Γιάννης Αλαφούζος: Η παραγοντική ωρίμανση στο δρόμο προς τον τίτλο

Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός «φωνάζει» με τα αποτελέσματα του πως διεκδικεί τον τίτλο, όμως ο ιδιοκτήτης του δεν λέει το παραμικρό δημοσίως. Μία στροφή 180 μοιρών σε σύγκριση με το παρελθόν του!

Ένα γεγονός που προξενεί αίσθηση και ανεπισήμως σχολιάζεται, είναι η αφωνία του Παναθηναϊκού στα όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το κυριακάτικο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Από το Τριφύλλι δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως, ανεπισήμως, με ανακοίνωση ή μέσω κύκλων. Απλώς παρακολουθούν τα τεκταινόμενα.

Όσοι συνομιλούν με στελέχη της ΠΑΕ και αναζητούν αντίδραση ή ανταπόκριση, δεν παίρνουν καμία απάντηση. Ούτε και από το περιβάλλον του Γιάννη Αλαφούζου έχει «διαρρεύσει» το παραμικρό. Όλα τα χείλη του «πράσινου» περίγυρου έχουν… σφραγιστεί ερμητικά.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Παναθηναϊκός παραμένει συνεπής στην πολιτική που έχει χαράξει εδώ και μία τριετία. Προτιμά να αποφεύγει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις, επικοινωνεί τη θέση του μόνο όταν το κρίνει απαραίτητο και ο μεγαλομέτοχος του, εκφράζεται στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Οι απόψεις του Γιάννη Αλαφούζου ακούστηκαν πριν μερικές μέρες, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League. Ο Αλαφούζος εξήγησε με σαφήνεια που συμφωνεί, που διαφωνεί και πως σκέφτεται. Δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας ο εφοπλιστής…

Το μερίδιο του Αλαφούζου στην πρωτοπορία

Είναι σαφές ότι ο Αλαφούζος έχει ωριμάσει ως παράγοντας του ποδοσφαίρου. Η συμπεριφορά του δεν συγκρίνεται καθόλου με την αντίστοιχη στάση του την τριετία 2012-2015. Όταν στην κυριολεξία, συγκρουόταν με όλους και χρησιμοποιούσε όλη τη δύναμη πυρός που κατέχει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Με ναυαρχίδες το «Παράγκα και Όραμα» και τις αποκαλυπτικές εκπομπές στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Η αλλαγή του Αλαφούζου έχει βοηθήσει και την ομάδα του Παναθηναϊκού. Ο Αλαφούζος λειτουργεί με υπομονή, περιμένει και δεν βιάζεται. Το 2014 μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, είχε υπερβολικές προσδοκίες και όταν δεν δικαιώθηκαν, είχε απολύσει τον Νίκο Νταμπίζα. Μία απόφαση που αποδείχτηκε ολέθρια και κατέληξε – με ενδιάμεσα εξίσου σοβαρά σφάλματα – στη στάση πληρωμών του 2017. Τώρα, ο Αλαφούζος στηρίζει το πλάνο και τη μεθοδικότητα του Γιοβάνοβιτς και… περπατάει τα βήματα, δεν ψάχνει τρόπο να τα προσπεράσει.

Μετά από πολλά χρόνια, ο Παναθηναϊκός διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή. Είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία, έχει αποδώσει καλό θέαμα σε μερικά ματς και έχει τις προϋποθέσεις να τερματίσει στην πρώτη θέση. Τα εύσημα δικαίως απονέμονται στον Γιοβάνοβιτς, αφού αυτός έχει σχεδιάσει την ομάδα και τον καθοδηγεί. Όμως, τις προϋποθέσεις για να δουλεύει απερίσπαστος ο Σέρβος και να έχει ότι χρειάζεται, τις διαμορφώνει ο Αλαφούζος. Γιατί έπαθε και έμαθε στο παρελθόν και τώρα έχει εξίσου μεγάλο μερίδιο στο δρόμο για το πρωτάθλημα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News