Παναθηναϊκός: Ένα «όπλο» χάνει, ένα άλλο πυροβολεί

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός παρά τα σοβαρά πλήγματα που έχει δεχτεί, βρίσκει τον τρόπο να νικάει και να αναδεικνύει νέους πρωταγωνιστές, όπως τον Φώτη Ιωαννίδη στο σημαντικό διπλό στο Αγρίνιο.

Το διπλό στο Αγρίνιο ήταν απαραίτητο για τον Παναθηναϊκό από πολλές απόψεις… Έπρεπε να δείξει αντοχή, χαρακτήρα, μέταλλο… πρωταθλητή. Τρεις μέρες μετά την πρώτη απώλεια βαθμών και τη χειρότερη εμφάνιση στο πρωτάθλημα, αυτό που είχε σημασία ήταν η κατάκτηση των τριών βαθμών. Σε μία έδρα που παραδοσιακά ο Παναιτωλικός του έχει κάνει ζημιές, όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά.

Πριν το 0-1 με τον γκολ του Ιωαννίδη, τα προηγούμενα αποτελέσματα είχαν απόλυτη ισορροπία. Τέσσερις άσοι, τέσσερις ισοπαλίες, τέσσερα διπλά. Από το 2019 και το γκολ του Χουχούμη είχε να επιβληθεί ο Παναθηναϊκός στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας. Ωστόσο, η φετινή έκδοση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι εδώ για να… σπάει αρνητικές παραδόσεις.

Η απόδοση του Παναθηναϊκού ήταν καθόλα πειστική. Το τελικό σκορ δεν προδιαθέτει για εύκολο πέρασμα από το Αγρίνιο και κάλλιστα η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά με το δοκάρι του Καρέλη στο φινάλε. Όμως, με εξαίρεση αυτή τη φάση, ο Παναιτωλικός του Γιάννη Αναστασίου δεν απείλησε ούτε στο ελάχιστο…

Βρήκε νέο πρωταγωνιστή: τον Ιωαννίδη

Η αλήθεια είναι ότι οι απώλειες των Αϊτόρ και Παλάσιος δεν καλύπτονται εύκολα. Φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, αλλά όχι και τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Παναιτωλικού. Ο Βέρμπιτς ήταν «φλύαρος», ο Μπερνάρ εξαφανισμένος, ο Σπόραρ αποκομμένος και ο Τσέριν με τον Κουρμπέλη δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η κατάσταση μεταβλήθηκε. Ο Βέρμπιτς έγινε πιο ομαδικός, ο Μπερνάρ ανέβηκε και ο Χουάνκαρ με τις προωθήσεις του έδωσε πλάτος στην ανάπτυξη. Ο Σπόραρ έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει και ήταν εμφανές ότι χρειαζόταν κάποιος άλλος για να δώσει λύση.

Ο κλήρος έλαχε στον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος πέρασε αλλαγή. Στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, ο διεθνής επιθετικός κέρδισε το πέναλτι της ισοφάρισης. Στο Αγρίνιο, σκόραρε το νικητήριο γκολ, έστω με τη βοήθεια της τύχης. Σημασία έχει για εκείνον πως προστίθεται στην αγωνιστική εξίσωση του Γιοβάνοβιτς δίνοντας λύσεις και όχι μόνο παίζοντας. Υπάρχουν απαιτήσεις από το πρόσωπο του και ο Ιωαννίδης θέλει να τις δικαιώσει…

Προέχει ο Ατρόμητος, μετά οι μεταγραφές

Έμεινε ένα ματς για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Προτού συζητήσουμε οτιδήποτε για τις μεταγραφές, πρέπει ο Παναθηναϊκός να νικήσει τον Ατρόμητο στην έδρα του και να τερματίσει πρώτος με 37 βαθμούς. Συγχρόνως, έχει το δικαίωμα να περιμένει απώλεια βαθμών της ΑΕΚ στο Φάληρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Σίγουρα, υπάρχει κόπωση και δυσκολίες για τους παίκτες. Ο Ατρόμητος θα παίξει αρκετά κλειστά και έχει αποδείξει πως μεσοεπιθετικά διαθέτει ποιότητα. Με αποκορύφωμα το ματς με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που ηττήθηκε 1-0 με το πέναλτι που υπέπεσε ο Μαυρομμάτης στις καθυστερήσεις, αλλά το οποίο άξιζε να κερδίσει βάσει των ευκαιριών του. Πρώτα το τρίποντο την Κυριακή και μετά ξαναλέμε τα υπόλοιπα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News