Παναθηναϊκός: «Καπετάνιε», μας έπιασε το μαράζι

Eurokinissi

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης βρέθηκε στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Με την εικόνα να προκαλεί ένα τσίμπημα σε όσους φίλους του Παναθηναϊκού τον είδαν. Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Τα εγκαίνια της «Αγιάς Σοφιάς» ήταν ένα σπουδαίο γεγονός για την ΑΕΚ και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε, υπό κανονικές συνθήκες η έδρα μιας ομάδας έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον πενήντα χρόνια. Ενώ υπάρχουν γήπεδα με ιστορία μεγαλύτερη του ενός αιώνα.

Προφανώς, οι οπαδοί των άλλων ομάδων και ειδικά των μεγάλων αντιπάλων της ΑΕΚ, δεν χαίρονται άμεσα με το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν τους αφορά το ζήτημα, όσο και αν αναγνωρίζουν ότι συνολικά για την πρόοδο του αθλήματος, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις είναι απαραίτητες.

Ωστόσο, η χαρά των περισσοτέρων ήταν έμμεση. Όλοι έχουμε συγγενείς, φίλους και γνωστούς που υποστηρίζουν την ΑΕΚ. Αυτές τις μέρες οι Ενωσίτες χαμογελούν, χαίρονται, είναι ευδιάθετοι. Είναι τόσο όμορφη η διάθεση των φίλων της Ένωσης, που είναι απίθανο να τους συναναστρέφεσαι και να μην επηρεαστείς. Να μην χαρείς με τη χαρά τους, παρότι δεν είναι δική σου χαρά.

Βρέθηκε στο… λάθος γήπεδο

Όσοι φίλοι του Παναθηναϊκού έτυχε να παρακολουθήσουν τη μετάδοση από την «Αγιά Σοφιά», σίγουρα θα αισθάνθηκαν ένα τσίμπημα με μία συγκεκριμένη εικόνα: με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να φιλοξενείται στη σουίτα του Δημήτρη Μελισσανίδη. Όχι επειδή δεν έπρεπε ο Βαρδινογιάννης να παραστεί στην εκδήλωση. Το αντίθετο, ορθώς έπραξε ο ιστορικός ηγέτης του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Το τσίμπημα έχει να κάνει με την περίσταση. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης θα έπρεπε να είχε προ πολλού παραστεί στην αντίστοιχη εκδήλωση του Παναθηναϊκού για τα εγκαίνια του δικού του «σπιτιού». Του γηπέδου που θα οδηγούσε το Τριφύλλι στον επόμενο αιώνα.

Ο «καπετάνιος» ήταν ο πλέον κατάλληλος. Ένας παράγοντας που αγάπησε παράφορα τον Παναθηναϊκό, ο πολυνίκης πρόεδρος στην ιστορία του τμήματος με 18 τίτλους και μέλος μίας από τις ισχυρότερες και πιο εύρωστες οικογένειες στη χώρα. Δυστυχώς, δεν το έπραξε και ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρείται μέχρι σήμερα…

Μακάρι σύντομα να πάρει τη θέση του

Δεν είναι το κατάλληλο blog για να αναζητήσουμε τις ευθύνες που έχει ο Γιώργος Βαρδινογιάννης για τη μη επίλυση του γηπεδικού του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως στην περίοδο του στην προεδρία της ΠΑΕ, το ζήτημα ελάχιστα απασχόλησε τον ίδιο. Καθώς και την οικογένεια του, αφού ο Γιώργος Βαρδινογιάννης δεν λειτουργούσε ανεξάρτητα.

Βλέποντας τον Γιώργο Βαρδινογιάννη στα εγκαίνια άλλου γηπέδου, άλλης ομάδας, δεν γίνεται να μην σε πιάνει το μαράζι… Να ζηλεύεις λιγάκι, που ο ιστορικός πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού δεν έχει βρεθεί ακόμα στο νέο γήπεδο του Τριφυλλιού. Επειδή το παρελθόν δεν αλλάζει, η ευχή είναι αυτή τη φορά, οι εξελίξεις για τη Διπλή Ανάπλαση να «τρέξουν» και μην εμφανιστεί κάποιο αναπάντεχο εμπόδιο. Ώστε ο «καπετάνιος» να έρθει μία μέρα στα… σωστά εγκαίνια!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News