Παναθηναϊκός: Στην Τούμπα είναι το πρώτο crash-test

Eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ μαζί με τον Ολυμπιακό πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα την τελευταία πενταετία. Ο Παναθηναϊκός πάει φέτος στην Τούμπα για να δοκιμαστεί σε συνθήκες τίτλου.

Η πρόοδος που έχει σημειώσει ο Παναθηναϊκός με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, δεν αμφισβητείται. Άλλωστε, είναι καθ’ όλα ορατή στο χορτάρι και αποτυπώνεται στα αποτελέσματα και στη στατική. Επίσης, την παραδέχονται όλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού βλέπουν την ολική επαναφορά του Τριφυλλιού.

Από την άλλη, στον Παναθηναϊκό δεν αρκεί μία ανταγωνιστική παρουσία στο πρωτάθλημα. Ούτε καν η πορεία πρωταθλητισμού. Το μέγεθος του Συλλόγου επιτάσσει τη διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή. Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός του Γιοβάνοβιτς και των «πράσινων», παρότι δεν το φωνάζουν.

Φυσικά, στο ποδόσφαιρο θαύματα δεν γίνονται. Ο Παναθηναϊκός ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια αδυνατούσε να διεκδικήσει τους στόχους που αρμόζουν στην ιστορία του, πρέπει να περάσει από μερικά ορόσημα για να πείσει ότι επέστρεψε.

Η κυριακάτικη αναμέτρηση στην Τούμπα είναι ένα από τα πιο σοβαρά crash-test. Αφενός λόγω της έδρας. Παραδοσιακά, το συγκεκριμένο γήπεδο ήταν εξαιρετικά αφιλόξενο ακόμα και στις εποχές που ο Παναθηναϊκός ήταν πανίσχυρος. Αφετέρου, ο ΠΑΟΚ μετά τον Ολυμπιακό, είναι ο εγχώριος πρωταγωνιστής και με τους περισσότερους τίτλους την τελευταία πενταετία. Άρα, αυτός είναι που πρέπει να προσπεραστεί…

Ο ΠΑΟΚ είναι ανταγωνιστής

Χωρίς να παραγνωρίζουμε την ΑΕΚ και τον Άρη και τις δυνατότητες τους, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι οι δύο αντίπαλοι που τερμάτιζαν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός αυτούς τους δύο ανταγωνιστές θέλει να εκθρονίσει. Άρα, την Κυριακή έχει την ευκαιρία να στείλει ένα πρώτο μήνυμα για τις προθέσεις του.

Ο Παναθηναϊκός Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ θέλει να εκθρονίσει. Άρα, την Κυριακή έχει την ευκαιρία να στείλει ένα πρώτο μήνυμα για τις προθέσεις του.

Ο ΠΑΟΚ μοιάζει να μην έχει την περσινή ποιότητα και δυναμική, λόγω της εκτεταμένης ανανέωσης που επιχείρησε το καλοκαίρι. Οι μεγάλες προσωπικότητες που οδήγησαν τον Δικέφαλο στο πιο επιτυχημένο διάστημα της ιστορίας του είτε αποχώρησαν, είτε η καριέρα τους έχει δύσει. Οπότε, η ομάδα της Θεσσαλονίκης περνά από το λογικό διάστημα που χρειάζεται μέχρι την ανασυγκρότηση.

Ωστόσο, στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθεται ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ένας καθόλα επιτυχημένος και ικανός προπονητής. Αυτός που ξέρει τη συνταγή της επιτυχίας στην Τούμπα. Επιπλέον, ο «ασπρόμαυρος» οργανισμός έχει συνηθίσει στον πρωταθλητισμό, στην πίεση και στη διαχείριση τέτοιων παιχνιδιών. Κάτι που στο Τριφύλλι τώρα το μαθαίνουν.

Συνεπώς, το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη κρύβει ευκαιρίες και παγίδες. Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει και ανέβει στο +7 από τον ΠΑΟΚ, έχοντας την ίδια διαφορά από τον Ολυμπιακό, το +5 από τον Άρη και το +6 από την ΑΕΚ, έχει χτίσει σημαντική παρακαταθήκη. Δεν θα έχει εξασφαλίσει κάτι, αλλά θα είναι πια μία ξεκάθαρη ένδειξη του τι μπορεί να κάνει…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News