Παναθηναϊκός: Ένα ντέρμπι που δεν θα είναι ίδιο με τα επόμενα

Sportday.gr

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που δεν θα μοιάζει καθόλου με τις επόμενες φορές που θα συναντηθούν οι δύο μεγάλοι της Αθήνας. Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν για Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έρχεται νωρίς στο πρωτάθλημα. Απόψε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» θα αναμετρηθούν δύο σύνολα που δεν βρίσκονται στην ίδια αφετηρία. Ο Παναθηναϊκός έχει μία συνέχεια από πέρυσι, με τον ίδιο προπονητή και με μία βάση στο ρόστερ του. Όχι στον βαθμό που πίστευε όταν τελείωσε πέρυσι τον τελικό του Κυπέλλου, αφού ειδικά η μεσαία γραμμή του αναμορφώθηκε πλήρως και οι ανακατατάξεις συνεχίζονται.

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ έχει νέο προπονητή, τον Ματίας Αλμέιδα και μέχρι πριν δύο μέρες, έκλεισε άλλες δύο μεταγραφές. Αναμφίβολα, το δυναμικό της Ένωσης έχει πλεόνασμα ποιότητας, αλλά και έλλειψη συνοχής και ομοιογένειας. Συνεπώς, το αποψινό αθηναϊκό ντέρμπι μάλλον ελάχιστα θα μοιάζει με τα τουλάχιστον άλλα τρία που θα δούμε στη σεζόν, για τον Β’ γύρο και τα Play Offs.

Ακριβώς επειδή είναι νωρίς στη διοργάνωση και πολλά θα αλλάξουν (σε μία ιδιαίτερη αγωνιστική περίοδο, που μεσολαβεί και μεγάλη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ), σε λίγες ώρες στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας δεν κρίνεται το παραμικρό. Εκτός από το γόητρο και το πρεστίζ που πάντα έχουν τη σημασία τους στο αθηναϊκό ντέρμπι.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν τη μητέρα των μαχών και η έκβαση του να μας γεμίσει αισιοδοξία ή απαισιοδοξία. Ασφαλώς, το ιδανικό είναι ο Παναθηναϊκός να νικήσει την ΑΕΚ, να πετύχει το 4Χ4 και να παραμείνει μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Πρακτικά, αυτό του εξασφαλίζει κάτι; Όχι. Θα μεταβάλλει την πραγματικότητας της υπερβολικά καθυστερημένης υλοποίησης του μεταγραφικού σχεδιασμού; Ούτε. Θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης και δουλειάς του Γιοβάνοβιτς; Σε καμία περίπτωση, όπως αποδείχτηκε και πέρυσι.

Οι παίκτες του Τριφυλλιού πρέπει να βγουν σε ένα κατάμεστο «Απόστολος Νικολαΐδης», να παίξουν το παιχνίδι τους και να ικανοποιήσουν τον κόσμο. Αυτό έχει σημασία. Να προσπαθήσουν να το συνδυάσουν με τη νίκη και να αποδείξουν ότι φέτος έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και θα πραγματοποιήσουν πορεία πρωταθλητισμού. Αλλά στο τέλος, θα μετρήσει η διάρκεια και η συνέπεια και όχι μία νίκη ή μία ήττα. Αυτό δεν πρέπει να ξεφεύγει από το μυαλό κανενός και να μην μεγαλοποιούνται τα πράγματα.

Υ.Γ.: Έχει ενδιαφέρον η προσέγγιση της ΑΕΚ ότι πήγαν να την… παγιδέψουν με τον ορισμό του Σιδηρόπουλου. Ποιος ακριβώς να το κάνει αυτό; Η Ένωση είναι μέσα στα πράγματα στην ΕΠΟ, όσο καμία άλλη ομάδα στην παρούσα φάση. Οπότε, αν επικρατεί τέτοια εντύπωση στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, ας το ψάξουν εσωτερικά. Γιατί ειδικά από τον Παναθηναϊκό, που δεν έχουν καμία πρόσβαση στο Πάρκο Γουδί, μοιάζει απίθανο να συμβεί. Ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν αυτά που λένε…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News