Παναθηναϊκός: Ας πάρουμε πίσω τις Κυριακές… και τα Σάββατά μας!

Το βράδυ του Σαββάτου θα βρεθούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο σχεδόν 17.000 φίλοι του Παναθηναϊκού σε μια από τις μεγαλύτερες εκδρομές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και έχουν όλοι μία υποχρέωση!

Το αποψινό παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο είναι από μόνο του ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Τόσο για το ποδοσφαιρικό σκέλος του, αφού ο γηπεδούχος και τρίτος της βαθμολογίας ΝΠΣ Βόλος που μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες, υποδέχεται τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει το απόλυτο στις εννιά αγωνιστικές. Όσο και για όσα συμβαίνουν έξω από το τερέν…

Απόψε, στις εξέδρες θα βρεθούν περίπου 17.000 θεατές σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 22.700 θέσεων. Το αξιοσημείωτο δεν είναι ο αριθμός τους, αλλά το γεγονός πως πρόκειται για φιλοξενούμενους. Στην πλειονότητα τους, δεν θα είναι ντόπιοι που θα υποστηρίζουν την ομάδα της περιοχής τους, η οποία τα καταφέρνει περίφημα στη Super League, παρότι είναι νεοσύστατη και δεν έχει μεγάλο μπάτζετ.

Θα είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ενθουσιασμένοι από τις επιδόσεις των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, θα πάνε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας για να τη βοηθήσουν στη μάχη του τίτλου. Θα είναι εκδρομείς, οι οποίοι θα συνδυάσουν το ματς με τη βόλτα τους στην πόλη ή στο Πήλιο και ελπίζουν να πανηγυρίσουν ένα μεγάλο διπλό.

Απόψε, το βάρος πέφτει στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αναλογιστείτε το ηχηρό μήνυμα που θα σταλεί, εάν ένα τόσο μαζικό ταξίδι σε μία επαρχιακή πόλη, εξελιχτεί σε γιορτή και σε ένα ευχάριστο γεγονός. Πόσο δυνατό θα είναι το παράδειγμα για σύσσωμη τη φίλαθλη κοινότητα στη χώρα μας.

Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος στον Καίσαρα, αυτό το πλήθος κόσμου θα επισκεφτεί την περιοχή και μετά το γήπεδο, επειδή το επέτρεψε ο Αχιλλέας Μπέος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και δήμαρχος της πόλης όσο αμφιλεγόμενος παράγοντας και αν είναι, συναίνεσε στην έλευση των οπαδών του Παναθηναϊκού. Ήταν πολύ εύκολο να μην παραχωρήσει εισιτήρια, όπως το έχει πράξει πολλάκις στο παρελθόν.

Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από όσους θα βρεθούν σήμερα στο Βόλο. Από τη συμπεριφορά τους. Ούτως ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και η «πράσινη» εκστρατεία, να έχει συνέχεια, αρχής γενομένης από το Αγρίνιο. Καταλαβαίνουμε ότι το παραμικρό επεισόδιο, η παραμικρή φασαρία ή παρεξήγηση, τι συνέπειες θα έχει. Σε όλα τα επίπεδα…

Έχουν λείψει οι εκδρομές, ευκαιρία να ξαναρχίσουν

Οι οπαδοί όλων των ομάδων συζητούν πόσο τους έχει λείψει το συναίσθημα της εκδρομής. Να πηγαίνουν στα εκτός έδρας παιχνίδια. Στην επαρχία σε πρώτη φάση και αν πετύχει το εγχείρημα, μεταγενέστερα στα ντέρμπι. Προτού παγιωθεί η παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών στις εξέδρες, πρέπει να αποδείξουν όλοι πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες.

Απόψε, το βάρος πέφτει στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αναλογιστείτε το ηχηρό μήνυμα που θα σταλεί, εάν ένα τόσο μαζικό ταξίδι σε μία επαρχιακή πόλη, εξελιχτεί σε γιορτή και σε ένα ευχάριστο γεγονός. Πόσο δυνατό θα είναι το παράδειγμα για σύσσωμη τη φίλαθλη κοινότητα στη χώρα μας.

Απόψε, είναι η ευκαιρία για να πάρουμε όλοι πίσω τις Κυριακές μας (Σάββατο είναι, αλλά ας το κάνουμε λίγο πιο δόκιμο)! Για να επιστρέψουμε κάποια στιγμή στην ποδοσφαιρική κανονικότητα, όταν ένα παιχνίδι θα διεξάγεται με οπαδούς των δύο ομάδων και δεν θα φοβόμαστε έκτροπα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News