Παναθηναϊκός: «Γιατί δεν παίρνετε τον Τσέκα;»

Eurokinissi

Η λίστα με τους ελεύθερους παίκτες συμπεριλαμβάνει μερικά σπουδαία ονόματα. Μόνο που το περιερχόμενο συχνά δεν συμβαδίζει με την ετικέτα. Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι η υπερβολική καθυστέρηση στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού του Παναθηναϊκού. Ο box-to-box που χρειαζόταν ο Γιοβάνοβιτς έπρεπε να βρίσκεται ήδη στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και να προετοιμάζεται για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αντί για αυτό, δεν υπάρχει (τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Τρίτης) προχωρημένη διαπραγμάτευση με κάποιον ποδοσφαιριστή.

Ας είμαστε ρεαλιστές: οι συνθήκες για μεταγραφή είναι πάρα πολύ δύσκολες πλέον. Οι περισσότερες αγορές έχουν κλείσει και δύσκολα μία ομάδα θα πουλήσει έναν βασικό παίκτη της, χωρίς να μπορεί να τον αντικαταστήσει. Αυτό σημαίνει πως οι επιλογές του Γιοβάνοβιτς περιορίζονται δραματικά.

Συγχρόνως, η λίστα με τους ελεύθερους που είναι ανοιχτή, περιέχει κυρίως ανενεργούς αθλητές οι οποίοι προέρχονται από πολύμηνη απραξία. Μία παράμετρος που σημαίνει πως ένας τέτοιος χαφ, δεν θα μπορεί να βοηθήσει άμεσα. Θα χρειαστεί μίνιμουμ έναν μήνα για να έχει ικανοποιητικό βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας. Άρα, προς το παρόν, ο Γιοβάνοβιτς θα συνεχίσει με όσους ήδη δουλεύει καθημερινά.

Το καλό και το κακό του Γιοβάνοβιτς

Οι οπαδοί που από τη μία νιώθουν ελπίδες με την καλή αρχή του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και από την άλλη, αγωνιούν για την ενίσχυση που δεν έρχεται, είναι λογικό να διαβάζουν τον κατάλογο με τους ελεύθερους και να κυκλώνουν τα πιο γνωστά ονόματα. Και να γράφουν και να σχολιάζουν στα social media «πάρτε τον τάδε, γιατί δεν σας κάνει;».

Ας πάρουμε παράδειγμα τον Τσέκα. Ο 27χρονος Πορτογάλος ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής Γαλλίας το 2021 με τη Λιλ, είναι ίσως ο πιο φημισμένος free agent αυτή την περίοδο. Τα άρθρα και τα σχόλια «κλείστε τον Τσέκα» δεν προξενούν εντύπωση, αφού οι περισσότεροι στέκονται στο περιτύλιγμα και ελάχιστοι προσπαθούν να δουν κάτω από την ετικέτα.

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Μα το ελκυστικό προφίλ του Τσέκα σίγουρα θα το έχουν εντοπίσει πολλοί που ασχολούνται με τις μεταγραφές. Το ερώτημα είναι γιατί κανείς δεν προχώρησε και πως ένας μέσος με ικανότητες, παραμένει χωρίς συμβόλαιο; Είναι οι εξωπραγματικές απαιτήσεις του Πορτογάλου; Είναι ένας τραυματισμός; Είναι κάτι άλλο; Δεν έχω την απάντηση, αλλά σίγουρα κάτι δεν ξέρουμε…

Η υπερβολική καθυστέρηση και η αναποφασιστικότητα συγκαταλέγονται στα μειονεκτήματα του Γιοβάνοβιτς. Στον αντίποδα, η διεξοδική έρευνα είναι πλεονέκτημα για τον Σέρβο, ακριβώς επειδή προστατεύει τον Παναθηναϊκό από τέτοιες «παγίδες». Για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις, δεν ακυρώνουμε τον Τσέκα, απλώς καταγράφουμε την πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα, θα τα δούμε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News