ Τισουνταλί), Ντεπουάτρ. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News