Παναθηναϊκός: Πανάθα, έλα, μας έχει πιάσει τρέλα!

EUROKINISSI

Το διπλό του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, απέδειξε πως το 5Χ5 πριν τη διακοπή, δεν ήταν τυχαίο και δεν οφειλόταν μόνο στη Λεωφόρο… Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

«Μα, έχει παίξει τα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια στη Λεωφόρο». «Μόνο ένα ντέρμπι έδωσε και αυτό το πήρε με δύο πέναλτι». «Έλα μωρέ, πεθαμένος είναι ο ΟΦΗ, μην δίνετε σημασία». Σε γενικές γραμμές, αυτά και πολλά άλλα παρεμφερή ακούγαμε και διαβάζαμε στη διάρκεια της δεκαπενθήμερης διακοπής για την πρώτη θέση του Παναθηναϊκού και το 5Χ5.

Σαν ήταν ένα παράδοξο και παροδικό φαινόμενο, σαν να μην το δικαιούταν η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Όμως, ήρθε η αναμέτρηση της Τούμπας για να δώσει απαντήσεις. Όχι για το αν ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει εφέτος τον τίτλο του πρωταθλητή, αφού αυτό απαντιέται και θα απαντηθεί στο χορτάρι. Αλλά επειδή δίκαια φιγουράρει στην κορυφή της Super League, με εφτά βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, που θα μειωθούν στους έξι αν η ΑΕΚ νικήσει τον Ιωνικό στα ποδοσφαιρικά εγκαίνια της «Αγιάς Σοφιάς».

Δεν φοβάται, δεν πανικοβάλλεται

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ξέφυγε εφτά βαθμούς στη βαθμολογία και το πέτυχε εμφατικά, με ανατροπή. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ολιβέιρα, με μία απίθανη έμπνευση του Αουγκούστο, που μάλλον θα τη βλέπει στο ριπλέι και θα απορεί με τον εαυτό του. Ωστόσο, το αναπάντεχο είναι μέρος του ποδοσφαίρου.

Όπως και απέναντι στην ΑΕΚ που «στράβωσε» το ματς με το γκολ του Πινέδα, έτσι και με τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός δεν… λιγοψύχησε με το προβάδισμα του Ολιβέιρα. Υπό άλλες προϋποθέσεις, θα μιλάγαμε για αντίδραση πρωταθλητή. Αλλά είναι νωρίς για υπερβολές, οπότε απλώς επιβάλλεται να αναδείξουμε την προσωπικότητα που έχει πλέον το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Κάθε ποδοσφαιριστής έχει εκπαιδευτεί, έχει μάθει τον ρόλο του και κανείς δεν πανικοβάλλεται. Από τον MVP της βραδιάς, μέχρι τον χειρότερο. Όλοι υπηρετούν το πλάνο του Γιοβάνοβιτς, με πίστη ότι θα αποδώσει και το παιχνίδι θα έχει αίσια έκβαση. Για άλλη μία φορά, αυτό συνέβη στο τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Ο Παναθηναϊκός νίκησε και διεύρυνε το σερί του με το 6Χ6 και τους 18 βαθμούς.

Ο παροξυσμός έρχεται την Κυριακή

Με το νικηφόρο πέρασμα από τη Θεσσαλονίκη, ο Παναθηναϊκός δεν στέφεται πρωταθλητής. Ούτε πείστηκε ο Ιβάν να θέσει στόχο τον τίτλο και αρκέστηκε στα τετριμμένα. Πάντως, διπλά όπως αυτό στην Τούμπα, διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μιας ομάδας και το Τριφύλλι μετατρέπεται σε νικητή. Με τον Αϊτόρ πρωταγωνιστή, με τον Ρούμπεν στη μπαγκέτα και με τους υπόλοιπους να ακολουθούν με επιτυχία το έργο.

Προς το παρόν, η μεγαλύτερη κατάκτηση είναι η… τρέλα που έχει πιάσει τον κόσμο με την ομάδα. Οι οπαδοί ανυπομονούν για το επόμενο παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και το sold-out εναντίον του Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή, μοιάζει δεδομένο. Βέβαια, ο Γιοβάνοβιτς θα επιχειρήσει… πλύση εγκεφάλου, για να μην παρασυρθεί κανείς. Μέχρι την Κυριακή… «Πανάθα, έλα, μας έχει πιάσει τρέλα!»…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News