Παναθηναϊκός: Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα…

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει το 10Χ10 απέχοντας από τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που μπορεί να φτάσει. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό για τη συνέχεια της σεζόν στη Super League!

Ένα μεμονωμένο παιχνίδι λειτουργεί συχνά ως παραμορφωτικός φακός για τις δυνατότητες μιας ομάδας. Ένα ευρύ σκορ, μία μεγάλη εμφάνιση, αρκούν για να ξεγελάσουν. Ωστόσο, εάν δεν έχουν βάση, τότε το ποδόσφαιρο έρχεται σύντομα (συνήθως) να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 5-1 του ΝΠΣ Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με το σκορ να αποτυπώνει την ευκολία της νίκης. Όχι απαραίτητα τη διαφορά δυναμικότητας, αφού ο αντίπαλος του Τριφυλλιού έχει νικήσει στην έδρα της ΑΕΚ, κέρδισε εύκολα τον Άρη και πήρε βαθμό από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε στον Βόλο να εκδηλώσει τις αρετές του και τον χτύπησε σε όλες τις αδυναμίες του.

Γιατί ο ΝΠΣ Βόλος προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και διαθέτει μία εξαιρετική μεσοεπιθετική τριάδα, η οποία πρεσάρει ψηλά, κλέβει μπάλες και «σμπαραλιάζει» τις αντίπαλες άμυνες. Ήταν τόσο πειθαρχημένη και προσεκτική η κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς, οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν ούτε κλεψίματα, ούτε χώρους για αντεπιθέσεις.

Με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει μία ομάδα που είχε απλωθεί ψηλά στο τερέν γιατί αυτή είναι η «ταυτότητα» της και να πλησιάζει συνέχεια στην περιοχή του Κλέιμαν, το 0-1 ήταν θέμα χρόνου. Αφού ο δραστήριος Βέρμπιτς δεν σημάδεψε σωστά, ήρθε ο Παλάσιος να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Βόλου και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει διαρκώς

Αυτό που παραβλέπουν πολλοί (ή αδυνατούν να αντιληφθούν, γιατί βλέπουν μπάλα και όχι ποδόσφαιρο), είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει το 10Χ10 χωρίς να αποδίδει στο μάξιμουμ. Δεν πρόκειται για μία ευνοϊκή συγκυρία, με τους ανταγωνιστές του ταυτόχρονα να είναι ντεφορμέ. Όπως και πέρυσι, όπως συμβαίνει με τις ομάδες του Γιοβάνοβιτς, η φόρμα τους ανεβαίνει όσο κυλά η σεζόν.

Αυτή τη στιγμή, στο μεσοεπιθετικό «καρέ» του Παναθηναϊκού, οι τρεις αποκτήθηκαν το καλοκαίρι. Με εξαίρεση τον παλιό Παλάσιος, οι Σπόραρ, Βέρμπιτς και Μπερνάρ τώρα προσαρμόζονται πλήρως στη φιλοσοφία του Γιοβάνοβιτς και νιώθουν άνετα με τους συμπαίκτες τους. Οι πρώτοι αυτοματισμοί και η συνοχή τους, τώρα φαίνονται.

Δεν θα προβλέψουμε την έκβαση του πρωταθλήματος, αυτό είναι αδύνατο. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός θα βελτιώνεται διαρκώς, θα παρουσιάζει περισσότερους τρόπους ανάπτυξης και θα αμύνεται πιο αποτελεσματικά. Χρειάζεται ενίσχυση τον Ιανουάριο, αυτό δεν αμφισβητείται. Όμως, είναι πανάξια πρώτος και κανείς δεν του χάρισε τίποτα. Εξαρτάται καθαρά από εκείνον να διατηρηθεί στην κορυφή…

Υ.Γ.: Όσοι τυχεροί βρεθήκαμε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, βιώσαμε μία πρωτοφανή ατμόσφαιρα. Την οποία είναι δύσκολο να περιγράψουμε με λόγια στους υπόλοιπους. Όσες λέξεις και να χρησιμοποιήσουμε, δεν θα την αποδώσουμε. Το σίγουρο είναι πως τα πάρτι στην εξέδρα θα έχουν συνέχεια, αρχής γενομένης από την Κυριακή.

Υ.Γ.2: Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει σε ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ως φαβορί. Βάση βαθμολογίας και φόρμας. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχτεί στο παρελθόν, οι τίτλοι δεν σημαίνουν το παραμικρό και δεν εξασφαλίζουν νίκες. Ευτυχώς, η παρουσία του Γιοβάνοβιτς εγγυάται πως κανένας στο Κορωπί δεν θα ξεγελαστεί και δεν θα προσεγγίσει αφ’ υψηλού το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News