Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Ευρωπαίος, Κυπελλούχος και καλύτερος!

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Ευρωπαίος, Κυπελλούχος και καλύτερος στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και γύρισε για τα καλά! Μετά την επιστροφή στην Ευρώπη, επέστρεψε και στους τίτλους, νικώντας 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αϊτόρ!

Αυτό ήταν σωστό! Μετά την επιστροφή στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και στους τίτλους, νικώντας 1-0 τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας! Μετά από ένα επεισοδιακό βράδυ, σε ένα ματς με δύο μεγάλες διακοπές και με πολλή ένταση, το Τριφύλλι πήρε στο τέλος αυτό που άξιζε απόλυτα: το τρόπαιο. Έτσι, επισφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την ολική επαναφορά του, μετά από μία δύσκολη πενταετία…

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν εντυπωσιακός, μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ, μπορούσε να δεχτεί την ισοφάριση, όμως στο τέλος της βραδιάς ήταν αυτός που το ήθελε περισσότερο. Και οι παίκτες του έδειξαν έτοιμοι να… φάνε κάθε μέτρο του γηπέδου, απέναντι σε αντιπάλους με μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά που δεν είχαν αυτό που είχαν οι «πράσινοι».

Η αγωνιστική ανάλυση έρχεται σε δεύτερη μοίρα απόψε. Γιατί αυτό που μετράει για τον Παναθηναϊκό, είναι ο τίτλος. Αυτό έχει σημασία. Στο τέλος της σεζόν, η ιστορία θα γράψει για το 19ο Κύπελλο. Τα υπόλοιπα, θα τα βρουν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τους παίκτες του. Αυτοί που πέρασαν μεγάλες δυσκολίες στη διάρκεια της σεζόν, αλλά άντεξαν, δούλεψαν και δικαιώθηκαν!

Εξυπακούεται ότι έχει σημασία ο οργανισμός του Τριφυλλιού να αναλύσει σωστά αυτήν την επιτυχία. Να μην θαμπωθεί, να επιδείξει σωστή διαχείιση και να χτίσει πάνω της. Ωστόσο, αυτό το ζήτημα θα απασχολήσει από αύριο. Απόψε, όλοι έχουν δικαίωμα να πιουν από το νέκταρ του θριάμβου. Να πανηγυρίσουν, να χαρούν και να ησυχάσουν.

Γιατί ο τελικός δεν ήταν μία γιορτή

Θες να ασχοληθείς αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο και δεν μπορείς… Στο διάστημα που ακολούθησε τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να προβούν σε αυτοκριτική και να σκεφτούν, προκειμένου να αποφευχθεί ο επόμενος αδικοχαμένος ποδοσφαιρόφιλος. Ο οποίος θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε. Ο αδερφός μας, ο κολλητός μας, ο γείτονας μας. Υποτίθεται πως και οι πιο θερμόαιμοι είχαν την ίδια ευκαιρία.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο τελικός του Κυπέλλου ήταν ένα crash-test για όλους. Κυρίως, λόγω του όγκου των θεατών στις εξέδρες του «Σπύρος Λούης». Σχεδόν 50.000 βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ. Και τι συνέβη, ένθεν κείθεν;

Το τεστ απέτυχε παταγωδώς. Όλοι αναμετρήθηκαν με την ιστορία και κρίθηκαν λίγοι. Όταν ο τελικός αρχίζει με μισή ώρα καθυστέρηση, με έναν διαιτητή ο οποίος πέρυσι σφύριξε τον τελικό του Champions League, τότε καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε. Όταν η τηλεόραση έδειξε μικρά παιδιά να δακρύζουν, τότε, κύριοι, αποτύχαμε…

Είχαμε κανονικό διαιτητή…

Φυσικά, δεν ήταν δυνατόν να τελειώσουμε εκεί… Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 1-0 με την εκτέλεση πέναλτι του Αϊτόρ και σημειώθηκε νέα διακοπή, που διήρκεσε 40 λεπτά. Ο Αϊτόρ πανηγύρισε το γκολ μπροστά από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ένας πέταξε ένα κομμάτι τσιμέντο και αυτό χτύπησε τον Ισπανό εξτρέμ στο αριστερό χέρι. Ο Λαόθ πήρε το αντικείμενο και διέκοψε ξανά το ματς, με σαφή προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχτεί την… τρίτη και φαρμακερή.

Αξίζει να σημειώσουμε κάτι… Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ όρισε έναν διαιτητή της ελίτ κατηγορίας της ΟΥΕΦΑ, για να εξασφαλίσει την αξιοπιστία του τελικού του Κυπέλλου. Ωστόσο, για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό δεν είναι πάντα καλό. Γιατί ο Ισπανός Λαόθ και ο κάθε Λαόθ που ανήκει στην αντίστοιχη κλίμακα, δεν θα ρισκάρει τη φήμη του για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απλώς θα το διακόψει, θα γράψει στο φύλλο αγώνα ακριβώς ότι θα συμβεί και θα φύγει σαν κύριος. Ο Ισπανός αξιολογείται διαρκώς για να σφυρίξει στο Μουντιάλ και δεν θα επιτρέψει στον ελληνικό τελικό να αμαυρώσει τη βαθμολογία του…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News